Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

"Δάκρυσαν" για τον Πόρο,

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΩΝΟΥΝ

Ενα ακόμη πρόβλημα,,,  έκανε το ποτήρι να ξεχυλήσει,, και  ο Πόρος   μετά από χρόνια ,, να
συμφωνήσει σε κάτι,, ότι  πρέπει να αγωνιστεί για τα προβλήματα του.
Στην τρίτη φάση κινητοποίησης  πέτυχε ήδη πολλά,, ότι  στην δεύτερή φάση,, έκανε για πρώτη φορά 
ένα Δημοτικό συμβούλιο να πάρει ομόφωνη απόφαση  σε ένα θέμα,, ( άλλο αν τελικά η συνεδρίαση  τελίωσε στις 05:00 τα ξημερώματα κλείνοντας 12ωρο)


  • και  ΣΥΝΈΧΕΙΑ !!!!!
Κάμερες πολλές λοιπόν σήμερα το πρωί,, και λοιπά ΜΜΕ του νησιού,, και με ήπιο τόνο,,
μεταβιβάστηκε το πρόβλημα που δημιούργησε η αναστολή  του υποκαταστήματος, ώστε να φτάσει στα αυτιά αυτών που έδωσαν την διαταγή να τοιχοκοληθεί Παρασκευή μεσημέρι ,, ψυχρά η ενημέρωση  στην Τζαμαρία του υποκαταστήματος.


Προφανός όπως κάποιοι είπαν η τράπεζα τα είxε ζυγιάσει πριν κάνει αυτήν την κίνηση,, αλλά έχει αρχίσει να φορτώνει με πολύ βάρος το από δω μέρος της ζυγαριάς,, και αρχίζει να χάνεται η ισορροπία,,,, και ίσως  πρέπει να το ξαναδεί το  θεματάκι λίγο,, εξάλου τα έξοδά  παραμένουν,, εφόσον ούτε ενοίκιο γλυτώνει,, ούτε  την συνεχή φόρτωση του ΑΤΜ για συνεχή και μόνη συναλαγή τις αναλήψεις.







Η επόμενη φάση,,αν τελικά χρειαστεί  στον συνεχή αγώνα  Πρόννων
 (διότι συμμετέχουν και όλα τα γύρω χωριά και οι συλλογοι) ,
θα πονέσει ακόμη περισσότερο, θα πονέσει όχι μόνο το κύρος της Τράπεζας,
αλλά και  την οικονομικη της δύναμη!   διακοπή από  πλήθος  της περιοχής σε κάθε
συναλαγή  με την συγκεκριμένη Τράπεζα,, και στήριξη σε όποια προβεί σε υποκατάστημα
στην περιοχή,, οπότε  αναμένουμε,  με  ελπίδα στην δικαίωση του δίκαιου αγώνα μας.

KAI  ENA MHNYMA ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΤΑΞΑ  ΠΟΥ  ΑΠΟΟΥΣΙΑΖΕ
Θα ήθελα να δώσω τα θερμά συγχαρητήρια  σε όλους σας για την κινητοποιήση  προς αντίδραση για την  απόφαση  της ALPHA Bank , απουσίαζα λόγο εκθέσεως στην Αθήνα , αλλά και πάλι ξαναλέω όλοι μαζί μπορούμε , το ίδιο θα οργανώσουμε και για τον αγροτικό Ιατρό . Καλημέρα σε όλους και μπράβο .

   Γεώργιος Μεταξάς
KAI  TO REPORTAZ  ΤΗς ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
«Δάκρυσαν» για τον Πόρο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού τον άφησαν και ρήμαξε - Διονύσης Αραβαντινός: «Η γιαγιά μου δεν θυμόταν το PIN για να κάνει e-banking»
Η συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του αποτελούσε το… ζουμί στην ημερήσια διάταξη της κυριακάτικης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά για να φτάσουμε στη συζήτηση τους, προηγήθηκε η πολύωρη κουβέντα για μια σειρά άλλων ζητημάτων που τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε στη συνεδρίαση το εργατικό ατύχημα που συνέβη εντός της προηγούμενης εβδομάδας, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να συζητηθεί ως κατεπείγον, παρουσία και των μελών του Εργατικού Κέντρου, που παρευρέθηκαν στη διαδικασία για το θέμα. Ο Νίκος Γκισγκίνης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι αυτό το περιστατικό αναδεικνύει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, ενώ στάθηκε και στην καθυστερημένη δήλωση του γεγονότος στις αρμόδιες αρχές, αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου. Ο αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης, έκρινε ότι το ζήτημα δεν θα πρέπει να συζητηθεί ως κατεπείγον, αφού το γεγονός αυτό δεν θα βοηθήσει στην κατάσταση της υγείας του εργαζόμενου. Παράλληλα, έκρινε ότι θα έπρεπε να είναι παρών τόσο ο υπεύθυνος του τμήματος καθαριότητας όσο και ο αρμόδιος προϊστάμενος. Η απάντηση του προκάλεσε την αντίδραση του Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος ανέφερε ότι «η Δημοτική Αρχή θεωρεί περισσότερο κατεπείγον το χαντάκι του ΟΤΕ (σ.σ. ένα θέμα που έφερε νωρίτερα ο Σπύρος Ματιάτος για να περαστούν οπτικές ίνες) παρά το εργατικό ατύχημα». Ο κ. Λυκούδης κατηγόρησε στο σημείο αυτό για λαϊκισμό τον κ. Ρουχωτά, ενώ ο Νίκος Ανουσάκης ζήτησε να μην πολιτικοποιούνται τα εργατικά ατυχήματα και ψήφισε το ζήτημα να συζητηθεί εντός ημερήσιας διάταξης. Τελικά, αυτό που ψηφίστηκε είναι να μην γίνει κουβέντα για το θέμα ως κατεπείγον, αλλά να υπάρξει ενημέρωση στο τέλος της συνεδρίασης.
Η τράπεζα στον Πόρο και το κλείσιμό της
Το δεύτερο ζήτημα που μονοπώλησε τη διαδικασία εκτός ημερήσιας διάταξης αφορούσε το κλείσιμο του καταστήματος της Alpha Bank στον Πόρο. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιάννης Πετράτος, διάβασε το ψήφισμα που αποφασίστηκε στην τελευταία συνάντηση που έγινε στην περιοχή, παρουσία των κατοίκων και ζήτησε την ενίσχυση αυτού του ψηφίσματος με απόφαση που θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κι όλα αυτά εν όψει της σημερινής προγραμματισμένης κινητοποίησης που θα γίνει το πρωί (10:00) έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας στο Αργοστόλι. Ο Διονύσης Αραβαντινός πρότεινε να γίνει επί της ουσίας κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πόρος και να μην περιοριστεί η συζήτηση στο θέμα της τράπεζας. Ο Σπυρονικόλας Σολωμός τόνισε να μετέχουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην κινητοποίηση, κάτι που ανέφερε και ο Άγγελος Κωνσταντάκης προτρέποντας τους κατοίκους να «σηκώσουν» και τους λογαριασμούς τους. Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Καμπίτσης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις αλυσιδωτές συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο της τράπεζας στην περιοχή, που πλήττεται ήδη από το μεγάλο ποσοστό των καταστημάτων που έχουν κλείσει. «Αν θέλετε να αναπνεύσει ο Πόρος κάντε κάτι. Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξή σας» είπε. «Για να μιλάμε ντόμπρα, ίσια και σταράτα, οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και από την στιγμή που πήραν μια απόφαση που λέει ότι αναστέλλεται η λειτουργία της τράπεζας, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι», επισήμανε ο Διονύσης Λυκούδης και πρόσθεσε ότι κατόπιν συνάντησης που είχε με εκπρόσωπο της EUROBANK πολύ σύντομα η Σάμη θα αποκτήσει το δικό της μηχανογραφικό σύστημα για να λειτουργήσει τράπεζα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο ταχυδρομείο της περιοχής.
2,8 εκ. δολάρια οι καταθέσεις του Γηροκομείου
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου, ο οποίος τόνισε, απευθυνόμενος προς τον κ. Λυκούδη. «Τα οράματα και τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για τον Πόρο δεν τα έχουμε δει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι όλα ξεχασμένα στον Πόρο. Πρέπει να γίνουν έργα υποδομής. Έχει ανάγκη από εμάς ο Πόρος και πρέπει να επενδύσουμε», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση τις καταθέσεις της ΔΕΥΑΚ και του Δημοτικού Γηροκομείου. Στο σημείο αυτό, αντέδρασε έντονα ο Πρόεδρος του Γηροκομείου, Γεράσιμος Αποστολάτος, λέγοντας: «Αφήστε ήσυχο το Γηροκομείο κ. Μιχαλάτε! Δεν έχετε βοηθήσει ποτέ το Γηροκομείο! Τι σε νοιάζει εσένα τι έχουμε στην τράπεζα; Δεν έχουμε τίποτα». Η απάντηση του κ. Μιχαλάτου ήταν ότι το Γηροκομείο έχει καταθέσεις στην τράπεζα, που ανέρχονται στο ποσό των 2,8 εκατ. δολαρίων, κάτι που υποστήριξε αργότερα και ο Γιάννης Κουρούκλης. Αντίδραση στα λεγόμενα του κ. Μιχαλάτου υπήρξε και από τον Διονύση Λυκούδη. «Κύριε Μιχαλάτε δεν σας πάει να παίζετε το ρόλο του θεατρίνου. Υποκρίνεστε συνέχεια. Θα περίμενα από εσάς ως μεγαλοεπιχειρηματίας που είστε να αποσύρετε αύριο τους λογαριασμούς σας από την τράπεζα. Ο Δήμος έχει μόνο μικρές καταθέσεις στη συγκεκριμένη τράπεζα». Ο Βαγγέλης Κεκάτος, στη δική του τοποθέτηση, υποστήριξε την παραμονή της τράπεζας στον Πόρο, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, μέσω εκβιασμού των στελεχών της. Ο Διονύσης Αραβαντινός καυτηρίασε την τοποθέτηση που είχε κάνει ο κ. Κεκάτος στη συνάντηση των κατοίκων ότι μπορούν, πλέον, να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω e-banking («η γιαγιά μου δεν θυμόταν το PIN για να πάει να κάνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές της» είπε ειρωνικά), με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού να υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι που ασχολούνται με τον τουρισμό στην περιοχή, ξέρουν πολύ καλά να κάνουν χρήση του διαδικτύου.
«Έγινε… Μόντε Κάρλο ο Πόρος»
Ο Γιώργος Τζωρτζάτος τάχθηκε υπέρ του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων να μην κλείσει η τράπεζα και υπογράμμισε ότι το Λιμενικό Ταμείο, που έχει καταθέσεις στην Αlpha Bank, θα μετέχει σήμερα στην κινητοποίηση των κατοίκων. Στη δευτερολογία του, ο Διονύσης Λυκούδης υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή, όπως και το Λιμενικό Ταμείο προχωράει ήδη μια σειρά έργων για την συνολική αναβάθμιση του Πόρου και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είμαστε της Colgate, της διαφήμισης. Είμαστε των πράξεων. Απλά, επειδή παίρνουμε χαμηλό βαθμό στο λαϊκισμό δεν σημαίνει ότι δεν σχεδιάζουμε για τον Πόρο. Αυτό που προτείνουμε είναι να πάμε σαν πρώτο βήμα στην κινητοποίηση να πιέσουμε για να παραμείνει η τράπεζα κι αν το αίτημα μας δεν γίνει αποδεκτό τότε θα διαβαθμίσουμε τις επόμενες ενέργειες μας. Είναι λάθος να πάμε με μια εκβιαστική απόφαση απέναντι σε μια τράπεζα επειδή αυτό μπορεί να αντίκειται στο νόμο του ελεύθερου ανταγωνισμού». Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο Σπύρος Σαμούρης χαρακτηρίζοντας «φιλιππικό» τον λόγο του κ. Λυκούδη και επιδεικνύοντας προς τους κατοίκους το τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για τον Πόρο, τόνισε ότι «σύμφωνα με τα λεγόμενα σας έχετε κάνει τον Πόρο, Μόντε Κάρλο!». Τελικά, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, έγινε ομόφωνα αποδεκτό το ψήφισμα των κατοίκων και των φορέων, με ορισμένες τροποποιήσεις που πρότεινε η αντιπολίτευση.
Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης ΣΤΟ  http://efimeridakefalonia.gr/?p=59937

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου