Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αυτά που δεν μας δίδαξαν ΠΟΤΕ! Γιατί λεγόμαστε Γραικοί ή Έλληνες!

δειτε και τα  

08 Δεκ 2013
πήρε τον τίτλο «τσάρος των Βουλγάρων και των Γραικών». Μετά το Σχίσμα (1054 μ.Χ.) γίνεται συχνή χρήση του όρου Γραικός = Ορθόδοξος, σε αντίθεση με τον όρο Λατίνος = Καθολικός. Στους χρόνους της τουρκοκρατίας ...
09 Δεκ 2013
Μπερδεμένη ιστορία των ονομάτων μας σα χώρα. Το Γραικός πάντως φαίνεται να επικράτησε με τη σύμφωνο γνώμη των κληρικών από τα Βυζαντινά χρόνια και μετά μια και το « Έλληνας» δήλωνε τους «παλαιοκομματικούς» ...
26 Δεκ 2013
Μπερδεμένη ιστορία των ονομάτων μας σα χώρα. Το Γραικός πάντως φαίνεται να επικράτησε με τη σύμφωνο γνώμη των κληρικών από τα Βυζαντινά χρόνια και μετά μια και το « Έλληνας» δήλωνε τους «παλαιοκομματικούς» ...

Πηγή: 1η (Ησίοδος)

Ο Δευκαλίων με τη σύζυγό του την Πύρρα (θυγατέρα του Τιτάνα Επιμηθέα και τηςΠανδώρας) απέκτησε έξη παιδιά, τον ΕΛΛΗΝΑ, τον Αμφικτύωνα (το γνωστό βασιλιά των Αθηνών), την Πρωτογένεια, την Μελανθώ, την Θυία και την ΠΑΝΔΟΡΑ. (Με όμικρον γιατί ήταν εγγονή της Πανδώρας)


Η ΠΑΝΔΟΡΑ, κόρη λοιπόν του Δευκαλίωνα, απέκτησε με τον Δία (πατέρα των Ολύμπιων θεών) τρία παιδιά, τον ΓΡΑΙΚΟ (που βασίλευσε την Πύρρα-την περιοχή της που έφερε το όνομα της γιαγιάς του της Πύρρας-ή της επονομαζόμενης και Φθίας δηλαδή της Θεσσαλίας), τον Μάγνητα (που βασίλευσε ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας που πήρε και το όνομά του) και τον Μακηδόν ή Μακεδόν (που βασίλευσε της ευρύτερης περιοχής που κείται βορείως του Ολύμπου, δηλαδή της Μακεδονίας, που πήρε και το όνομά του).

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ησίοδο, ο ΓΡΑΙΚΟΣ, ο ΜΑΓΝΗΣ, ο ΜΑΚΗΔΟΝ ή ΜΑΚΕΔΟΝ και ο ΕΛΛΗΝ, ήταν παιδιά και εγγόνια της ίδιας ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (Δευκαλίωνος με Πύρρα και εγγόνια της Πανδόρας με τον Δία).

Αρχικά λοιπόν όλη η «φαμίλια και οι απογόνοι τους» ονομάσθηκαν ΓΡΑΙΚΟΙ από το πρώτο αρσενικό της οικογένειας και αδελφό τους τον Γραικό!

Πολλά χρόνια αργότερα, όμως μετά την επικράτηση του εγγονού Έλλην, σαν ισχυρότερου όλων, μετονομάσθησαν σε ΕΛΛΗΝΕΣ.

Πηγή: 2η («Πάριο Χρονικό»)
                http://en.wikipedia.org/wiki/Parian_Chronicle

Σύμφωνα με την αναγραφή της μαρμάρινης στήλης που ευρέθη στην Πάρο και που εξιστορούνται χρονολογικά ιστορικά γεγονότα, προσδιορίζονται και τα εξής:

«ΕΛΛΗΝ γιός του Δευκαλίωνα που βασίλευσε τους ΕΛΛΗΝΕΣ  που πρωτύτερα λεγόντουσαν ΓΡΑΙΚΟΙ, 1257 χρόνια πρίν ο Διόγνητος γίνει βασιλιάς».

Πηγή: 3η (Απολλόδωρος)

Ο ΕΛΛΗΝ με τη σύζυγό του την Ορσυίδα απέκτησε τρία παιδιά, τον Δώρο, τον Ξούθο και τον Αίολο.
(Αυτοί ήταν και οι «πρώτοι» ηγήτορες των ΕΛΛΗΝΩΝ)

Ο Δώρος ηγήθηκε αυτών που κατοικούσαν στις ανατολικές περιοχές του Παρνασού και πήραν και το όνομά του, οι Δωριείς.
Ο Ξούθος που ηγήθηκε της Πελοπονήσου, με την κόρη του ΕρεχθέαΚρέουσα, απέκτησε δύο γιούς, τον Αχαιό και τον Ίωνα, από όπου και προήλθαν οι Αχαιοί και οι Ίωνες.
Ο Αίολος ηγήθηκε των Θετταλών (Θεσσαλία) και μετονομάσθηκαν σε Αιολείς. Με την σύζυγό του Εναρέτην κόρη του Δηίμαχου απέκτησε επτά αγόρια, τον Κρηθέα, τον  Σίσυφον, τον Ἀθάμαντα, τον Σαλμωνέα, τον Δηιόνα, τον Μάγνητα και τον Περιήρην, και πέντε κόρες, την Κανάκην, την Ἀλκυόνην, την Πεισιδίκην, την Καλύκην και τηνΠεριμήδην.

Ο Αμφικτύωνας που ηγήθηκε των Αθηνών ήταν και ο πατέρας του Λοκρού, που ίδρυσε τηνΛοκρίδα...

Κλπ, κλπ, κλπ,

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ή  ΓΡΑΙΚΟΙΜακεδόνες ή Ίωνες, Αιολείς ή Αχαιοί, Δωριείς ή Λοκροί κλπ κλπ κλπ,
είναι ΟΛΟΙ τους από ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,
από την ίδια «ράτσα» με κοινό ΗΘΟΣ και ΕΘΟΣ,
δηλαδή
ΙΔΙΟΣ ΛΑΟΣ,
ΙΔΙΟ ΕΘΝΟΣ!

Αυτά που δεν μας δίδαξαν ΠΟΤΕ!

Ορσηίδα (η μάννα του Έλληνα, η γενάρχης των Ελλήνων-σας μίλησαν ποτέ γι΄αυτήν την Κυρία;)
Στην αγκαλιά της κρατάει τα τρία της παιδιά, τον Δώρο, τον Ξούθο και τον Αίολο)Ορσηίδα (η μάννα του Έλληνα, η γενάρχης των Ελλήνων-σας μίλησαν ποτέ γι΄αυτήν την Κυρία;) Στην αγκαλιά της κρατάει τα τρία της παιδιά, τον Δώρο, τον Ξούθο και τον Αίολο)
Η Πύρρα και ο Δευκαλίων, (μετά τον κατακλυσμό ο μύθος λέγει ότι πετούσαν πέτρες πίσω τους και "έσπερναν" ανθρώπους.)Η Πύρρα και ο Δευκαλίων, (μετά τον κατακλυσμό ο μύθος λέγει ότι πετούσαν πέτρες πίσω τους και "έσπερναν" ανθρώπους.)
Το "Πάριο Χρονικό", ή στη νεοελληνική Χρονικό της Πάρου είναι αρχαίο Ελληνικό επιγραφικό κείμενο που βρέθηκε σε μια επιτύμβια στήλη, καλούμενη και "οξώνιον μάρμαρον" και εξιστορεί γεγονότα και χρονολογίες, του ελλαδικού χώρου. Ονομάστηκε έτσι επειδή βρέθηκε στην Πάρο. Αποτελείται από τρία τμήματα, δυο από τα οποία αγόρασε στην Σμύρνη ο Thomas Howard, κόμης του Αρουνδελίου. Οι επιγραφές αποκρυπτογραφήθηκαν από τον John Selden και δημοσιεύθηκαν μαζί με τις επιγραφές των Αρουνδελιανών μαρμάρων. Ένα από αυτά τα δύο τεμάχια έχει εξαφανιστεί. Ένα περαιτέρω τρίτο τεμάχιο, που αποτελεί την βάση της επιτύμβιας στήλης και φέρει το τελευταίο απόσπασμα του κειμένου, βρέθηκε στην Πάρο το 1897 και εκτίθεται σήμερα στο μουσείο.

Το δε κείμενο και από τα τρία τεμάχια έχει διασωθεί.Το "Πάριο Χρονικό", ή στη νεοελληνική Χρονικό της Πάρου είναι αρχαίο Ελληνικό επιγραφικό κείμενο που βρέθηκε σε μια επιτύμβια στήλη, καλούμενη και "οξώνιον μάρμαρον" και εξιστορεί γεγονότα και χρονολογίες, του ελλαδικού χώρου. Ονομάστηκε έτσι επειδή βρέθηκε στην Πάρο. Αποτελείται από τρία τμήματα, δυο από τα οποία αγόρασε στην Σμύρνη ο Thomas Howard, κόμης του Αρουνδελίου. Οι επιγραφές αποκρυπτογραφήθηκαν από τον John Selden και δημοσιεύθηκαν μαζί με τις επιγραφές των Αρουνδελιανών μαρμάρων. Ένα από αυτά τα δύο τεμάχια έχει εξαφανιστεί. Ένα περαιτέρω τρίτο τεμάχιο, που αποτελεί την βάση της επιτύμβιας στήλης και φέρει το τελευταίο απόσπασμα του κειμένου, βρέθηκε στην Πάρο το 1897 και εκτίθεται σήμερα στο μουσείο. Το δε κείμενο και από τα τρία τεμάχια έχει διασωθεί.

2 σχόλια:

  1. Ήθελα να' 'ξερα, τι διάολο Δασκάλους, Καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Διπλωμάτες και Πολιτικούς έχουμε!
    Τι, θα μπορούσαν να εκστομίσουν όλοι οι βάρβαροι της υφηλίου ΑΠΕΝΑΝΤΙ από αυτά τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ και μη ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΙΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέραν αυτών όμως, προκύπτει και μια "λανθάνουσα" αλλά ΤΡΟΜΕΡΗ "λεπτομέρεια". Το φαινόμενο της ονοματοδοσίας των τέκνων, να φέρουν δηλαδή ονόματα των γιαγιάδων τους ή των παπούδων τους,, δεν είναι "νεωτερίστικο" ή "χριστιανικό" ή νεοελληνικό έθιμο... Προσέξτε, πάλι το όνομα ΠΑΝΔΩΡΑ! Η μάνα της Πύρρας λεγόταν ΠΑΝΔΩΡΑ, έτσι ονομάτισε και την κόρη της, ΠΑΝΔΟΡΑ!
    Επίσης, αδελφή του ΕΛΛΗΝΑ λοιπόν η ΠΑΝΔΟΡΑ. Ένας από τους γιούς της ΠΑΝΔΟΡΑΣ ήταν και ο ΜΑΓΝΗΤΑΣ, (είχε λοιπόν θείο του τον ΕΛΛΗΝΑ). Ενα από τα παιδιά του ΕΛΛΗΝΑ, ήταν και ο ΑΙΟΛΟΣ (είχε λοιπόν θεία του την ΠΑΝΔΟΡΑ). ΑΙΟΛΟΣ και ΜΑΓΝΗΤΑΣ λοιπόν πρώτα ξαδέρφια! Ένα από τα παιδιά του ο ΑΙΟΛΟΣ το ονομάτισε ΜΑΓΝΗΤΑ. Ονομάτισε δηλαδή το παιδί του, με το Όνομα του Πρωτοξαδέρφου του! Αυτό μας ΔΗΛΩΝΕΙ την ΕΝΟΤΗΤΑ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Κάτι που συναντάται σπανίως σε άλλους λαούς, αλλά είναι ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΕΘΙΜΑ από ΥΠΑΡΞΕΩΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή