Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!


photoalbumnagis

GREEK EDITION

Nagis Original Edition Written in Greek Language
READ MORE

Ο Συγγραφέας

Παναγής Σπηλιώτης
nagis  

Ο Παναγής Σπηλιώτης  γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1935. Στα δύσκολα χρόνια των πολεμικών συρράξεων, στο Δημοτικό σχολείο του Ρατζακλιού (ένα μικρό χωριό κοντά στην Σκάλα), ο τότε δάσκαλός  του Σπύρος Μελέτης, αριστερών πεποιθήσεων και καταδιωγμένος από τους Γερμανούς, επηρέασε θετικά τον μικρό μαθητή μεταλαμπαδεύοντάς του την υπέρτατη αξία της γνώσης.

Μέσα στον Εμφύλιο, κατάφερε να τελειώσει το Δημοτικό με μεγάλες ταλαιπωρίες και να παρακολουθήσει για δύο χρόνια μαθήματα στο Γυμνάσιο Αργοστολίου.
Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από μητέρα, ενώ ο πατέρας του ήταν ναυτικός και ταξίδευε συνεχώς.Έτσι αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο και να γυρίσει στο χωριό του για να ζήσει με τον γέρο νόνο του (παππού του) και τον μόλις ενάμιση έτους αδερφό του, Άθω.
Έφηβος ακόμη πήρε την απόφαση να φύγει από το νησί και να πάει στον Πειραιά, από όπου ήλπιζε να μπαρκάρει. Ασχολήθηκε με την φωτογραφία και εργάστηκε ως βοηθός σερβιτόρος στο ¨Φαληρικόν¨ στις Τζιτζιφιές,  όπου γνώρισε όλα τα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής της εποχής.

Την άνοιξη του 1954 μπαρκάρισε τελικά για Αμερική και παρέμεινε εκεί. Σαν ανήσυχος και δραστήριος νους ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα, δοκιμάζοντας την τύχη του σε αρκετούς τομείς. Ακολουθώντας  την  καλλιτεχνική του φλέβα παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας σε αμερικάνικα Πανεπιστήμια.

Γύρισε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την παραγωγή και σκηνοθεσία κινμηματογραφικών έργων.  Έγραψε σενάρια και αξιώθηκε να δει μερικά από αυτά στην μεγάλη οθόνη.

Επιστρέφοντας στη Αμερική, εργάστηκε σαν χρηματιστής και κεντρικός μέτοχος σε εταιρεία. Το 1974, με την πτώση τοπυ Χρηματιστηρίου, άνοιξε δικό του ασφαλιστικό και μεσιτικό γραφείο, με μεγάλη επιτυχία.  Το 1996, ασχολήθηκε με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα (9 Muses Hotel), ενώ ταυτοχρόνως, διατήρησε τις επιχειρήσεις του στην Αμερική.

Σήμερα, θέλοντας να ικανοποιήσει τις καλλιτεχνικές φιλοδοξίες του, αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή.

Το παρόν είναι το πρώτο πόνημά του, που αποτελεί και μέρος της αυτοβιογραφίας του, το οποίο κυκλοφορεί και στην Αγγλική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου