Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

Σφυρί μέσα σε βράχο 75 εκατομμυρίων ετών (ΦΩΤΟ)

Αυτές είναι μερικές ενδιαφέρουσες εικόνες από ένα σφυρί που βρέθηκε στο Τέξας το 1934.
Το σιδερένιο κεφάλι και η ξύλινη λαβή του είναι στερεοποιημένα σε ψαμμίτη. 

Οι μελέτες δείχνουν ότι το μέταλλο έχει κατασκευαστεί με μία μορφή σιδήρου που δεν θα μπορούσε να υπήρχε στις σημερινές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Θεωρείται ότι πριν από τον κατακλυσμό η ατμόσφαιρα μας ήταν δύο φορές πιο συμπιεσμένη από την τρέχουσα πυκνότητα και επίσης δεν υπήρχε υπέρυθρη ακτινοβολία.

Τον Ιουνίου του 1934, η οικογένεια Χαν ανακάλυψε ένα βράχο που προεξέχει από ένα πέτρωμα δίπλα σε ένα καταρράκτη έξω από το Λονδίνο του Τέξας. Το πέτρωμα δημιουργήθηκε 75-100.000.000 χρόνια πριν,κατά την Κρητιδική περίοδο.Την προσοχή τους τράβηξε ένα κομμάτι ξύλου που προεξείχε από το βράχο. Ο βράχος χωρίστηκε και έτσι το σφυρί με ξύλινη λαβή ήρθαν στο φως.

Το ασυνήθιστο αντικείμενο που αποτελούταν από σίδηρο 96%, 2,6% το χλώριο και το θείο 0,74% (χωρίς άνθρακα). Ο σίδηρος φαίνεται να είναι πολύ καθαρός, χωρίς την παρουσία φυσαλίδων.

Το περίεργο είναι ότι η σύγχρονη βιομηχανία, αδυνατεί να παράγει αντικείμενα τέτοιας ποιότητας, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δείχνουν για φυσαλίδες και τις παραλλαγές της πυκνότητας.

Επιπλέον, πώς θα μπορούσε ένα σφυρί να κατασκευάστηκε 75 εκατομμύρια χρόνια πριν; Το μυστήριο παραμένει. Αόρατα Γεγονότα  -  http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2012/09/75-pics.html#.VKWyJ_msVqI

05 Μαΐου 2009  http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2009/05/blog-post_05.html

Δεν εξαφανίστηκαν μαζικά οι δεινόσαυροι

Οι Δεινόσαυροι ήταν σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για πάνω από 160 εκατομμύριο χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν περίπου 230 εκατομμύρια χρόνια.
Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου πριν 65 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι υπέστησαν εξαφάνιση, η οποία έδωσε τέλος στην κυριαρχία τους στην Γη.
συνέχεια στην πηγή:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82---
Δεν εξαφανίστηκαν μαζικά οι δεινόσαυροι
 Η πρόσκρουση στη Γη ενός μεγάλου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια, η οποία οδήγησε στη μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων -σύμφωνα με την κυρίαρχη θεωρία για αυτό το μεγάλο αίνιγμα- τελικά άφησε πίσω της επιζώντες, σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία.


Μια νέα επιστημονική έρευνα, με βάση καινούρια απολιθώματα, συμπέρανε ότι ορισμένοι δεινόσαυροι έζησαν μέχρι και μισό εκατομμύριο χρόνια μετά την πρόσκρουση, σε απομονωμένες τοποθεσίες του Νέου Μεξικού και του Κολοράντο στις ΗΠΑ.
Η ανακάλυψη έγινε από Αμερικανούς ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζιμ Φάσετ της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό παλαιοντολογίας «Palaentologia Electronica», σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.
Η θεωρία, ότι η πτώση αστεροειδούς εξαφάνισε σχεδόν άμεσα τους δεινόσαυρους, έχει δεχτεί αρκετή κριτική τα τελευταία χρόνια. Πολλοί επιστήμονες υποπτεύονται ότι και άλλοι παράγοντες έπαιξαν παράλληλα σημαντικό ρόλο, από τις ηφαιστειακές εκρήξεις μέχρι την αλλαγή του κλίματος. Σε κάθε περίπτωση, περίπου το 70% της ζωής πάνω στη Γη καταστράφηκε και σχεδόν σίγουρα η πτώση ενός ουρανίου σώματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
Μελετώντας νέα απολιθώματα και τη χημική σύνθεσή τους, σε συνδυασμό με την ηλικία των βράχων όπου βρέθηκαν τα οστά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μερικοί δεινόσαυροι επέζησαν από την καταστροφή για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Αναμένεται ότι αρκετοί παλαιοντολόγοι θα αντιμετωπίσουν με σκεπτικισμό τη νέα έρευνα.
Η μεγάλη δυσκολία είναι να αποδειχτεί, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι τα απολιθώματα που βρέθηκαν, όντως χρονολογούνται από την εποχή μετά και όχι πριν από την πρόσκρουση του αστεροειδούς. Ορισμένες φορές, σύμφωνα με άλλους επιστήμονες, τα απολιθωμένα οστά μπορεί να παρασυρθούν από ποτάμια ή άλλα φυσικές διαδικασίες και να καταλήξουν να ενσωματωθούν σε νεότερης ηλικίας πετρώματα, οδηγώντας έτσι σε παραπλανητικά συμπεράσματα για την πραγματική τους ηλικία. Ο Φάσετ και οι συνεργάτες του πάντως επιμένουν ότι, μετά από διάφορες μελέτες, απέκλεισαν αυτή την πιθανότητα.
Από την άλλη, ακόμα κι αν όντως επαληθευτεί η νέα έρευνα, τίθεται το ζήτημα του αριθμού των δεινοσαύρων που επιβίωσαν. Πιθανότατα ήσαν λίγοι και διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη, πολύ λιγότεροι από ό,τι πριν από την πρόσκρουση.
Πηγή:http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_30/04/2009_277333
---
Αν συνδέσουμε την προηγούμενη ανάρτηση για το χάρτη,και δεχθούμε την πλήρη κυριαρχία των δεινοσαύρων επί της Γης,τότε ίσως η χρονολόγηση του χάρτη να μεταπηδά στα 500.000.000 χρόνια!
Όμως,αυτό το σιδερένιο σφυρί,με τον απολιθωμένο ξύλινο στύλο,που έχει βρεθεί στη κοιλάδα των δεινοσαύρων στην Αγγλία και είναι 140.000.000 ετών,μπερδεύει πάλι τις όποιες εικασίες!
Η παρακάτω αναπαράσταση όμως,μας μπερδεύει ακόμα περισσότερο.Η μορφή του "θεού" Κουετζαλκοάτλ,στη γρανίτινη πλάκα του Παλένκε στο Μεξικό,μας λέει ότι πράγματι υπήρξαν αναπτυγμένοι τεχνολογικά πολιτισμοί,πριν από τον τωρινό!

Οπότε,ή κλείνουμε μάτια και αυτιά και σβήνουμε ό,τι έρχεται από το παρελθόν ή αλλιώς αναθεωρούμε τις..."γνώσεις",που μας έχουν εμφυτεύσει στον εγκέφαλο.Γιατί,ποιός ό λόγος να ψάχνουμε μανιωδώς το αχανές παρελθόν,αν δεχόμαστε ότι η ζωή εμφανίστηκε στη Γη,πριν...6.000 χρόνια!
You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου