Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ



ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

ΑΥΤΗ  Η ΤΑΜΠΕΛΑ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ  ΤΩΡΙΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!!





Και  θα συνεχίσω με την περιγραφή που μου έκανε σήμερα,, ο Δάσκαλος τις χρονιές 1963 εως 1966  κύριος Κουκοθάκης Στέφανος,, όπου δίδασκε στο Δημοτικό Αννινάτων, και μου  εξιστόρησε  την τότε κατάσταση.
Ενα ακόμη σχολείο στον Ασπρογέρακα, κοντινα σχολεία στον Αγ,Γεώργιο, και  στον  Πόρο τα δύο  σχολεία ,όπως  και Τζαννάτων.
Στον Ασπρογέρακα  διδασκε ο κύριος Πατρώνης Γιακουμής εκ Σάμου,  και στον Πόρο η Σπυριδούλα Βαβάση και  ο κύριος Μαυροιδής.
Μετά  το 66 έφυγεΓερμανία ,,για να γυρίσει πάλι το 86, και  επισκέφτηκε  την περιοχή που δίδαξε,, και με απογοήτευση του έπεσε την χρονιά  της μεγάλης φωτιάς που έκαψε και το σχολείο !! Η μόνη οικογένεια  τότε  ήταν του Αρμόδωρου.
Από τότε έχει γίναι μόνιμος    στον Πόροι  για  τις Αυγουστιάτικες  διακοπές του  !!
Τα  δύο σχολεία λοιπόν στον Πόρο  φτιάχτηκαν μετά  τους σεισμούς,, και  οι λιγοστοί τότε κατοικοί του  ,,
(Εκ των οποίων είναι η οικογενειά μου)  ,,,,  !!  πηγαινοερχόντουσαν στο μεγάλο τότε χωριό τα Τζαννατα.

και  η  άνω   φωτο από τομ Μπάμπη Αννινο!!
Λίγα λόγια για το σχολείο    οπώς παρουσιάζεται και στην πανέμορφη ιστοσελίδα του Δημοτικού μας http://dim-porou.kef.sch.gr

  

   Το Δημοτικό Σχολείο Πόρου ανήκει διοικητικά στην  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κεφαλονιάς  και ανήκει στην κατηγορία  μοριοδότησης ΣΤ.

   Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν, με τον οποιονδήποτε τρόπο, στην δημιουργία της Ιστοσελίδας μας: τον κ.Κωσταντίνο Βλαχούλη, τον κ.Γαβριελάτο Γεώργιο, την κ. Λυγγούρη Όλγα, την κ.Κουστουμπάρδη Αγγελική, την κ. Βαλσαμή Ελένη τον κ. Πετράτο Ιωάννη.......

                                                                                                                                                                              Δείτε φωτογραφίες >>>






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου