Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2011-απο τον Προμηθέα στο Σίσυφο!



Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011 ΑΠΌ ΙΝFΟΚΕΦΑLΟΝΙΑ


Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς (8-10-11) απο τον Προμηθέα στο Σίσυφο!


"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. 
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, με κύρια ευθύνη της πλειοψηφίας, συνεχίζει να αποκαρδιώνει και τον τελευταίο αισιόδοξο Κεφαλλονίτη, που πιστεύει ακόμα ότι τόσο το σχήμα του "Καλλικρατικού τέρατος", όσο και το υπάρχον αυτοδιοικητικό προσωπικό μπορεί να δώσει διέξοδο ανάπτυξης στο νησί μας. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα πρόσωπα (υπάρχουν αξιόλογες παρουσίες) αλλά με τις αντιλήψεις και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, όπως και την άκρατη κομματικοποίηση ενός θεσμού που θεωρητικά πηγάζει από τον λαό και πρέπει να εδράζει στην τοπική κοινωνία και τα συμφέροντά της.
Σήμερα (χθες) Σάββατο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (αναμεταδώσαμε τη συνεδρίαση, ας είναι καλά ο Φώτης και αυτός παρεξηγημένος), παρακολουθήσαμε άναυδοι μια συνεδρίαση για ένα θέμα (αυτό του π. Δήμου Ελειού Πρόνων), όσον αφορά την διαχείριση πόρων και έργων, και μας έφυγε το καναβάτσο της υπομονής μας.

Τι ήταν αυτά κ. Ανουσάκη τα περί διαφάνειας και τα τοιαύτα; Μου άρεσε η τοποθέτησή σου, πραγματικός Πρόεδρος, αλλά της ΟΝΕΔ εποχής Αβέρωφ....

Ο Ανδρέας Ζαπάντης (με τον οποίο έχω τεράστιες ιδεολογικές διαφωνίες), σου απάντησε ο άνθρωπος ότι «όλοι έτσι τα κάναμε τα έργα, όπως έκαναν ο Μάκης Μεταξάς και ο Κώστας Ζαπάντης τι διαφορετικό έπραξαν αυτοί δηλαδή;» Τι τα θέλετε τα υπόλοιπα; Τα πήρε και η Κατερίνα και είπε «τέρμα η συναίνεση στην νόμιμη "παρανομία” που σας εκχωρούμε, από αύριο στην οικονομική επιτροπή από τον συνδυασμό του Κοτσιλίνη δεν θα δεχόμαστε πρακτικές που τώρα θέλετε να καταδικάσετε» !!!
Για να δούμε με τον ορυμαγδών του μνημονίου τι έργα θα κάνετε κύριε Παρίση; Μήπως έχετε εγκλωβιστεί πολιτικά στα επιμέρους (βούτυρο στο ψωμί του τοπικού ΠΑΣΟΚ) και ψάχνεται ψήλους στα άχυρα; Βέβαια στην αυτοδιοίκηση δεν λείπουν οι λεονταρισμοί (εκ του ασφαλούς) αφού σχεδόν όλοι προσπαθούσαν με τις ώρες να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα.
Λίγο αργά το καταλάβατε κυρία Κουταλά αλλά δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς βλέπεις. Η κάθε πόρτα έχει το καρφί της που λέει και ο σοφός λαός....
Κύριε Παρίση γιατί δεν ακούτε τον έμπειρο Μίμη που ξέρει από δημόσια διοίκηση; Χρόνια προϊστάμενος στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας σε σοβαρότερα έργα και με δυσκολότερους ΠΑΣΟΚους τα έβγαζε πέρα (έχω άμεση γνώση)... Ήξερε να τους φέρνει όλους βόλτα, με τουςΟΝΕΔιτες που έμπλεξες μάλλον θα χάσης όλους τους σοβαρούς δεξιούς (βλέπε Κατσούνη), καθώς και το επιχειρείν που επαίρεστε. 
Για το νομοθετικό πλέγμα που περιπλέκει όλα αυτά τα ζητήματα ώστε οι τοπικοί άρχοντες να εξαρτώνται από την κρατική διοίκηση καμία κουβέντα!
Ακούστηκαν μεγάλες κουβέντες, όπως να γίνει διαχειριστικός έλεγχος.....

σε όλους τους πρώην δήμους, όταν οι ίδιοι έκαναν την περιβόητη απογραφή του Ραγκούση και παρέλαβαν ότι παρέλαβαν, τώρα σε ποιόν θα κάνουν έλεγχο στον εαυτό τους; Έχει πλάκα η υπόθεση. Η πολιτική αμάθεια στο μεγαλείο της.

Μήπως κύριοι τελικά χάσατε το δάσος και αντί να συζητάτε για ληγμένα πράγματα θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο και με την φτώχεια που ήρθε και να οργανώσετε κανένα συσσίτιο για την φτωχολογιά ντόπιων και ξένων;

Η Κεφαλονιά δυστυχώς θα παραμείνει τσιφλίκι μιας χούφτας καπεταναίων που έχουν τα παπαγαλάκια τους και κάνουν τη δουλειά τους χρόνια τώρα.
Κύριε Παρίση, Κύριε Κοτσιλίνη, Κύριε Μιχαλάτε τι κάνατε για τα υπέρογκα ναύλα των Ακτοπλοϊκών γραμμών προς και από το νησί για να μπάσουμε κόσμο το καλοκαίρι;
Απολύτως τίποτε… 
Υ.Γ. 1. Οι περίεργες απουσίες ορισμένων από το Δ.Σ. μας βάζουν σε σκέψεις για το κατά πόσο οφείλονται σε φυσική ή πολιτική ασθένεια.
Το νερό νεράκι θα το πει ο κοσμάκης και όχι οι μεγαλοξενοδόχοι αφού έχουν δέσει τον γάιδαρό τους και αφήστε την υποκρισία ποιος πληρώνει των βαρκάρη....
2. Δεν πιστεύω να αφήσετε  έξω απο τον έλγχο και την εποχή Τρίτση, Καλαφάτη Βαγγελάτου, Φόρτε, Τσιλιμιδού στο Δήμο Αργοστολίου; Να το κάνετε παιδιά για να τα ξέρουμε όλα ακόμα και στον Αθέρα, στα φάρσα, στα Ντομάτα, στα Σπαρτιά και στα Βλαχάτα για να δούμε αν κάναν τους παράδες μας στραπάτσα. 
3. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ που είναι; 
4. Οι αγανακτησμένοι μήπως πρέπει να μπουκάρουν; 
5.Τα ονόματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, πολλοί εισαγγελείς ακούστηκαν και δεν έχουμε διάθεση για περιπέτειες.
            
              Υπογραφή:«Μαραμένη μου γαρδένια»
Σύνθημα στους τοίχους των χωριών της Κεφαλονιάς μετά την διαγραφή των μελών εκείνης της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλληνίας από τον αείμνηστο Α. Τρίτση

ΦΩΤΟ: ΣΠ. ΑΛΕΒΙΖΙΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου