Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΑ ΠΕΡΣΕΑΣ - ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΓΡΑΔΟΥ


Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ “ΠΕΡΣΕΑΣ”
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΠΑΝΤΗ:
  
Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011 , η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα του βιβλίου “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” κ. Louis De Bernieres , καθώς επίσης και της κ. Jane Greenwood , δημοσιογράφου του BBC και του κ. Tim Clayton , ειδικού για ναυάγια πολέμου .
Αυτή τη φορά η επίσκεψη τους αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη της υπόθεσης του Βρετανικού υποβρυχίου “Περσέας” που βυθίστηκε στα ανοικτά της Κεφαλλονιάς το Δεκέμβρη του 1941 .
Ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο ήταν ο John Capes τον οποίο έκρυψαν , περιέθαλψαν και φυγάδευσαν οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς . Η έρευνα για την ανακάλυψη του ναυαγίου έγινε από το γνωστό Έλληνα δύτη Κώστα Θωκταρίδη με τη στήριξη της Ένωσης και της τότε Κοινότητας Σκάλας Κεφαλλονιάς .



ΓΡΑΔΟΥ, Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ,,Εικόνες Μαγικές ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

http://youtu.be/06UNL3n2b0A

ΒΙΝΤΕΟ  ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΙΑΦΗ!!!! ΓΡΑΔΟΥ, Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κεφαλονιάς πραγματοποίησε εξόρμηση στους ''αγνωστους '' καταρράκτες της γραδούς (νοτιοανατολική Κεφαλονιά ,κοντά στη Σκάλα) την Κυριακή 18 μαρτιου 2012...Εικόνες Μαγικές, τοπίο ανυπέρβλητης ομορφιάς !!!!!!

 

kefalonianet.blogspot.com

 

Που βρίσκονται αυτά τα άγρια τοπία στη Κεφαλονιά;  
Είναι η ορεινή πλευρά (πάνω από το δρόμο) της περιοχής από τα Λιμένια έως τη Γραδού. 

Είναι μέρος του περιφερειακού δρόμου Πόρος - Σκάλα. Θα τον έχετε περάσει χιλιάδες φορές, μόνο που κοιτάττε προς τη θάλασσα, αν κοιτάγατε και λίγο προς το βουνό, αν αφήνατε το αυτοκίνητο για να περπατήσετε  , μια άγνωστη Κεφαλονιά είναι έτοιμη να σας αποκαλυφθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου