Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΣ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ!! + ΒΙΝΤΕΟ

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

  • Εππιχειρηματίες σε απόγνωση, tour opertors σε κατάσταση νευρικής κρίσης, τουρίστες κατάπληκτοι, παραλίες άδειες!
  • Αυτή ειναι η εικόνα της τουριστικής Κεφαλονιάς με την έναρξη της φετεινής τουριστικής σεζόν.
  • Το θέμα της μίσθωσης των παραλιών έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο  ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ζαπάντης , με το αίτημα της  κατ' επείγουσας συζήτησης.
Παρακολουθείστε τη συζήτηση και δείτε το φωτο ρεπορταζ από τις παραλίες 
 ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΥΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ KEFALONIA PRES, ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ  ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΕΔΩ
Αγαπητοί Αναγνώστες,

Από σήμερα ξενικάμε μια νέα στήλη που θα αφορά την προβολή  θεμάτων  τα οποία θέτει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς κάποιος από τους Συνδυασμούς της Αντιπολίτευσης. 
Επιλέξαμε να αρχίσουμε με το θέμα της μίσθωσης των παραλιών του νησιού μας καθώς πρόκειται για μέγα ζήτημα,   για το οποίο έχουμε και εμείς στο kefalonia Press μεγάλες "πιέσεις" από Αναγνώστες, φίλους ,γνωστούς και ...συχωριανούς, το οποίο έθεσε για συζήτηση στο ΔΣ η μείζον Αντιπολίτευση, ο Συνδυασμός του Μάρκου Κοτσιλίνη. 
Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συζήτησε στην συνέχεια την ουσία του θέματος αλλά αν το θέμα θα χαρακτηριστεί επείγον και θα τεθεί σε συζήτηση στην τρέχουσα συνεδρίαση. Ετσι οι ομιλίες των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν στο να πείσουν το ΔΣ για το κατεπείγον του θέματος ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση.
Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου απέρριψαν το αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης.

 dimotiko_6_may32.jpg

Στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 6 Μαίου, ο πρ. Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων , και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ζαπάντης   μέσα από την διαδικασία των ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο ζήτησε την συζήτηση του θέματος "μίσθωση παραλιών" , να συζητηθεί εκείνη τη στιγμη με τη  μορφή του "κατ' επείγοντος" .

 Η παρέμβαση του Ανδρέα Ζαπάντη ήταν η εξής : (απομαγνητοφώνηση)
  •  
  • Κύριε Δήμαρχε,
  •  
  • έχει ξεκινήσει ήδη η τορυστική περίοδος στο  νησί μας και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί ομρπελες, ξαπλώστριες και θαλάσσια σπορ, στις παραλίες.Τουλάχιστον 100 επιχειρηματίες έχουν υπογράψει και έχουν υποβαλει αίτημα στον Δήμαρχο να συζητηθεί αμέσως το θέμα.

  • Η ευθύνη ανήκει στο Δήμο ο οποίος ακόμη δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μίσθωση των παραλιών.

  • Οι διαδικασίες αυτές  έπρεπε να είχαν γίνει από τον Δήμομ, τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα πριν. Από την Πρωτομαγιά έπρεπε να υπάρχουν εξυπηρετήσεις στις παραλίες για τους επισκέπτες τους νησιού μας.

  • Ήδη ο τόπος μας δυσφημείται.  Οι tour operators είναι έξαλλοι με την κατάσταση. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο!
  •  
  • Οι επαγγελματίες που είχαν τα προηγούμενα χρόνια δραστηριότητες στις παραλίες , βρίσκονται στον αέρα , δεν μπορούν να δουλέψουν και χάνουν καθημερινά εισοδήματα σε μια εποχή που και το τελευταίο ευρώ τους είναι απαραίτητο.

  • Για τις θέσεις που θα βγουν σε δημοπρασίες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο απαιτούν τουλάχιστον ένα μήνα προετοιμασία.  Δηλαδή ομπρέλες μπορεί αν δούμε εφέτος τον Ιούλιο!!

  • Από την άλλη πλευρά. Ο ίδιος ο Δήμος της Κεφαλονιάς –που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει από έσοδα- χάνει κάθε μέρα μεγάλα ποσά επειδή ό ίδιος έχει καθυστερήσει το θέμα.

  • Έσοδα χάνει και το ελληνικό δημόσιο εφόσον το 20% των μισθωμάτων πηγαίνει στο κράτος.
  •  
  • Κάθε μέρα που περνάει είναι σε βάρος των επιχειρηματιών, του ίδιου του Δήμου, της χώρας μας αφού οι απώλειες των εισοδημάτων που προκύπτουν αφορούν πολλούς παράγοντες.


  • Για όλους αυτούς τους λόγους το θέμα της μίσθωσης των παραλιών είναι κατεπείγον και πρέπει να συζητηθεί σήμερα (6 Μαίου) στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός ημερήσιας διάταξης.


  • Το πρόβλημα θα έπρεπε να το είχαμε αντιμετωπίσει από προχθές κύριε Δήμαρχε!


 adeies_paralies0.jpg

  • Σημεία της παρέμβάσης της κυρίας Κουταλά (απομαγνητοφώνηση)
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι παραλίες για τους Δήμους θεωρούνται «κοινόχρηστοι χώροι».  Για να μισθωθούν οι παραλίες θα πρέπει να εκδοθεί από τον Δήμο «Κανονιστική Απόφαση». Οι διαδικασίες που διέπουν τις  Κανονιστικές αποφάσεις είναι πολύπλοκες και χρονοβόρες. Για αυτό ακριβώς –αν ενθυμείστε- στην συνεδρίαση του Φεβρουαρίου είχα πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι άμεσα πρέπει να συζητηθούν τα θέματα της μίσθωσης των παραλιών γιατί δεν θα έχουμε χρόνο.
Σε αυτό το σημείο της καθυστέρησης που είμαστε τώρα και δεδομένων των διαδικασιών που απαιτούνται, θα χάσουμε τη σεζόν αν δεν εξαντλήσουμε και άλλες διαδικασίες που μας δίνει την ευκαιρία η νομοθεσία να εφαρμόσουμε.
Εάν σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο αποδεχτεί το αίτημά μας να συζητηθεί το θέμα με την μορφή του κατεπείγοντος τότε αμέσως θα πρέπει να παραχωρήσει το δικαίωμά του για τη μίσθωση των παραλιών στην Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής.   Υπάρχει μια κατηγορία παραλιών που μπορούν να μισθωθούν χωρίς πλειστηριασμό. Για αυτές μπορεί να αποφασίσει άμεσα η Επιτροπή.
Η Επιτροπή αυτή, είναι διαπαραταξιακή, μπορεί να αποφασίσει και έχει την δυνατότητα για συνοπτικές διαδικασίες έτσι ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα του χρόνου.  Αυτό που απαιτείται είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσει στην Επιτροπή τις αρμοδιότητες για την μίσθωση των παραλιών. Στην συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και θα αποφασίσει  ποιες παραλίες θα μισθωθούν

ΚΑΙ  Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΣΤΟ  ΚΑΤΩΘΙ  ΒΙΝΤΕΟ:
Σημεία της παρέμβάσης της κυρίας Κουταλά (απομαγνητοφώνηση)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι παραλίες για τους Δήμους θεωρούνται «κοινόχρηστοι χώροι». Για να μισθωθούν οι παραλίες θα πρέπει να εκδοθεί από τον Δήμο «Κανονιστική Απόφαση». Οι διαδικασίες που διέπουν τις Κανονιστικές αποφάσεις είναι πολύπλοκες και χρονοβόρες. Για αυτό ακριβώς –αν ενθυμείστε- στην συνεδρίαση του Φεβρουαρίου είχα πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι άμεσα πρέπει να συζητηθούν τα θέματα της μίσθωσης των παραλιών γιατί δεν θα έχουμε χρόνο.

Σε αυτό το σημείο της καθυστέρησης που είμαστε τώρα και δεδομένων των διαδικασιών που απαιτούνται, θα χάσουμε τη σεζόν αν δεν εξαντλήσουμε και άλλες διαδικασίες που μας δίνει την ευκαιρία η νομοθεσία να εφαρμόσουμε.

Εάν σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο αποδεχτεί το αίτημά μας να συζητηθεί το θέμα με την μορφή του κατεπείγοντος τότε αμέσως θα πρέπει να παραχωρήσει το δικαίωμά του για τη μίσθωση των παραλιών στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Υπάρχει μια κατηγορία παραλιών που μπορούν να μισθωθούν χωρίς πλειστηριασμό. Για αυτές μπορεί να αποφασίσει άμεσα η Επιτροπή.

Η Επιτροπή αυτή, είναι διαπαραταξιακή, μπορεί να αποφασίσει και έχει την δυνατότητα για συνοπτικές διαδικασίες έτσι ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα του χρόνου. Αυτό που απαιτείται είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσει στην Επιτροπή τις αρμοδιότητες για την μίσθωση των παραλιών. Στην συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και θα αποφασίσει ποιες παραλίες θα μισθωθούν

ΚΑΙ  Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ  ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου