Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ

στο διάλογο που έχει προκύψει  !!



ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ 
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ  ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ .ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΝΑ ΕΛΘΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ  ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΒΛΕΠΩ 
 ΕΝΑ ΦΙΛΟ.

ΩΣΤΟΣΟ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΝΑΙ - ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΤΟΠΙΚΩΝ 
ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ..........ΠΑΡΑ ΤΙΣ  ΕΠΑΝΝΕΙΛΛΗΜΕΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΚΟΜΑ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ .
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΡΟΥ, ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ -ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ- ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Λ2 ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΥΠΗΡΧΑΝ <<ΠΗΓΑΔΙΑ >> ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΕΡΟ ΑΛΛΆ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝΕ ΜΗ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΙΔΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΦΙΔΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ <<ΠΗΓΑΔΙΑ >> ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΉΤΑΝ ΤΑΦΟΙ.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ Ή ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.

ΑΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΜΑΚΗ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ.

ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΩ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ 
 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΗΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ , ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ 
 ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ/ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑΦΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ! ! ! ! ! ! ! ! .
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ , ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΑ Η ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ .

ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΑΠΛΟΙΚΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:  
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΑΦΟΣ?????????ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ -ΧΩΡΙΣ ΕΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ????????????
ΥΠΗΡΧΕ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ??????????????ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ 2Η ΠΧ ΧΙΛΙΕΤΙΑ ,  ΕΠΕΤΡΑΠΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΤΑΦΟΥ????????????????ΕΝΟΣ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ   ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ΠΧ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΠΕΛΛΑ,ΧΙΟ Κ.Λ.Π] 
  ΚΑΙ - ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ! ! ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ   ΔΛΑΔΗ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΤΑΦΗΣ  ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ   Η  ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΑΦΟΥ( ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΩΝΩ  ΤΑΦΩΝ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ) .

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΙΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΕΙΤΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΙ ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ?????ΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ  ΗΤΑΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΒΩΤΙΟΣΧΗΜΟΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΙ ΤΑΦΟΙ, ΛΑΞΕΥΤΟΙ Η ΜΗ   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ  ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΗΚΥΝΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΤΑΦΗ ΣΕ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΠΙΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
ΣΟΦΙΑ ΚΑΓΚΑΔΗ 

προηγουμενη  αναρτηση με υποσυνδεσμο!

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ,,ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΓΚΑΔΗ και ΚΩΣΤΑ ΡΑΣΣΙΑ


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ δημοσίευσε ένα σύνδεσμο στο Χρονολόγιότου χρήστη Makis Metaxas.
ΜΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Διάβασα από χθές δημόσιο σχολιασμό της κυρίας Σοφίας Καγκάδη στο Blog Porosnews του Γιώργου Γκιάφη που αναφέρει και εμμέσως καταγγέλλει εσκεμμένη καταστροφή μιας νεκροπόλεως από τα σκαπτικά μηχανήματα του εργολάβου που είχε την ευθύνη της κατασκευής του έργου της Λιμνοδεξαμενής L2 στα Τζαννάτα. 

Η κυρία Σοφία Καγκάδη επίσης αναφέρει πως είχε ενημερώσει τους φορείς της περιοχής και πως έχει στην διάθεσή της φωτογραφικό υλικό που έχει σχέση με κατεστραμμένες σαρκοφάγους οστά και αρχαιολογικό υλικό. 
 Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν Πρόεδρος στην κοινότητα Πόρου και εκ της θέσεώς αλλά και από έντονο προσωπικό ενδιαφέρον (από όσα βεβαίως μπορώ να γνωρίζω και υπέπεσαν στην αντίληψή μου) έχω την αίσθηση ότι η κυρία Καγκάδη πολύ πιθανόν αναφέρεται στην μερική καταστροφή κατά την διάρκεια των εκσκαφών ενός κιβωτιόσχημου τάφου των πρώιμων χριστιανικών χρόνων που όντως υπήρξε και έγινε αμέσως αντιληπτός από την εποπτεύουσα τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων στον χώρο κατασκευής της λιμνοδεξαμενής L2 . Από πουθενά όμως δεν προέκυψε πως εκεί πέραν του συγκεκριμένου κιβωτιόσχημου τάφου υπήρξε εκτεταμένο νεκροταφείο (νεκρόπολης), αντιθέτως νεκρόπολη εντοπίστηκε ανάντη της λιμνοδεξαμενής L1 προς την πλευρά του οικισμού των Καμπιτσάτων κατά την διάρκεια του έργου του αρδευτικού δικτύου των λιμνοδεξαμενών οπου και έγιναν από την πλευρά της αρχαιολογικής υπηρεσίας οι αναγκαίες σωστικές εργασίες.  

Επειδή όμως η κυρία Σοφία Καγκάδη υποστηρίζει ότι κατέχει φωτογραφικό υλικό που πιστοποιεί τα λεγόμενά της καλό θα ήταν να το θέσει υπόψη της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Ανεξαρτήτως όμως της επιβεβαίωσης ή όχι της συγκεκριμένης αναφοράς –καταγγελίας είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι πολλαπλασιάζονται οι φωνές συνανθρώπων μας που τοποθετούνται δημόσια και ζητούν την προστασία και την αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου στο νησί μας.




 Μάκης Μεταξάς

ΠΟΡΟΣ ΝΙΟΥΣ: 
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ,,ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΦΙΑΣ:

σας ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρον ενημέρωση,,εποχή που ακόμη ουδείς (από εμάς ) γνώριζε την αρχαιολογική σημασία της περιοχής! αν υπάρχει κάποιο υλικό σε φώτο,, θα το ήθελα,, και όταν το κάνω αναφορά προς γνώση,,και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ οπως το λέτε,, διότι ακόμη το μεγάλο μας πρόβλημα οπως θεωρούν μερικοί είναι η υπαρξη αρχαιολογίας στον τόπο,, και φυσικά αν δεν έχετε και αντίρηση να σας αναφέρω σαν πηγή!

Ομηρική Ιθάκη Ταράζονται τα "λιμνάζοντα νερά".


  • Rassias Costas Συμφωνώ απόλυτα με την απαντηση του κ.Μακη μεταξα. διοτι η κ.Σοφια ρίχνει ευθύνες στην τοτε τοπικη ηγεσια,εγω προσωπικα ημουν παρον ολες της ημερες κατα την διαρκεια κατασκευής του εργου,και δεν υπηρξε καμια καταστροφή αρχαίων ευρημάτων εις την περιοχή που έγινε το εργο. (σημ. ετσι για την ιστορια...η κ.Σοφια ηταν μεσα στην ομαδα,που δεν ηθελαν την κατασκευη του εργου.) Κωστας ρασσιας τοτε Αν/προεδρος κοιν.Αγιας Ειρηνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου