Τρίτη 31 Μαΐου 2011

KAI ΓPAΠTEΣ KONTPEΣ ΓNHΣIOY-MAPKOY

KAI ΓPAΠTEΣ KONTPEΣ ΓNHΣIOY-MAPKOY




Oλόκληρη η ανακοίνωση του κ. Kοτσιλίνη έχει ως εξής:
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της είναι πολύ σημαντικό ο Δήμος Κεφαλλονιάς να στέκεται αρωγός και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ειδικά στην Κεφαλλονιά που ο τουρισμός αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα και η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη θα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να βοηθήσουμε να δοθούν λύσεις στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τους επαγγελματίες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα δημιουργεί προβληματισμό η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η εντύπωση που διαμορφώνεται στην κοινωνία για την εικόνα του, για το επίπεδο του διαλόγου και για την αποτελεσματικότητα του.
Το θέμα αυτό μας απασχολεί σοβαρά και είναι απαραίτητο, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του, να διαμορφώσουμε το πλαίσιο διαλόγου και λειτουργίας που θα είναι αποτελεσματικό και θα ικανοποιεί την κοινωνία που μας παρακολουθεί.
Επίσης θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα της ενημέρωσης της κοινωνίας με την κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου εφόσον είναι όχι μόνο το κορυφαίο αλλά και το μοναδικό συλλογικό πολιτικό όργανο της Κεφαλλονιάς και τα θέματα που συζητούνται ενδιαφέρουν όλους και θα πρέπει στις συνεδριάσεις να δίνεται η ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα.
παραμένει τελικά η πολεοδομία ληξουρίου
Ανακάλεσε τελικά την απόφαση του για το κλείσιμο της Πολεοδομίας Ληξουρίου ο Δήμαρχος κ. Παρίσης...
Όπως είναι γνωστό ο κ. Παρίσης είχε ανακοινώσει ότι η Πολεοδομία Ληξουρίου κλείνει προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες. Η απόφαση αυτή είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία του Ληξουριού η οποία έβλεπε ότι κλείνει μια υπηρεσία με συνεχή παρουσία στη ζωή της πόλης, η οποία εξυπηρετούσε και ολόκληρη την Παλλική.
Η ανάκληση της απόφασης, που οφείλεται κυρίως στην αντίδραση και την πίεση της κοινωνίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ικανοποιεί την τοπική κοινωνία που επιθυμεί να βλέπει και άλλες υπηρεσίες να λειτουργούν αποκεντρωμένα.
Mε καθυστέρηση οι δημοπρασίες για τις παραλίες
Με μεγάλη καθυστέρηση ήρθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των παραλιών.
Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, οι επισκέπτες της Κεφαλλονιάς έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα για τις διακοπές τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν εξυπηρετήσεις στις παραλίες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επισκέπτες να κάνουν παράπονα και η Κεφαλλονιά να δυσφημείται.
Και όλα αυτά γιατί ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν προχώρησε και δεν ολοκλήρωσε αυτές τις διαδικασίες έγκαιρα, όταν ακόμα και μικρές Κοινότητες στο παρελθόν ήσαν έτοιμες από τον μήνα Απρίλιο.
Oμως ακόμα και μετά από αυτή την καθυστέρηση, η προχειρότητα στις ενέργειες της Δημοτικής αρχής είναι προφανής.
Εγινε εισήγηση και πήρε αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχουν ενημερωθεί και χωρίς να έχουν διατυπώσει γνώμη οι Κοινότητες στα όρια των οποίων θα γίνουν οι παραχωρήσεις. Δεν ζητείται η γνώμη δηλαδή εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα τις τοπικές συνθήκες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μέγεθος και οι διαστάσεις των θέσεων που δημοπρατούνται σε κάποιες περιπτώσεις να είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με κάποιες μικρές παραλίες.
Επίσης τα μισθώματα που ζητούνται από το Δήμο να είναι σε αρκετές περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερα από την αξία των θέσεων σε κάποιες περιοχές αλλά και από τις δυνατότητες των επαγγελματιών να τις διεκδικήσουν και να τις λειτουργήσουν.
Ειδικά φέτος, που είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών που ασκούν αυτή τη δραστηριότητα θα αναγκαστούν να την σταματήσουν γιατί ο Δήμος χωρίς καμία προειδοποίηση αλλάζει το σύστημα δημοπράτησης των θέσεων που ίσχυε για περισσότερα από 25 χρόνια σε ορισμένες παραλίες.
Τέλος δεν προτείνονται προϋποθέσεις και όροι για τη λειτουργία των θέσεων που θα κατοχυρώνουν και μια ενιαία εικόνα ομοιογένειας, τάξης και αισθητικής στις παραλίες μας.
Πολλά τα έσοδα που χάνει ο Δήμος από την καθυστέρηση
Εάν για τον Πλατύ Γιαλό και το Μύρτο υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν έχουν ακόμα εγκριθεί οι θέσεις εργασίας που έχουν ζητηθεί, για όλες τις άλλες παραλίες δεν φαίνεται να υπάρχει καμία δικαιολογία.
Η καθυστέρηση του Δήμου έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχουν εξυπηρετήσεις στις παραλίες αλλά να χάνουν σημαντικά έσοδα και οι επαγγελματίες. Όμως σημαντικά έσοδα χάνει και ο Δήμος, ο οποίος τόσο πολύ τα έχει ανάγκη ειδικά αυτή την περίοδο.
Η διαδικασία για την παραχώρηση των παραλιών ξεκίνησε πάρα πολύ αργά ενώ μπορούσε να έχει γίνει από τον Απρίλιο και σήμερα να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επισημαίνουμε μόνο ότι ακόμα και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπρατήσεων που αποφασίστηκαν θα χρειαστούν αρκετό χρόνο.
Επομένως ακόμα και τον Ιούνιο αρκετές παραλίες δεν θα λειτουργούν και δεν θα έχουν εξυπηρετήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της Κεφαλλονιάς, για τους επαγγελματίες αλλά και για το Δήμο.
Oλόκληρη η απάντηση του κ. Παρίση έχει ως εξής:
Την ώρα που η Κεφαλλονιά, τα προβλήματά της, οι πολίτες του νησιού μας, θα ήθελαν μία υπεύθυνη και παραγωγική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, καθημερινά βλέπουν μπροστά τους τον κ. Μ. Κοτσιλίνη και την παράταξή του να δίνουν μάχες χαρακωμάτων, να δημιουργούν στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις και γενικά να πολιτεύονται με όρους δεκαετίας του 80.
Στην παραπάνω λογική κινείται και η πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μ. Κοτσιλίνη, η οποία σχολιάζει και αναπτύσσει προβληματισμούς για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, για την απόφαση του Δημάρχου για την παραμονή της πολεοδομίας στο Ληξούρι καθώς και την καθυστέρηση στην δημοπράτηση των παραλιών του Δήμου μας.
Αναφορικά με τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή απαντά τα εξής:.
ΛΕΙΤOΥΡΓΙΑ ΔΗΜOΤΙΚOΥ ΣΥΜΒOΥΛΙOΥ
  1. Χωρίς κανένα ιστορικό προηγούμενο το Δημοτικό Συμβούλιο στους 4,5 μήνες ζωής του, έχει συνεδριάσει 17 φορές, αριθμός συνεδριάσεων που αποτελεί ρεκόρ για κάθε άλλη εποχή.
  2. O αγώνας της δημοτικής αρχής και του Προέδρου του Δ/Σ προκειμένου  οι συνεδριάσεις του να είναι παραγωγικές, είναι συνεχής και έντονος.
  3. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δ/Σ είναι η στάση της παράταξης του κ. Μ. Κοτσιλίνη ο οποίος-ως φαίνεται-δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι οι εκλογές τελείωσαν, ότι δεν υπάρχει πια προεκλογική περίοδος και πρέπει επιτέλους να σταματήσει την λογική «άσπρο ο Δήμαρχος, μαύρο αυτός, μαύρο ο Δήμαρχος, άσπρο αυτός». Με αυτή την τακτική χάνει και ο ίδιος αλλά και ο τόπος.
Άλλωστε αυτού του είδους η αντιπολίτευση δεν πείθει πλέον κανέναν πολίτη, ενώ το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ικανοποιεί τους εναπομείναντες θαυμαστές του, στην λογική ενός αρρωστημένου ρεβανσισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠOΛΕOΔOΜΙΑ ΛΗΞOΥΡΙOΥ
O Δήμαρχος Κεφαλλονιάς πράγματι αποφάσισε την παραμονή του Γραφείου Πολεοδομίας στο Ληξούρι.
Αυτό βέβαια δεν έγινε κάτω από καμία πίεση αλλά μετά από απόφαση και συνεννόηση να στελεχωθεί το γραφείο με μηχανικούς που ήδη υπήρχαν στην εκεί Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
Εάν ο κ. Μ. Κοτσιλίνης θέλει να προβάλλει την νέα απόφαση του Δημάρχου ως αποτέλεσμα κοινωνικής πίεσης, τότε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ένας πολιτικός, ένας άνθρωπος, ένας ηγέτης που αφουγκράζεται την κοινωνία, δεν είναι δογματικός, δεν είναι πολιτικός στρατιωτικού τύπου και τέλος είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναπροσαρμόσει τις σκέψεις του με άξονα το συμφέρον του τόπου.
Ωστόσο, ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης ας σταματήσει να ασχολείται με την Πολεοδομία της οποίας το θέμα έληξε και ας απαντήσει-ως γνήσιος εκπρόσωπος της πράσινης κυβερνητικής παρέας-στους Ληξουριώτες…
  • Τι θα γίνει με την Εφορία του Ληξουρίου που την κλείνει η κυβέρνηση που στηρίζει;
  • Τι θα γίνει με το αστυνομικό τμήμα του Ληξουρίου που η κυβέρνηση που στηρίζει πρόκειται να το κλείσει;
  • Τι θα γίνει με το Νοσοκομείου του Ληξουρίου που το υποβιβάζει η κυβέρνηση που στηρίζει και από Νοσοκομείο το μετατρέπει σε Κέντρο Υγείας;
  • Τι θα κάνει που η κυβέρνηση που στηρίζει, κλείνει τα τμήματα των ΤΕΙ του Ληξουρίου και του Αργοστολίου;
Για την Πολεοδομία ο Δήμαρχος βρήκε την λύση, ο κ. Μ. Κοτσιλίνης θα βρει την λύση και θα απαντήσει στους Ληξουριώτες για τα ανωτέρω;
Δεν νομίζουμε…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜOΠΡΑΣΙΑ ΤOΥΣ
Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι οι εξελίξεις με τις παραλίες που λειτουργεί ο Δήμος (Μύρτος, Πλατύς Γιαλός) αποτελούν την μεγάλη «πολιτική ταφόπλακα» για τον κ. Μ. Κοτσιλίνη, ο οποίος είχε επενδύσει, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά στο «παραμύθι» ότι ο Δήμαρχος θα τις παρέδιδε σε ιδιώτες.
Τελικά αποδείχθηκε ότι το «παραμύθι» δεν είχε «δράκο», οι παραλίες μένουν στον Δήμο και ο κ. Μ. Κοτσιλίνης μένει έκθετος και υπόλογος για όσα διέδιδε, ισχυριζόταν και διακήρυττε.
Ας κριθεί λοιπόν και για αυτό από τους πολίτες των νησιών μας.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες παραλίες που δημοπρατούνται, όλες θα δημοπρατηθούν την επόμενη εβδομάδα και έχουμε κατ’επανάληψη εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης που έχουν σχέση με την νομιμότητα, η οποία δεν υπήρχε στο παρελθόν. Άλλαξε πλέον το νομικό πλαίσιο, εναρμονίζονται  με την νομοθεσία, ενώ ο Δήμος Κεφαλλονιάς προτιμάει μία καθυστέρηση ολίγων ημερών προκειμένου όλα να κινούνται  νόμιμα για τα επόμενα χρόνια.
Το «γιουρούσι», το «αλαλούμ», η «ανομία» και οι «αρπαχτές» με την «Ισχυρή Κεφαλονιά» και τον Αλέξανδρο Παρίση στο τιμόνι του Δήμου, λαμβάνουν οριστικά τέλος και στις παραλίες!!!
Τέλος, η κοινωνία της Κεφαλλονιάς, αντί να ακούει «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», ζητάει μία απάντηση που της χρωστάει ο Μ. Κοτσιλίνης.
Πως θα πληρώσει ο Δήμος Κεφαλλονιάς τα 42 εκ. ευρώ που άφησε προίκα στον Α. Παρίση η πράσινη παρέα της αυτοδιοίκησης που κυβέρνησε το νησί μας τα τελευταία 35 χρόνια;
Oψόμεθα…Για να μην ξεχνιόμαστε!
και να επανέλθει  η αντιπολίτευση,, :: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΡΙΣΗ

 Ο Μάρκος Κοτσιλίνης απαντάει στο Δελτίο Τύπου του Δημάρχου

 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»
 
 
kotsilinis_first_300.jpg
  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ,(ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΣΤΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕΝΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕFALONIAPRESS,GR
 
            Εντυπωσιάζει πράγματι η ταχύτητα αντίδρασης του γραφείου τύπου του        κ. Δημάρχου στις ανακοινώσεις της δημοτικής μας παράταξης. Μακάρι να ίσχυαν τα ίδια στην επίλυση των προβλημάτων της Κεφαλονιάς.
 
            Νομίζουμε ότι δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ο κ. Δήμαρχος ποιος είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επέλεξε να υπηρετήσει ο κ. Δήμαρχος, σχεδιάζει, προγραμματίζει, οργανώνει και υπηρετεί τον πολίτη. Έχει μακρά ιστορία και δεν ταιριάζουν  οι θρήνοι, οι αφορισμοί, οι γενικεύσεις και οι νοοτροπίες Λουδοβίκου.
 
            Είναι καιρός να μας ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος για τον προγραμματισμό του σε ζητήματα:

 
Πολιτισμού
Τουρισμού
Κοινωνικής Πολιτικής
Χωροταξικής και Πολεοδομικής οργάνωσης
Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και άλλων πολλών
 
Μέχρι σήμερα βλέπουμε το «ΕΓΩ» να κυριαρχεί, βλέπουμε διάφορα κέντρα εξουσίας, βλέπουμε επικίνδυνους συγκεντρωτισμούς και προσπάθεια αναγόρευσης σε τιμητή και ηγεμόνα επί πάσης αρχής και εξουσίας στην Κεφαλονιά.
 
Αν είναι ο κ. Δήμαρχος ευχαριστημένος από τη λειτουργία του Δήμου και της Δημοτικής του παράταξης ας συνεχίσει με τον τρόπο αυτό.
 
Εμείς δεν θα τον ακολουθούμε.
 
Από όλη την Κεφαλονιά έρχονται μηνύματα ανησυχίας και προβλήματα μικρά και μεγάλα που απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση. Και αυτά δε λύνονται με επικοινωνιακά μέσα ούτε μονάχα με λόγια.
 
Όσο για τις «αρπαχτές», τις «ανομίες» και άλλα πολλά που αναφέρει, (εντός εισαγωγικών), ότι έκαναν οι πρώην «κακές» Δημοτικές Αρχές, οφείλει να δώσει στοιχεία, διαφορετικά δεν πείθει.
 
Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη ιεράρχησης των ζητημάτων, παράθεσης επιχειρημάτων και πολιτισμένου διαλόγου. Αποτελεί πολυτέλεια, στη σημερινή γενικευμένη κρίση, στο νέο τοπίο της Αυτοδιοίκησης, να διεκδικεί κάποιος το αλάθητο και να εξαντλείτε στις παρελθοντολογίες.
 
Η Δημοτική μας Παράταξη θα ασκεί αυστηρή κριτική στα δρώμενα του δήμου αλλά θα είναι και συμπαραστάτης σε θέματα που πράγματι προάγουν το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και το καλό της Κεφαλονιάς, ξεπερνώντας παλαιές αντιλήψεις και παραταξιακές μικρότητες.
 
Η ευθύνη όμως, για να γίνουν τα παραπάνω, βαρύνει σε καθοριστικό βαθμό την Πλειοψηφία και ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 30-05-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου