Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΠΑΝΤΗ


ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ   ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ  ΚΩΣΤΑ  ΒΛΑΧΟΥΛΗ.












ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ   ΑΠΟ  ΤΟ   http://kefaloniaphotonews.gr/
Είχα εξαρχής την αντίληψη και εξακολουθώ να την έχω παρά τις χυδαίες εις βάρος μου επιθέσεις ότι η στάση του δημάρχου είναι μορφωτική για τους πολίτες, ότι η συμπεριφορά του παραδειγματίζει, εμπεδώνει σχέση εμπιστοσύνης στην κοινωνία, διάθεση για προσφορά και δοτικότητα.
Αυτή η αντίληψή μου με οδήγησε στη διατυπωμένη απόφασή μου να μην δέχομαι τη χορηγία του κράτους έχοντας την τύχη της οικονομικής ανεξαρτησίας.
Οι κανίβαλοι κουκουλοφόροι δεν μπορούν να κατανοήσουν μια τέτοια αντίληψη.
Υποχρεώνομαι να περιγράψω την τύχη της χορηγίας από την ανάληψη των καθικότων μου το Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και το 2009, αρνούμενος όμως να αποκαλύψω καταβολές που έγιναν σε δραστηριότητες ή πρωτοβουλίες ή ανάγκες που δεν είναι ανακοινώσιμες.
Έτσι και αλλιώς τη δυνατότητα αυτή την έχουμε γιατί οι καταβολές είναι διπλάσιες από το ύψος της χορηγίας.
- Με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τους σκοπούς που περιγράφονται σε αυτές διατέθηκε ποσό 16.038 ευρώ (αριθμοί αποφάσεων 154 /2008, 229/2008, 209/2008, 32/2009).
- Για πολιτιστικές εκδηλώσεις ενίσχυση δραστηριοτήτων σχολείων του δήμου 9.504,34 ευρώ (η διαχείριση έγινε από το γραφείο του δημάρχου με αναλυτικό πίνακα).
- Για ενίσχυση των αρχαιολογικών ανασκαφών στο σπήλαιο Δράκαινα 3.000 ευρώ.
- Για ενίσχυση συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας, για τουριστική προβολή του δήμου στη Ρωσία, 2.500 ευρώ.
- Για την ενίσχυση των σκπ΄’ων της Φιλοζωικής Εταιρείας Κεφαλονιάς 2.500 ευρώ.
- Για αμοιβές εργαζομένων που δεν μπορούσαν να καλυφθούν διαφορετικά 7.500 ευρώ
- Για συγκεκριμένα μικρά δημοτικά έργα σε οικισμούς στα δημοτικά διαμερίσματα Βαλεριάνου, Χιονάτων και Κρεμμύδι που δεν περιλαμβάνονται στις άνω αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου 6.500 ευρώ.
Συνολικά οι παραπάνω καταβολές οι οποίες ανέρχονται σε 47.542,34 ευρώ υπερβαίνουν τις χορηγίες του δημάρχου εκείνης της περιόδου και δεν χρειάζεται να απαριθμηθούν περισσότερες αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτής της ενημέρωσης.
Οποιαδήποτε καταβολή έχει γίνει και αφορά στην προσωπική ζωή ‘η κατάσταση ανθρώπων για μένα δεν αποτελεί αντικείμενο ενημέρωσης και αφορά τον προσωπικό μου τρόπο ζωής, σκέψης και δράσης.



«Υπάρχει ακόμα ΕΛΠΙΔΑ γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Αν και δεν ήταν στις αρχικές μου προθέσεις είμαι υποχρεωμένος μετά τα τελευταία ανώνυμα δημοσιεύματα «κουκουλοφόρων» από σεβασμό στην οικογένειά μου, στους φίλους μου και συνεργάτες, στους απλούς ανθρώπους και κύρια στους νέους, να ενημερώσω την κοινή γνώμη για την τύχη της χορηγίας που μου ανήκει, δηλαδή της αποζημίωσης του δημάρχου των Πρόννων για το έτος 2010.
- Η συνολική αποζημίωσή μου ως δήμαρχος για το 2010 ανέρχεται στο ποσό των 29.369,75 ευρώ.
- Τα χρήματα αυτά αναλήφθηκαν από τη ΔΥΟ Αργοστολίου το Δεκέμβριο του 2010 και συγκεκριμένα 11.760 ευρώ στος 2 Δεκεμβρίου 2010 και 17.609,57 ευρώ στις 28/12/2010.
- Το ποσό αυτό προσαυξημένο κατά 2.800, 43 ευρώ, δηλαδή συνολικά 32.170 ευρώ, κατατέθηκε μετά από προηγούμενη αλληλογραφία και συνεννόηση και συναπόφαση με τους συνεργάτες μου στο δήμο στο σύλλογο «ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΛΠΙΔΑ» στη λογική της καταβολής  «ενός ευρώ για κάθε  Κεφαλονίτη»
- Η πρόταση που έχει κατατεθεί προς το σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ με τίτλο «ένα ευρώ για το παιδί» με σκοπό τη συγκέντρωση ενός ποσού δέκα εκατομμυρίων ευρώ πανελληνίως για τις δράσεις του συλλόγου.
- Παρακαλώ πολύ τους συντάκτες των ανήθικων δημοσιευμάτων να σταθούν με τη στοιχειώδη ανθρώπινη σοβαρότητα και ευαισθησία σε αυτή την πρωτοβουλία και να αφήσουν έξω από την άθλια συμπεριφορά ους το σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ και τη μοναδική για την πατρίδα και το παιδί δράση.

Κώστας Ζαπάντης
Απομένει να δημοσιεύσουμε την επιστολή του Κώστα Ζαπάντη προς τον Δήμαρχο κ. Αλ. Παρίση 31/12/2010.
ΑΣ  ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Η ΑΥΛΑΙΑ  ΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΙΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ  Ε Δ Ω, ΜΕ  ΤΙΤΛΟ ΟΠΩΣ  ΘΥΜΑΣΤΕ,,:

ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ Η ιστορία δεν διαγράφεται...

1 σχόλιο:

  1. κε Ζαπάντη γιατί δεν έγινε επι δημαρχίας
    σας η κατασκευή του δρόμου από Κατελειό μέσω
    Μαυράτων; Ποίου την τουριστική επιχείρηση
    όπως λένε οι κακές γλώσσες θα ενοχλούσε ο
    θόρυβος των διερχόμενων αυτοκινήτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή