Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

TO ΡEPOΡTAZ TOY INKEFALONIA


ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΟ INKEFALONIA  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΧΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!  
ΛΟΓΟ  ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ  ,,ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ,, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΤΟΥ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟΥ  ΜΟΥ  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ,ΚΑΙ  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΠΑΝΤΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΠΛΟΚ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Στο πεντάωρο δημοτικό συμβούλιο που είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το inkefalonia.gr, συνέβησαν πολλά.
Αντεγκλήσεις, εντάσεις, φωνές , αποχωρήσεις και ευτυχώς μέσα σε όλα αυτά και μία ουσιαστική και πολιτισμένη συζήτηση με επιχειρήματα για το αν θα πρέπει να παραχωρηθεί το δημοτικό κτήριο Πόρου για αρχαιολογικές δραστηριότητες.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Πριν φτάσουμε μέχρι εκεί βέβαια, είχε αποχωρήσει από την αίθουσα η Λαϊκή Συσπείρωση μη αποδεχόμενη τους «κεραυνούς» που έρχονταν από την πλευρά του αντιδημάρχου Βαγγέλη Θεοφιλάτου.
«Ένας Κασιδιάρης χρειάζεται που δυστυχώς δικαιώθηκε σφαλίζοντας τη βουλευτίνα της Αριστεράς» ήταν το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο κ. Θεοφιλάτος για να δείξει την αντίθεσή του για τα συχνά πλατιάσματα που συμβαίνουν στις συζητήσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό ήταν!. Η κουβέντα του τίναξε - και δικαιολογημένα - από τις θέσεις τους, τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι μέσα σε αυτό το κλίμα που είχε δημιουργηθεί και τα «πυρά» που έρχονταν από την αντίθετη πλευρά της αίθουσας, μάζεψαν τα πράγματά τους και αποχώρησαν.

Και όλα αυτά την στιγμή που συζητιόταν ένα θέμα εκτός ημερησίας που θα έπρεπε να είχε περάσει σε 5 λεπτά, σχετικά με την παραχώρηση υδροφόρας στην δημοτική Ενότητα Ελειού Πρόννων.
Παραχώρηση υπό προϋποθέσεις
Όσον αφορά το θέμα που αποτέλεσε την «ραχοκοκαλιά» του δημοτικού συμβουλίου, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Μάλιστα στην αίθουσα βρέθηκαν και μέλη του τοπικού συμβουλίου του Πόρου, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με επικείμενη παραχώρηση του Δημοτικού Κτηρίου της Περιοχής για Αρχαιολογικές ανασκαφές. Επί της ουσίας, έθεσαν βέτο στην μόνιμη παραχώρηση του κτηρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού και έθεσαν προϋποθέσεις στην παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά που κάνει τις έρευνες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις (τις οποίες μπορείτε να ακούσετε παρακάτω) και εν τέλει μπήκε στην εισήγηση που τελικά ψηφίστηκε, η παραχώρηση για 3,5 μήνες μέρους του δημοτικού κτηρίου του Πόρου εφόσον υπάρξει επίσημο αίτημα από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.
 Anousakis 2
kekatos
parisis
Mixalatos
Aravantinos
kampitsis

Rassias
Samouris
Savvaoglou


ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ  ΣΤΟ  http://kefalonianet.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου