Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ!!!!!


του Μάκη Φόρτε !


 POROSNEWS:  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ  ΤΟΝ ΑBRPAN(ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΝΑΓΑΤΟ)  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΦΩΤΟ,, ΤΟ ΜΙΚΡΟ  ΛΟΓΟΤΥΠΟ  ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ  ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΚΕΣ  ΤΟΥ  ΦΩΤΟ  ΠΟΥ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ  Π.Χ
 ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΙΑ


KAI  ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΤΟ ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ ΓΕΡ. ΦΟΡΤΕ
Τα πετρέλαια και ….. τα έξι δελτία τύπου,
η ειδική συνεδρίαση που έγινε …… ενημερωτική συνάντηση,
ο λάθος χρόνος  και … το Ομηρικό Ληξούρι .

                                                                                            του Μάκη Φόρτε

ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ είχα στείλει μία επιστολή στον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου με αφορμή την απάντηση που είχε στείλει στην άρνηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη να παρευρεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο για την υπόθεση των υδρογονανθράκων.
Τονίζοντάς του ότι είναι λάθος ενώ απαξιώνεται το περιφερειακό συμβούλιο να παρακαλεί για συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού, σε  κάποιο σημείο της επιστολής του ανέφερα ότι η συνάντηση με τον Υφυπουργό «μόνο επικοινωνιακούς λόγους θα εξυπηρετήσει».

ΜΕΤΑ τη συνάντηση που έγινε στις 15/3 δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ για την επιβεβαίωση στην εκτίμησή μου, ή να προβληματιστώ σοβαρά για το τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον από τον τρόπο που γίνεται ο χειρισμός της σημαντικότερης υπόθεσης στην ιστορία των νησιών μας, αυτήν της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων «στο οικόπεδό μας».

ΓΙΑΤΙ είμαι τόσο απόλυτος ; Μα τι μπορείς να σκεφτείς όταν οι συμμετέχοντες στην πρώτη ουσιαστική συνάντηση για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, έβγαλαν .…διαφορετικό ο καθένας δελτίο τύπου –  έξι συνολικά !!!!!
Ομολογώ ότι τέτοιο φαινόμενο πρώτη φορά βλέπω!
Ο καθένας έδωσε την δικιά του ερμηνεία των όσων συζητήθηκαν!
Οκτώ άτομα βρέθηκαν – έξι διαφορετικά δελτία τύπου !
Μια συνάντηση …… χαρά των μέσων ενημέρωσης! 

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό της κατάστασης ότι το πλέον σημαντικό ζήτημα που προέκυψε από τη συνάντηση τις 15/3, η πραγματοποίηση συνάντησης των τοπικών φορέων παρουσία του Υφυπουργού στην Κεφαλονιά, αναφέρετε …..σε δύο μόνο από τα έξι δελτία τύπου, αυτό του Δημάρχου Κεφαλονιάς ο οποίος πάντως τη μία μιλάει για σύσκεψη και την άλλη για….ημερίδα – δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα – και του Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος όμως μιλάει για…. άλλο πράγμα!
Το δε δελτίο από τη Ζάκυνθο πληροφορεί απλά ότι «το νησί μας, καθώς και τη γειτονική Κεφαλονιά, πρόκειται να επισκεφθεί μέσα στον Μάρτιο, ο Υφυπουργός  Γιάννης Μανιάτης» !

ΟΙ ΤΡΕΙΣ Βουλευτές πάντως (Γκερέκου, Μαργιέλης, Μοσχόπουλος) στο δικό τους (και πιο ψύχραιμο και σοβαρό) δελτίο τύπου ισχυρίζονται ότι……«ζήτησαν και απέσπασαν τη δέσμευση του Υφυπουργού ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιόνιων Νήσων αποκλειστικά για το ζήτημα αυτό με τη συμμέτοχη όλων των φορέων» !!!

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ πάντως προσδιορίζει και τον χρόνο και τον τόπο, Δημοτικό Θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ», «κατά την οποία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την οικονομική κατανομή (του περιφερειακού φόρου)» δίχως όμως να διευκρινίζει πώς θα γίνει μια απλή σύναξη διαφόρων φορέων (πολύ περισσότερο αν πρόκειται περί ημερίδας…..) να λάβει αποφάσεις και μάλιστα οριστικές για ένα τόσο σοβαρό θέμα με πολλές και διαφορετικές διαστάσεις.

Ο ΚΑΛΟΥΔΗΣ κατάλαβε  πως «Ο Υπουργός δέχθηκε να έρθει σύντομα, ακόμα και σε μία βδομάδα,  σε μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα ή στη Κεφαλλονιά»

ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ στην δικιά του εκδοχή δεν αναφέρει λέξη για την επόμενη συνάντηση και …. μόνο δύο ημέρες μετά παίρνει χαμπάρι και ενημερώνει με νέο δελτίο τύπου για «ενημερωτική σύσκεψη» που θα γίνει στις 22/3 στην Κεφαλονιά.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ πράγματα, που αν όχι τίποτε άλλο υποβαθμίζουν τους θεσμούς, υποτιμούν το θέμα και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών.
Η ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έγινε ημερίδα – σύσκεψη, για να προγραμματιστεί ως…. συνάντηση και να καταλήξει μια απλή ….ενημερωτική σύσκεψη και μάλιστα σε εργάσιμη ημέρα και ώρα.

ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ του επικοινωνιακού χαρακτήρα της συνάντησης, ήλθε από τον κ. Τάσο Αποστολόπουλο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ο οποίος προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τα υποσχεθέντα  αντισταθμιστικά οφέλη στους Πατρινούς και τους Ηλείους, ανέφερε στο δικό του δελτίο τύπου ότι συμμετείχε «σε σύσκεψη για την εξόρυξη πετρελαίου σε περιοχές του Ιονίου πελάγους και της χερσαίας ζώνης της Πελοποννήσου», όταν το μόνο που δεν συζητήθηκε ήταν η εξόρυξη πετρελαίου στη χερσαία ζώνη …..της Πελοποννήσου, αφού τέτοιος διαγωνισμός δεν έχει γίνει!!!

ΚΑΙ  μπορεί η σύσκεψη να καπελώθηκε …..από τα έξι δελτία τύπου, όμως η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής πασαρέλας.
ΕΔΩ και καιρό έχω κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και ειδικότερα στο θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης
Στην τελευταία μου παρέμβαση  http://makisfortes.blogspot.com/2012/03/blog-post.html                               ανέφερα ότι «Η στάση του κ. Τρεπεκλή (ο Δήμαρχος Κέρκυρας είχε στείλει οξύτατη επιστολή στον Υφυπουργό) έρχεται σε αντιδιαστολή με τον υποτακτικό τρόπο με τον οποίο ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου αντιμετώπισε την προσχηματική άρνηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Μανιάτη να παραστεί στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ αναδεικνύει την αδράνεια της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη στο συγκεκριμένο θέμα».

ΜΕ τις τελευταίες εξελίξεις χαίρομαι ειλικρινά που επιτέλους αφυπνίστηκε η τοπική αυτοδιοίκηση τουλάχιστον της Κεφαλονιάς, αφού για την Ιθάκη δεν το συζητάμε, είναι γενικώς απούσα…. ως και από τη συνάντηση απείχε. 
Όμως χάσαμε πολύτιμο χρόνο και τώρα τρέχουμε σε λάθος χρόνο, λόγω της αβεβαιότητας των εκλογών και με λάθος τρόπο αφού από την αδράνεια περάσαμε κατευθείαν στη «δυναμική παρέμβαση» του Δημάρχου κ. Αλέκου Παρίση που «με τσαμπουκά….τους άλλαξε τα πετρέλαια» όπως παραστατικά έγραψε τοπική εφημερίδα, διεκδικώντας τα πάντα «εδώ και τώρα», δίχως καμία συνεργασία με τους υπόλοιπους, δίχως καν να έχει συζητήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, και μάλιστα από λάθος αρμόδιο αφού ο κ. Μανιάτης είναι …. απερχόμενος Υφυπουργός.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα επιμείνω.
Τουλάχιστον υπάρχει η ευαισθητοποίηση από αρκετά μέσα ενημέρωσης στα Ιόνια που έχουν αρχίσει να αναδεικνύουν το θέμα στην πραγματική του διάσταση και αυτό αποτελεί την ελπίδα πως όχι μόνο δεν θα συνεχιστεί η υποτίμηση του αλλά το αντίθετο θα επιτύχουμε ό,τι δικαιούμαστε, ό,τι μας ανήκει.

ΘΑ θυμίσω λοιπόν κάποια πράγματα, χρήσιμα ακόμη και ……για τη συγκέντρωση της Πέμπτης.
Στην πρώτη μου παρέμβαση http://makisfortes.blogspot.com/2012/01/blog-post.html στις 8/1/2012 «Η εξόρυξη του πετρελαίου στο Ιόνιο έρχεται! Εμείς τι κάνουμε;» (μια εβδομάδα μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού) έδωσα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για τη σοβαρότητα της υπόθεσης.
Για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε η ύπαρξη του περιφερειακού φόρου:
«Στον πρόσφατο νόμο 4001/2011 (ΦΕΚ A 179/22.08.2011) και στο άρθρο 161, όπως και στο άρθρο 12 της προκήρυξης προβλέπεται ότι:
«Ο ανάδοχος ( εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων) υπόκειται σε περιφερειακό φόρο με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%)».
Στο ίδιο άρθρο ορίζεται ακόμη ότι: « Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής του περιφερειακού φόρου, η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου και κάθε σχετικής με αυτόν αναγκαία λεπτομέρεια».
Και δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία από τις επίσημες εκτιμήσεις μίλησα για «1 δις περιφερειακό φόρο τα επόμενα 20 χρόνια ή 50 εκατ. ευρώ το χρόνο, δίχως να υπολογίζονται τα έσοδα από το φυσικό αέριο» και «χιλιάδες θέσεις εργασίας» !
Επεσήμανα ακόμη ότι «εκτός από ….τα πετροδολάρια, υπάρχει το ανεκτίμητο οικοσύστημα του Ιονίου και ο τουρισμός»!
Κατέληγα λέγοντας : «Ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου πρέπει να ασχοληθεί συστηματικά με το θέμα παίρνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» για τρία πράγματα:
Πρώτον,«σε σχέση με την έννοια «του περιφερειακού φόρου» του 5%».
Δεύτερον, «για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ΤΩΡΑ πριν από την εξόρυξη, με τα διοικητικά όρια των προς εκμετάλλευση περιοχών σε όλο το Ιόνιο αφού σαφώς και εμπλέκονται μεταξύ των Περιφερειών, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας»
Τρίτον, «να υπάρξει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την εξασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας των περιοχών που θα γίνει η εξόρυξη των κοιτασμάτων»
Για όλα αυτά τόνιζα «ο κ. Σπύρου θα πρέπει να επιδιώξει ενημέρωση από την κεντρική εξουσία και συντονισμό με τις τρεις Περιφέρειες που έχουν σχέση με το Ιόνιο, όπως και με τους επτά Δήμους της δικής μας Περιφέρειας».
Και κλείνοντας επεσήμαινα: «Θα ήταν σφάλμα να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις»
Δυστυχώς ο κ. Σπύρου δεν ασχολήθηκε ή τουλάχιστον δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε, έχοντας επί πλέον και την άποψη ότι…..«όταν μιλάει η αντιπολίτευση το κάνει για να είναι στην επικαιρότητα».

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ από την αδράνεια ;
Οι πρωτοβουλίες να έλθουν….. από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!
Με νέα παρέμβαση μου http://makisfortes.blogspot.com/2012/02/blog-post.html στις 8/2/2012 και με τίτλο «Η Πάτρα τα λεφτά και εμείς ….την βρώμα;» αποκάλυπτα πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 3/2/2012 οργάνωσε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα παρουσία του Υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη, όπου και συζητήθηκετο θέμα των ερευνών για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην περιοχή.
Εκεί λοιπόν ο κ. Μανιάτης εξήγγειλε πως «το 5% «των προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον πατραϊκό κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας θα πηγαίνει, ως ανταποδοτικό τέλος, στις τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα, το 20% των προσδοκώμενων εσόδων του δημοσίου θα επιστρέφουν στην περιοχή για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου».

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑ δε πως  «αν τελικά επιβληθεί η άποψη ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τότε το μόνο βέβαιο είναι η Πάτρα να πάρει τα λεφτά και εμείς…. την βρώμα !!!
Παίρνοντας όμως εμείς τις πρωτοβουλίες στα χέρια μας, θα μπορέσουμε όχι μόνο να κατοχυρώσουμε τα αντισταθμιστικά οφέλη που μας ανήκουν έτσι κι αλλιώς, αλλά και να επιβάλουμε όρους για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνάρτηση με την υψηλή σεισμικότητα της περιοχής και την εξασφάλιση του τουριστικού μας προϊόντος.
Το θέμα, λοιπόν, πρέπει να συζητηθεί, κατέληγα, αν όχι σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, σίγουρα στην ΑΜΕΣΩΣ επόμενη και σε κάθε περίπτωση ΑΜΕΣΑ και στα Δημοτικά Συμβούλια».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Περιφερειάρχη ήλθε άμεση και ….αφοπλιστική στις 10/2/2012: « παρακολουθεί από κοντά το θέμα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Υφυπουργό, που τον έχει διαβεβαιώσει ότι θα παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε κάποια από τις Περιφερειακές Ενότητες που θα οριστεί, προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα» !!!

ΣΤΙΣ 7/2/2012 με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου είχα ζητήσει να εισαχθεί ως θέμα η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο στην επικείμενη συνεδρίαση του οργάνου.
Αντί αυτού, προφανώς με την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη, ο κ. Πρόεδρος προτίμησε να υποβαθμίσει το θέμα, να το εισάγει στη συνεδρίαση της 19ης Φεβρουαρίου …ως ψήφισμα και μάλιστα ….τελευταίο, ενώ την ίδια ώρα προτασσόταν για συζήτηση ….προσωπικό θέμα του κ. Προέδρου για να του πληρώσει η Περιφέρεια τα έξοδα προσφυγής στο ΣτΕ !!!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ το θέμα αυτό έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο http://makisfortes.blogspot.com/2012/02/blog-post_11.htmlκαι κατέληγα:
«Ειλικρινά λυπάμαι που με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής  υπονομεύεται το μέλλον της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ξέρω πλέον ότι για ό,τι ήθελε προκύψει για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν θα ευθύνονται, τουλάχιστον πρωτίστως, «οι άλλοι».

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ μετά ήλθε η προσχηματική άρνησης του Υφυπουργού κ. Μανιάτη να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, «τα παρακάλια» του Περιφερειάρχη, η συνάντηση στις 15/3/2012 κ.λ.π., κ.λ.π.

ΣΗΜΕΡΑ, όλοι ανακάλυψαν τα πετρέλαια και την αλήθεια των λόγων …. του Φόρτε – θαυμάζω που κάποιοι αθεόφοβοι χρησιμοποιούν επί λέξει την ίδια επιχειρηματολογία.
Μόνο που έρχονται «με διαφορά φάσης», τόση που μας φέρνει να διεκδικούμαι πλέον…. τα δικά μας, τα όσα μας ανήκουν.
Αν ενεργούσαμε πριν 2 ½ μήνες, με την προκήρυξη των σεισμικών ερευνών αρχές Ιανουαρίου, όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά.
Όμως…. θέλεις γιατί τάλεγε ο Φόρτες – θέλεις γιατί υπάρχει συνολική θεσμική απειρία καθυστερήσαμε εγκληματικά.
Τώρα κοιτάμε μπροστά!
Αν και τα λάθη, όταν είσαι στριμωγμένος, μεγεθύνονται….

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;
·        Τώρα, όπως είπα και πρωτύτερα, ενεργούμε σε λάθος χρόνο.
Σε χρόνο εκλογών – με ό,τι σημαίνει αυτό.
«Απαιτούμε» από έναν αρμόδιο Υφυπουργό που είναι απερχόμενος.
Παρ’όλα αυτά, μακάρι και μετά τις εκλογές να βρίσκεται στο ίδιο πόστο ο κ. Μανιάτης που αποδεικνύεται γνώστης του θέματος και αποτελεσματικός.
Άλλωστε όλοι παραδέχονται ότι με εξαίρεση ορισμένες μόνο περιόδους, ουδέποτε άλλοτε η Ελλάδα προσέγγισε το θέμα των ερευνών για αναζήτηση υδρογονανθράκων συστηματικά και βάσει διεθνών προδιαγραφών, από όσο σήμερα.
·        Απαιτούμε από μία Κυβέρνηση που αύριο δεν θα είναι.
·        «Πουλάμε» τσαμπουκά σε λάθος χρόνο και σε λάθος άτομα, όταν δεν αδρανούμε εγκληματικά για τα συμφέροντά μας.
·        Με επικοινωνιακά τρυκ δεν θα πάρουμε όσα δικαιούμαστε, όσα μας ανήκουν.
·        Με προτάσεις «στο φτερό», συνδικαλιστικού τύπου ούτε το σύνηθες ακροατήριο σου δεν κερδίζεις.
·        Με έξι δελτία τύπου….. κάθε συμμετέχων και από ένα δελτίο, δεν γινόμαστε αποτελεσματικοί.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και Δήμοι, Επιμελητήρια και άλλοι τοπικοί φορείς, οφείλουν τώρα να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν και αμέσως μετά τις εκλογές, την επομένη, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν «τα δικά μας».

Υ.Γ.
1. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Το θέμα της εκμετάλλευσης των πετρελαίων θα είναι το πρώτο στην ατζέντα των ερχόμενων εκλογών. Όλοι ξαφνικά θα γίνουν …..καθηγητές κοιτασματολογίας πετρελαίου και ας μην ξέρουν που πέφτει….ο Κάπρος και η Βλίχα για να πάνε να δούνε τα γεωτρύπανα όταν σε λίγους μήνες θα αρχίσουν να τρυπάνε.
2. ΘΥΜΑΣΤΕ την ιστορία που εδώ και λίγα χρόνια μας είχε προκύψει με ….την Ομηρική Ιθάκη στο Ληξούρι και τις γεωτρήσεις που ήθελαν να κάνουν στον κόλπο του Αργοστολίου;
Θυμάστε που μέχρι γεωτρύπανο είχαν φέρει και έφυγε άρον – άρον γιατί δεν έπαιρνε άδεια ;
Ε λοιπόν, εκείνο το γεωτρύπανο ήταν της εταιρείας FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS μιας εκ των οκτώ εταιρειών που έχουν υποβάλλει αίτηση για τη πραγματοποίηση των σεισμικών ερευνών και στο δικό μας «οικόπεδο».
Σατανική σύμπτωση; Ή μήπως ….τίποτε δεν είναι τυχαίο;
Αν μάλιστα είναι ανάμεσα σε αυτές που θα επιλεγούν τότε ……
Η είδηση πάντως ξέφυγε από το σύνολο των μέσων και αναρτήθηκε μόνο στην ιστοσελίδα «ODUSSEIA».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου