Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ιόνια Νησιά - Ιστορικός χώρος συνεργασίας Ελλήνων-Ρώσων

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 08:11

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  INKEFALONIA

    Ιόνια Νησιά - Ιστορικός χώρος συνεργασίας Ελλήνων-Ρώσων
    Χθες  το πρωί πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Apostolata Island" στη Σκάλα συνεδρίαση με θέμα: «Ιόνια Νησιά - Ιστορικός χώρος συνεργασίας Ελλήνων-Ρώσων», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά.
    Κεφαλονίτες και Ρώσοι που παρευρέθηκαν στο συνέδριο πήραν το λόγο, και μίλησαν  για τους στενούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τα 2 κράτη αλλά και για τρόπους ενδυνάμωσης τους.

    Την συνεδρίαση άνοιξε ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Κεκάτος ο οποίος τόνισε ότι πρέπει οι ισχυροί θρησκευτικοί και ιστορικοί δεσμοί που ήδη μας συνδέουν να αναπτυχθούν και σε άλλα επίπεδα, όπως σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, τουριστικό και επενδυτικό.
    Ο επιχειρηματίας κ. Δημήτριος Ξυδιάς έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική συνεργασία, την αδελφοποίηση της Ιεράς Μονής Άτρου με την Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ της Μόσχας, για την ανταλλαγή όσο το δυνατόν περισσότερο μοναχών και σε ότ,ι άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει αυτή η συνεργασία. Τόνισε επίσης ότι "'Ήδη έχουν ξεκινήσει  μεγάλο έργο για την Ορθοδοξία που ίδιο δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Επιθυμία όλων λοιπόν είναι αν γίνει και στην Κεφαλονιά".
    Ο Πρόεδρος Κεφαλληνιακής Εταιρείας Ελληνορωσικής Φιλίας κ. Δημήτρης Ζαφειράτος τόνισε ότι η Ρωσική εβδομάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τον τόπο μας και η παρουσία του στρατού της Ρωσίας δίνουν μια νότα χαράς.
    Ο Πρόξενος της Ρωσίας στα Ιόνια Νησιά κ. Νίκος Κανούλας , εξέφρασε κάποιους προβληματισμούς, όπως γιατί η Ναυαρχίδα που βρίσκεται στο Αργοστόλι δεν είναι προσβάσιμη για τους πολίτες, αλλά και ότι περιμένει περισσότερες ενέργειες και πιο δυναμική παρουσία από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής.
    Το λόγο βέβαια πήραν και οι υπόλοιποι που παραβρέθηκαν στο συνέδριο εκφράζοντας όλοι την επιθυμία τους τα Ιόνια Νησιά να αποτελέσουν γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των δύο κρατών.
     Ρεπορτάζ : Μαρία Κουρκουμέλη
    DSC 0004DSC 0006DSC 0008DSC 0009DSC 0010DSC 0012DSC 0013DSC 0014DSC 0016DSC 0022DSC 0024DSC 0026DSC 0027DSC 0028DSC 0029DSC 0030DSC 0031DSC 0039

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου