Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο Πόρος παραμένει ο ''σταθμός που βλέπει τα τρένα να περνούν''...



Όπως μας ενημερώνει το Porosnews μέσω facebook, ένα ζακυνθινό πλοίο κρουαζιέρας προσέγγισε το λιμάνι του Πόρου σήμερα, μεταφέροντας τουρίστες από το γειτονικό νησί. Αυτοί περιηγήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της Κεφαλονιάς πριν επιστρέψουν το απόγευμα στη Ζάκυνθο. Το περασμένο καλοκαίρι αυτή την αποστολή είχε αναλάβει αρκετές φορές το εντυπωσιακό MENIA MARIA I, με τη χαρακτηριστική όψη πειρατικού σκάφους.


Το πρωί της Τετάρτης όμως έκανε την εμφάνισή του το DIMOSTHENIS ίδιου σχεδόν μεγέθους με το ''πειρατικό'' (40 μέτρα), αλλά με σαφώς πιο συμβατική εμφάνιση.






Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος έχει εμφανιστεί αρκετές φορές για ελλιμενισμό στον Πόρο και ένα άλλο πλοίο κρουαζιέρας από το γειτονικό νησί, το IKAROS PALACE.




Η παρουσία τέτοιων σκαφών από το γειτονικό νησί, ίσως ανοίγει ένα μελλοντικό δρόμο αξιοποίησης της θέσης και των υποδομών του λιμανιού του Πόρου για την ευρύτερη περιοχή και την Κεφαλονιά. Πέρα από ένα λιμάνι μεταφορών, ο Πόρος μπορεί να γίνει η πύλη υποδοχής για εκατοντάδες τουρίστες από τη Ζάκυνθο καθημερινά, ώστε να περνούν μια ημέρα στα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς.

Μην ξεχνάμε ότι στη δεκαετία του 90' υπήρχε και κανονική ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης της Ζακύνθου με τον Πόρο τους θερινούς μήνες. Στην πραγματικότητα η περιοχή των Πρόννων χάρη στο νέο λιμάνι του Πόρου δεν είναι απλά μια πύλη εισόδου ή αναγκαστικό πέρασμα, αλλά προορισμός πρώτης τάξεως.

Ωστόσο η απόλυτη έλλειψη πρωτοβουλιών και ιδεών από τους τοπικούς φορείς σε όλα τα επίπεδα, πολύ αμφιβάλλουμε αν αφήνει καμία ελπίδα σε αυτό τον τόπο να ελπίζει ότι κάποτε θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που διαθέτει.

Σε αντίθεση με άλλα μέρη της Κεφαλονιάς που προσπαθούν να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους, όποιες κι αν είναι αυτές, η κοινωνία του Πόρου κάνει ότι μπορεί για να απαξιώσει τον τόπο και έτσι να καταδικάζει οριστικά σε μαρασμό και μετανάστευση το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής.

ΠΗΓΗ http://pronnoi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου