Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!



10 Ιουν 2014
"Το πρόγραμμα για φέτος προβλέπει την ολοκλήρωση της ανασκαφής στο σημαντικό ελλειψοειδές υστεροελλαδικό μέγαρο, μοναδικό σε όλο το Ιόνιο, που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές των ετών 2011 και 2012, και κυρίως τη ...
Ο χρήστης Porosnews κοινοποίησε σύνδεσμο.
Δημοσιεύθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ · 14 Ιουνίου
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Επιτέλους, συνεννοηθείτε για το καλό της Κεφαλονιάς.

Αρθρο του Σπ. Αλεβιζόπουλου.

Την Παρασκευή το πρωί που μας παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Βαγ. Κεκάτος στο Δημαρχείο τον  κ.  John Pierce, Professor, του Πανεπιστημίου Φρέιζερ στον Καναδά, και μας ενημέρωσε ότι θα συνεργαστεί ο Δήμος με το Πανεπιστήμιο για ανασκαφές στον Πόρο και σ’ άλλα μέρη, αναφέρθηκε και στον Μάκη Μεταξά ο οποίος ήταν πρωτοπόρος της ιδέας αυτής τόσα χρόνια.
Μάλιστα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην Νομάρχη, και μου έκανε εντύπωση αλλά και απορία αν είναι η ενδιαφέρουσα αυτή αναφορά στο όνομα του σε πραγματικό ενδιαφέρον ή υπήρξε κάποια μικρή υποκρισία λόγω  ευγένειας.


Πέρασαν από το μυαλό μου όλα όσα συνέβησαν μεταξύ Μεταξά – Ζαπάντη και Δήμου, ιδιαίτερα σε κείνη τη συνεδρίαση του Δ.Σ. που ρεζίλεψε όλο του Δημοτικό Συμβούλιο.

Σκέφτηκα ωστόσο, ότι όλα θα πρέπει να ξεχαστούν, να ξεπεραστούν για το καλό της Κεφαλονιάς και των αρχαιολογικών ευρημάτων των Τζανάτων.  Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεννόησης μεταξύ του Δήμου και του Μάκη Μεταξά να αξιοποιηθούν τα ευρήματα των τελευταίων ετών, ν’ ανοίξει πάλι το Πολιτιστικό  Κέντρο του Πόρου, και να συνεργαστούν με τον αρχαιολόγο κ. Βασιλάκη.

Σ’ αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν όλες οι παρατάξεις,  ιδιαίτερα η παράταξη της Ενωμένης Τετράπολης, οι επικεφαλής θα μπορούσαν να μεσολαβήσουν για την επαφή αυτή.

Λίγοι ασφαλώς γνωρίζουν την αξία των αρχαιολογικών αυτών ευρημάτων. Θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν την ιστορία των Ιονίων κι όχι μόνο.

Σκέψεις κάνω και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ ούτε να λοιδορηθώ από φανατισμούς που δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή την Κεφαλονιά. Έρχονται χειρότερες μέρες, αυτό μην το ξεχνάμε.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  IONIANPRESS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου