Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Χρονολόγησις τῆς ἐπιστροφῆς τοῦ Ὀδυσσέως στὴν Ἰθάκη


Μία ἐργασία ποὺ δὲν ἔχει ἀκόμη δεῖ τὸ φῶς τῆς δημοσιότητος, ἀλλὰ ποὺ κατὰ κάποιον τρόπο, ἔγινε γνωστή!
Ἀποτελεσμα αὐτοῦ εἶναι φυσικὰ καὶ ἡ δική μου ἐνημέρωσις ἀπὸ τὸν ἀγαπητὸ φίλο μας τὸν Νικόλαο. 
Συντόμως φυσικὰ θὰ ἔχουμε περισσότερες πληροφορίες.
Φιλονόη.

Μόλις ἔλαβα, ἀγαπητὴ Φιλονόη, τὴν κατωτέρω ἐπιστολὴν ἀπὸ τὸν ἐκλεκτὸν φίλον μου Παναγιώτην Μητροπέτρον τὴν ὁποίαν ἐθεώρησα σκόπιμον νὰ σοῦ ἀποστείλω.
Χαῖρε
Φίλες και Φίλοι μας,

Στο τεύχος Ιουνίου 2012 του επιστημονικού περιοδικού «Mediterranean Archaeology and Archaeometry» θα δημοσιευθή η συνημμένη εργασία μας.
Κατ’ εξαίρεση, λόγω ίσως της σπουδαιότητός της, το περιοδικό την προδημοσίευσε και υπάρχει ήδη στο διαδίκτυο. Η επιστημονική ομάδα μας αποτελούμενη από τον Καθηγητή Γεωφυσικής Σταύρο Παπαμαρινόπουλο, την Καθηγήτρια Αστροφυσικής Παναγιώτα Πρέκα, την Αρχαιολόγο και υποψήψια διδάκτορα Γεωμυθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Έλενα Μητροπέτρου, τον Μεταπτυχιακό της Αστρονομίας Παναγιώτη Αντωνόπουλο, Η κυρία Τσιρώνη Αλεξάνδρα είναι υποψήψια διδάκτορας του Γεωλογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών
και τον Λυκειάρχη Πάνο Μητροπέτρο κατόπιν επισταμένων ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έκλειψη της 30ής Οκτωβρίου του έτους 1207 π.Χ., που ήταν ορατή στην Ιθάκη και στο Ιόνιο πέλαγος, χρονολογεί   την ημέρα της μνηστηροφονίας από τον Οδυσσέα. Χαιρόμαστε που μια τέτοιου είδους εργασία έγινε από Έλληνες.

Πάνος Μητροπέτρος 

από filinoi.gr

www.ithacanews.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO ΔΙΟΡΘΩΣΑ,, ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ,,ΑΠΛΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΑΝΑ,,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΛΕΝΞΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΣΗ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ ,ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή