Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

 Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της επιτήρησης

με επεισοδιακό φινάλε!
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  kefaloniapress.gr
roux_anous.jpg

 rouxot_3.jpg
 rouxotas_2.jpg
Ρουχωτάς - Πυλαρινός σε κατάσταση  διαλεκτικής μάχης!!
 pylarinos.jpg
 matiat.jpg
Σήμερα μαύρος ουρανός, σημερα μαύρη μέρα...
 kotsil.jpg
Συνήθως η αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθεί εμβρόντητη τους καυγάδες μεταξύ των συμβούλων του Δημάρχου
 theof.jpg
 laiki.jpg
paidi.jpg
 Βασίλης Καμπίτσης junior. Η μόνη νότα αισιοδοξίας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή η καταπληκτική φατσούλα, ο γιος του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καμπίτση. Είναι και ολόϊδιοι!!
Ήταν επόμενο και αναμενόμενο. Τόσο η έγκριση του προϋπολογισμού όσο και οι αψιμαχείς, αντεγκλήσεις και .. συρράξεις μεταξύ (για άλλη μια φορά) συμβούλων του Συνδυασμού του Δημάρχου.
 
Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2011 ψηφίστηκε από τους συνδυασμούς ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και AΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ .
Από τον συνδυασμό του  Δήμαρχου καταψήφισαν τον προϋπολογισμό οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Βασίλης Ρουχωτάς και Νέστωρ Βεντούρας.
 
Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν :
Ο συνδυασμός του Μάρκου Κοτσιλίνη και οι τρεις σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
 
Η συνεδρίαση έληξε .. πανηγυρικά με θερμό επεισόδιο μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Ρουχωτά και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου. (αύριο το σχετικό video στο kefalonia Press).
 
 Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα προϋπολογισμό στα χαρτιά που δεν πρόκειται να τηρηθεί αφού ο Δήμος Κεφαλονιάς τελεί υπό επιτήρηση έστω και στο «πορτοκαλί». Και οι παραμικρές δαπάνες θα ελέγχονται και κάτι κονδύλια περι "προβολής της Κεφαλονιάς στην τηλεόραση" θα πάνε από εκεί που ήρθαν..
 
Τυπικά όμως πρέπει να υπάρξει προϋπολογισμός για να μπορούν να γίνονται δαπάνες και να πληρώνεται – όσο θα πληρώνεται- και ο κόσμος..και  συνεχίζω με λοιπές αναρτήσεις από θέματα που ανάρτησα στο PORSNEWS :                   

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΜΠΙΤΣΗ

Με ..."διάγγελμα" του Δήμαρχου ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο.
ρεπορταζ απο το  http://kefaloniaphotonews.gr/



Με μια ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου λόγω της κηδείας του υπαλλήλου της Διαδημοτικής. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με "διάγγελμα" του Δημάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε στην  ένταξη του Δήμου Κεφαλλονιάς σε πρόγραμμα επιτήρησης και εξυγίανσης λόγω των τεράστιων χρεών που έχει σήμερα.  Η ομιλία του δημοσιεύετε στο πρωτοσέλιδο του site. Άμεση ήταν αντίδραση του επικεφαλής της αντιπολίτευση κ. Μάρκου Κοτσιλίνη ο οποίος ζήτησε να παρέμβει  κι αυτός πάνω σ' αυτό το θέμα, σαν μια απάντηση στο "διάγγελμα" του Δήμαρχου. Το ίδιο ζήτησε και ο Νίκος Γκισγκίνης της "Λαϊκής Συσπείρωσης".. Κάτι τέτοιο δεν δέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικούς Συμβουλίου κ. Ν. Ανουσάκης, ο οποίος ζήτησε ψηφοφορία. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από την μείζονα και ελάσσονα  αντιπολίτευση, τελικά όμως όπως ήταν αναμενόμενο  έγινε η ψηφοφορία όπου απορρίφθηκε το αίτημα του Μάρκου Κοτσιλίνη και Νικου Γκισγκίνη να απαντήσουν στον Δήμαρχο. Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Μάρκος Κοτσιλίνης   μας έκανε την εξής δήλωση.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο, υπήρξε κάποια ένταση από πλευράς αντιδήμαρχου Παλικής κ. Βαγγέλη Θεοφιλάτου σε κάποιες ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλε ο Διον. Αραβαντινός. Μετά από 15 λεπτά διάλειμμα συνεχίστηκε με τη συζήτηση των δυο θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό.
POROSNEWS:
Και να συνεχίσω, με λίγα δικά μου σχόλια σαν Πολίτης , και να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στον δημοτικό Σύμβουλο Κύριο Βασίλη Καμπίτση που συνεχώς φωνάζει για έργα τα οποία είναι  εμφανές πως 'επρεπε να τα φωνάζουμε όλοι!!! Αναφέρθηκε στην γέφυρά και τους εξήγησε και πάλι την επικινδυνότητα που την βλέπουμε όλοι ,και πως πρέπει επιτέλους να προχωρήσει, αλλά και μερικά επιπλέον εργάκια πολύ σημαντικά για την περιοχή μας,, όπως το φτιάξιμο του δρόμου για το αρχαιότερο μοναστήρι του νησιού <ΑΤΡΟΣ> ,για την αξιοποίηση του τάφου (ο οποίος επείγει να συντηρηθεί) και αναφέρθηκε στην ανάγκη φτιαξίματος της μικρής απόστασης  δρόμου ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση με Λεωφορεία. Θα μπορούσε σίγουρα να αναφερθεί σε πολλά ακόμη έργα βασικά για τον τόπο μας όπως π.χ συγκοινωνία από Κατελειό έως αγία Εφημία από το Κτέλ  και αντίστροφα, οπου και θα έδινε ζωή σε όλες τις περιοχές,, Δημόσιες τουαλέτες στο Λιμάνι με την μεγαλύτερη κίνηση του νησιού  , και ένα σωρό άλλα ,που θα του έλεγαν πως είναι εκτός θέματος!!!  Εγώ πάντως του οφείλω ένα ευχαριστώ που για άλλη μια φορά τους θύμισε μερικά από τα προβλήματα
(ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕFALONIAPRESS.GR ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Επιβολή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε όλη την Κεφαλονιά


 Ποιοί το καταψήφισαν;
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  kefaloniapress.gr
 
ds_proedrreio_300.jpgΟ Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πυλαρινός, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγήθηκε την  πρόταση για γενική επιβολή  του ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) σε όλα τα ακίνητα της Κεφαλονιάς ως αναγκαίο κακό για την εισροή πόρων στα ταμεία του Δήμου Κεφαλονιάς.
 
ΤΑΠ πληρώνουν οι πολίτες ΜΟΝΟ κατά την διαδικασία πώλησης ή μεταβίβασης του ακινήτου τους . Μέχρι τώρα αυτός ο φόρος ήταν απαιτητός μόνο στην πρ. Δήμο Αργοστολίου , ενώ το ύψος του ήταν 0,35  τοις χιλίοις επί της τιμής πώλησης του ακινήτου.
 
Με την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος πρότεινε : την επιβολή του ΤΑΠ σε όλα τα ακίνητα της Κεφαλονιάς με συντελεστή 0,30 τοις χιλίοις. .
 
Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την  αξιωματική αντιπολίτευση με το σκεπτικό «ότι είναι κάποια έσοδα για τον Δήμο».
 
Κάθετα αντίθετοι  με την πρόταση ήταν οι :

 
 kabitsis_700.jpg
 
√ Βασίλης Ρουχωτάς – Νέστωρ  Βεντούρας και  Βασίλης Καμπίτσης από  τον  Συνδυασμό του Αλέξανδρου Παρίση.  Οι αντιδράσεις μάλιστα των δυο συμβούλων Ρουχωτά και Καμπίτση ήταν ιδιαίτερα έντονες.
 
√ Οι τρεις σύμβουλοι του Συνδυασμού του Θεόφιλου Μιχαλάτου, καθώς και οι
√ Τρεις σύμβουλοι της  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ οι οποίοι ζήτησαν την πλήρη κατάργηση αυτού του φόρου.
 
Τελικά η πρόταση ψηφίστηκε με τις ψήφους του Συνδυασμού του Μάρκου Κοτσιλίνη και των 17 του Αλέξανδρου Παρίση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου