Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σημαντική ανακάλυψη απο Κεφαλονίτη ερευνητή!


Αποστολέας kefalos on 11/9/11 20:05 (72 αναγνώσεις)ΣΤΟ  http://www.mykefalonia.com/
Open in new windowΜια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που δημοσιοποίησαν τις προάλλες μεγάλα και έγκυρα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ανακάλυψη του Έλληνα ερευνητή δόκτωρος Νικόλαου Λάσκαρη. Ο κος Λάσκαρης είναι Κεφαλονίτης, γέννημα θρέμμα του τόπου μας.


Η είδηση αυτή είναι πολύ σημαντική για την αρχαιολογία και αφορά τη ναυσιπλοϊα στο αιγαίο στους προϊστορικούς χρόνους. Η ανακάλυψη του κύριου Λάσκαρη επέφερε αλλαγές στην αντίληψη της ναυσιπλοϊας στο Αιγαίο γιατί μέχρι πρότινος οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι ο προϊστορικός άνθρωπος ταξίδεψε από την ηπειρωτική Ελλάδα για πρώτη φορά προς το αιγαίο γύρω στο 8.500 π.Χ. Ο κος Λάσκαρης απέδειξε με σύγχρονες μεθόδους χρονολόγησης λίθινων εργαλείων ότι τα ταξίδια αυτά είχαν ξεκινήσει 2.000-3.000 χρόνια νωρίτερα, μεταθέτωντας έτσι το χρονικό σημείο έναρξης του ναυτικού εμπορίου στο Αιγαίο.

Η πρώτη πηγή δημοσιοποίησης ήταν το έγκριτο διεθνές online περιοδικό Past Horizons, από όπου και αναδημοσιεύτηκε με πρωτοβουλία του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα ελληνικά ΜΜΕ (Καθημερινή, Έθνος, Ελευθεροτυπία, in.gr, zougla.gr, pyles.tv κτλ).

Ο κος Λάσκαρης έχει αποφοιτήσει από το 2ο ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου και έχει κάνει σπουδές στην Ηλεκτρονική (ΤΕΙ Λαμίας) και διδακτορικό στην Αρχαιομετρία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αριθμεί πάνω από 14 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πάνω από 10 ομιλίες σε διεθνή συνέδρια ενώ συνεργάζεται με διακεκριμένα ιδρύματα του εσωτερικού και της αλλοδαπής, όπως το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και το Imperial College του Λονδίνου.

Ενδεικτικά links όπου θα διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ για τον συντοπίτη μας:

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w ... thciv_1_29/08/2011_403823

http://www.ethnos.gr/article.asp?cati ... 84&subid=2&pubid=63341227

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231125633

http://www.pasthorizonspr.com/index.p ... ers-in-prehistoric-greece


Ας ελπίσουμε να βλέπουμε συχνά παρόμοια παραδείγματα συντοπιτών μας που διαπρέπουν στις επιστήμες.

Μετά τιμής
Βλαχούλης Γρηγόρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου