Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή για να θέσει τους όρους δημοπράτησης των παραλιών


 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR (ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ) !!  ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
trapezaki_300.jpg 
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του  Δήμου, η οποία θα θέσει τους όρους και τις προδιαγραφές για την μίσθωση των παραλιών.
Η Οικονομική Επιτροπή δεσμεύεται από την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να κάνει καμία τροποποίηση στα μισθώματα, μόνο τους όρους μίσθωσης θα καθορίσει και τις ημέρες των δημοπρασιών. (Δείτε απόφαση ΔΣ εδώ :
Το χρονοδιάγραμμα από την σημερινή συνεδρίαση μέχρι να ανοίξουν οι παραλίες, είναι μεγάλο και δύσκολο λόγω γραφειοκρατίας και παρέμβασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία πρέπει να έχει τον τελικό έλεγχο.
Σε δέκα μέρες από σήμερα θα πρέπει να δημοσιευτούν οι όροι δημοπράτησης των παραλιών.
Θα πρέπει να δοθεί χρόνος στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις και τον φάκελό τους, ανεξάρτητα αν ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις ενδιαφερομένων.
Θα γίνουν οι δημοπρατήσεις.  Θα κατοχυρωθούν με την πρώτη; Ή σε κάποιες θα γίνουν επαναληπτικοί; Θα υπάρξουν ενστάσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων; Ανάλογα με το τι θα συμβεί θα παραταθεί ή όχι ο χρόνος επικύρωσης της μίσθωσης.

Όταν επικυρωθεί ο πλειοδότης,  ο φάκελός του πρέπει να ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Πάτρα).
Εσείς, έτσι που τα διαβάζετε και ξέροντας το γραφειοκρατικό χάλι που υπάρχει γενικώς, πότε πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμες οι παραλίες;  1η Ιουνίου έχουμε σήμερα.
Θα σας αναφέρουμε και άλλη μια παράμετρο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.
Στον χώρο των ξένων tour operators υπάρχει μεγάλη αναστάτωση με την κατάσταση στις παραλίες γιατί : στις μπροσούρες τους διαφημίζουν τις οργανωμένες παραλίες μας,  το πακέτο που πουλάνε στους τουρίστες  πουλάει και υπηρεσίες σε οργανωμένες παραλίες, όταν  έφθασαν εδώ οι τουρίστες του Μάη οι παραλίες ήταν άδειες, το ίδιο θα είναι και τον Ιούνη.
Οι τουρίστες ζητάνε εξηγήσεις από τους tour operators, κάνουν παράπονα και σε λίγο θα δούμε τις πρώτες καταγγελίες στο διαδύκτιο από τα γνωστά sites συνομιλίας των τουριστών.  
Οι Tour operators για τα ησυχότερα, όταν παραπονούνται οι πελάτες , αναγκάζονται να τους κάνουν ένα δώρο , πχ ένα γεύμα.  Πληρώνουν δηλαδή τα δικά μας σπασμένα..   
Λέτε να το αφήσουν για πολύ έτσι; Λέτε να συμμερίζονται τα.. γραφειοκρατικά μας προβλήματα και να μας συμπαρασταθούν ή θα καταλήξουμε σε κανένα ευρωπαϊκό δικαστήριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου