Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Έρχονται καταστροφικοί σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων και τεράστια τσουνάμι ??


Χρόνια Πολλά!!!! σκεφτόμουν να το στείλω προσωπικό μήνυμα στον Γιώργο.....αλλά σκέφθηκα ότι θα ήθελα να ακούσω όλων τις απόψεις.....!
και φυσικά ........μαθαίνω απο τις απαντήσεις των ειδικών !!
(επειδή τα αγγλικά μου δεν είναι καλά...όποιος μπορέσει ας μας το μεταφράσει διότι μία αλλαγή τόνου αλλάζει το νόημα )
 
  • Angie Kounadi Καλημέρα Κατερίνα και Χρόνια Πολλά! Παρακολούθησα με προσοχή το βίντεο και έκανα και μία έρευνα στο διαδίκτυο. Για να είμαστε ακριβείς, ο κος. Casey είναι κλιματολόγος, δεν εργαζόταν στην ΝΑΣΑ (ήταν σύμβουλος) και πλέον είναι πρόεδρος σε μία ιδιωτική εταιρεία, την Space and Science Research Corporation (SSRC), στο Ορλάντο της Φλόριντα. Η εν λόγω εταιρεία/οργανισμός ασχολείται με τις κλιματικές αλλαγές. 
     
  • Σύμφωνα με την άποψή του, μπαίνουμε σε μία εποχή εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, η οποία οφείλεται στην λεγόμενη "χειμερία νάρκη" του ήλιου, προκύπτει περιοδικά κάθε 206 χρόνια και θα διαρκέσει σχεδόν 30 χρόνια. Σύμφωνα με την θεωρία του δεν υπάρχει το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη αλλά το ακριβώς αντίθετο και η ανθρωπότητα κινδυνεύει από έλλειψη τροφής κλπ λόγω ακριβώς αυτών των ψυχρών θερμοκρασιών. Τέλος υποστηρίζει ότι εξαιτίας αυτής της κλιματικής αλλαγής και βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει, κατά την διάρκεια αυτής της χειμερίας νάρκης του ήλιου, οι εκρήξεις ηφαιστείων και οι μεγάλοι σεισμοί είναι συχνότεροι και αναφέρει ως παράδειγμα την έκρηξη του Κρακατόα το 1815. Γι'αυτό ίδρυσε τον οργανισμό Ιnternational Earthquake and Volcano Prediction Center (IEVPC), ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί να προβλέψει με επιτυχία σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων, αν και πουθενά στο εν λόγω site δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη, παρά μόνον η δομή της οργάνωσής του, τα μέλη του, μία σελίδα για δωρεές κλπ. Έχοντας πει τα ανωτέρω, η προσωπική μου άποψη, τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα των σεισμών (η κλιματική αλλαγή είναι άλλο τεράστιο θέμα και εκεί οι γνώμες επίσης διίστανται), είναι ότι δεν συμφωνώ. Άμεση συσχέτιση μεταξύ καιρικών συνθηκών και σεισμών δεν προκύπτει απο την διεθνή βιβλιογραφία. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι υπάρχει, όμως, κάποια συσχέτιση του φαινομένου El Nijo με την εξέλιξη της παγκόσμιας σεισμικότητας, με την έννοια ότι λόγω του ότι οι πάγοι λιώνουν, αυξάνεται ο όγκος του νερού και κατά συνέπεια το βάρος των ωκεανών με αποτέλεσμα να δέχονται μεγαλύτερη "πίεση" οι τεκτονικές πλάκες και να δημιουργούνται σεισμοί. Ελπίζω να σε κάλυψα κάπως....
  • Γιώργος Δέδες μας καλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ
     
  • Aikaterini Katsouri Ευχαριστώ πολυ Αντζυ μου που μπήκες στον κόπο ....! με κάλυψες πλήρως !!! τώρα ξέρω τι να μελετήσω.......! Χρόνια Πολλά και καλά να έχουμε......και εφ'οσον δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους σεισμούς και γενικώς τα φυσικά φαινόμενα.....εύχομαι να είμαστε απλοί παρατηρητές και ικανοί να τα αντιμετωπίσουμε!!!!!! Γιώργο χαίρομαι που απάντησες με τον δικό σου τρόπο!!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου