Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Το βιογραφικό του Ακη Τσελέντη


Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ
Ο καθηγητής Σεισμολογίας τους Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, εξελέγη για τα επόμενα 4 χρόνια ως ο νέος διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το βιογραφικό του Ακη Τσελέντη

Ο Ακης Τσελέντης ειναι απο το Φισκάρδο και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Κεφαλονιά. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1978. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, όπου ολοκλήρωσε το πρώτο του μεταπτυχιακό το 1979 στην Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Έκανε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό τo 1980 στην Ηλεκτρονική στο Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Ολοκληρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1983 στη Γεωφυσική στο Imperial College του Λονδίνου.
Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ως γεωφυσικός στην εταιρία Schlumberger oilfield services και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Γεωλογικών και ορυκτών εξορύξεων και ως συνεργάτης ερευνητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ του 1986 και 1989 ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Τόκιο. Υπήρξε επίσης εκπρόσωπος σεισμολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ασία. Από το 1990 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου είναι σήμερα καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, καθώς και διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υψηλής πιστότητας σεισμική αποτύπωση, τη θεωρία της γεωφυσικής ανατροπής, την επεξεργασία σεισμογραφικών πληροφοριών και τις τομογραφικές μέθοδους. Έχει δημοσιεύσει πάρα πολλές ερευνητικές μελέτες. Στο ενεργητικό του ως σήμερα έχει 5 βιβλία και 8 διεθνώς αναγνωρισμένες ευρεσιτεχνίες.
Στην φωτογραφια το σπιτι στο Φισκαρδο, που περασε τα νεανικά του μαθητικά του χρονια ........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου