Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΛΙΓΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ!!

ΣΤΟ  ΘΕΜΑ  ,,ΓΙΑΤΙ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΖΑΝΝΑΤΑ "ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ¨"

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ   ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,,
ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ,,!  ΑΣ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ  ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΣΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ   ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥ,, ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ

 (τα έχουμε  καταγράψει αυτά ,,οπως και  ποιοι βοήθησαν στην υπόθεση)
ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ  ΕΙΠΑΝ  "ΑΣΤΗ"!

ΟΤΙ  ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ,,  ΚΑΙ ΟΤΙ  ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ,,
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ  ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΕΚΕΙ  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!,,  ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ  ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΟΡΚΥΝΑ= ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ!!  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.!

Αν  υποθετικά πάντα λοιπόν Φόρκυνας  ήταν  Σάμη-Καραβόμυλος ,, Λόγο  φυσικά και  της  Μελισσανης  σαν το περιβόητο Σπήλαιο των νυμφών που ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή του Ομήρου  ,κάλιστα  από την παραλία   το πρώτο που βλέπεις είναι το Μεγάλο  βουνό του νησιού ,,
με  την ισιά ακτογραμμή "(ΙΘΑ-ΚΙ)"    ,, και  γνωστό από τον Ομηρο ως Νήριτο!,,
και όπως   ερμηνεύει η Αθηνά  τον Οδυσσέα  ,,θα τραβήξει  αρκετές ώρες δρόμο για να φτάσει στην κρυσταλένια βρύση στην Κορακόπετρα να βρει τον χοιροβοσκό του!!!

λογική διαδρομή,, όπως περίπου και η σημερινή  ,,ακολουθώντας θα έλεγα το  ρέμα του καραβόμυλου ανάποδα!!  ωσπου να φτασει στο σημερινό Πυργί

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΟΜΗΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



  • Νικόλαος Καμπάνης Γιώργο οι ποτάμιες αποθέσεις και τα ίχνη εγκυβωτισμού στο συγκεκριμένο φαράγκι, δεν μας επιτρέπουν να δεχτούμε τέτοια γεωλογική αυθαιρεσία. Τό φαράγκι αυτό είχε πάντα παρόμοια χρήση, όπως και σήμερα: AΠΟ ΧΕΙΜΑΡΟΥΣ....Μη δίνουμε λαβή γιά ειρωνικά σχόλια από τους γεωλόγους, ακόμα και τον απλό κόσμο που καταλαβαίνει, των άλλων θεωριών. Αυτό το επισημαίνω εδώ γιατί τα σκάγια των ''αντιπάλων'' της Κεφαλονιάς χτυπούν και εμάς όταν οι απ'έξω μας κατηγορούν γιά ψεύτες. Ακόμα ''τρώω και εγώ φάπες'' που είπαν οι άλλοι ότι η Κεφαλονιά είναι κομένη.
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ O ΠΑΤΕΡΑΣ MOY,, (AΠΟ  ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΑ  ) ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΙΟΥ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΑ!!, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕΣ ,, ΔΙΟΤΙ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ,, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΙΝΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΖΗΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΑ 60 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΤΩ!!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙΣ ,,ΚΑΙ ΟΙ ΠΤΩΣΕΙΣ ΒΡΑΧΩΝ,, (ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟ) ,,ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΧΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ!

  • Νικόλαος Καμπάνης Γιώργο οι θεωρίες είναι γιά να μας βοηθάνε, όχι γιά να μας βασανίζουν και να μας εκθέτουν.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΑΠΛΩΝΕ ,,ΗΤΑΝ ΡΗΧΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΑΡΔΟΣ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΛΙΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟ ΑΒΡΑΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου