Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Επιτροπή Επιφανών Κεφαλλήνων στο πλευρό το Δήμαρχου




 Επικεφαλής ο Γεράσιμος Αρσένης
 
 
arsenis_gerasimos.jpgΜεγάλη τιμή για το Δήμο Κεφαλλονιάς αποτελεί η αποδοχή εκ μέρους του πρ. Υπουργού κ. Γεράσιμου Αρσένη, της πρότασης του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, να ηγηθεί μίας επιτροπής επιφανών Κεφαλλονιτών με στόχο να συμβάλει στην προαγωγή των συμφερόντων του τόπου μας.
 
Στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία για το Δήμο Κεφαλλονιάς αλλά και τη χώρα ολόκληρη, η ανάγκη συστράτευσης  ισχυρών προσωπικοτήτων του νησιού από την ημεδαπή και την αλλοδαπή, ευγνωσμένου κύρους, ευρείας κοινωνικής αποδοχής και διακεκριμένου πνεύματος,  είναι επιτακτική προκειμένου η κοινωνία μας να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών.

Με πρωτοβουλία του, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, αναγνώνοντας τις νέες απαιτήσεις των πολιτών, με σεβασμό στους θεσμούς και στη λαϊκή βούληση, πρότεινε στον πρ. Υπουργό κ.Αρσένη να συγκροτηθεί μία επιτροπή  επιφανών Κεφαλλονιτών που σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του Δήμου και της κοινωνίας της Κεφαλλονιάς να υποστηρίζει τις δίκαιες θέσεις και διεκδικήσεις του νησιού προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων και να προωθεί τα δίκαια συμφέροντα του τόπου μας κάθε φορά που διακυβεύονται.

 Η συγκρότηση αυτής της ομάδας, πέρα από κάθε ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα, αποτελεί για το νησί μας ένα νέο ισχυρό μέσο στην κοινή προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Κεφαλλονιάς με κοινωνική συνοχή, κοινωνική αλληλεγγύη και ευημερία.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς απηύθυνε την ίδια πρόταση για τη συμμετοχή τους στη επιτροπή,
- στον ακαδημαϊκό  Ιωάννη Αναστάσιο Μεταξά, Ομότιμο Καθηγητή Παν/μίου Αθηνών,
- στον ακαδημαϊκό Αθανάσιο Φωκά, Καθηγητή Μαθηματικής του Πανεπιστημίου του Cambridge
- στον ακαδημαϊκό Ναπολέοντα Μαραβέγια, Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
- στον ακαδημαϊκό Διονύσιο Βώρο , Καθηγητή Χειρουργικής Παν/μίου Αθηνών
 Οι διακεκριμένοι καθηγητές απεδέχθησαν με τη σειρά τους την πρόταση και μαζί με τον πρ. Υπουργό κ. Αρσένη θα πρωτοστατήσουν στην προώθηση λύσεων σημαντικών ζητημάτων που ανακύπτουν για την Κεφαλλονιά και τα οποία πλήττουν άμεσα το συμφέρον της κοινωνίας του νησιού (παιδεία, υγεία, κ.α.).
Πρόθεση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου προσωπικά είναι αποδοχή αυτής της πρωτοβουλίας να αποτελέσει εφαλτήριο και για τη συγκρότηση και άλλων αντίστοιχων ομάδων στο μέλλον για να αποκτήσει η Κεφαλονιά όλα όσα δικαιούται και όσα της αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου