Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΤΗΝ  http://kefaloniapress.gr
Πρόκληση-πρόσκληση στους αντιπάλους για πολιτικό διάλογο , ηρεμία και αντιπαράθεση προτάσεων στις λύσεις των προβλημάτων της Κεφαλονιάς με αιχμή του δόρατος τη Παλική και τη Σάμη.
 
                                                                                                                                                                                        
 
√ Διαβάστε τις σημαντικότερες απαντήσεις του Αλέκου Καλαφάτη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων  και εκπροσώπων sites , στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
 
Την πρώτη του συνάντηση με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας- ύστερα από πολλά χρόνια -είχε χθες Τετάρτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέκος Καλαφάτης. Η συνάντηση έγινε στο ζεστό και cozy περιβάλλον του CaptainsTable στην οδό Ριζοσπαστών. Να σημειώσουμε εξάλλου ότι ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ο Διονύσης Σκλαβουνάκης, είναι υποψήφιος του συνδυασμού του Αλέκου Καλαφάτη.
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος ήταν εξαιρετικός οικοδεσπότης, υποδέχτηκε ο ίδιος τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην είσοδο, συνομίλησε με τον καθένα , ενώ ο ίδιος διεύθυνε την συνέντευξη  με τον καλύτερο τρόπο.
 Η συζήτηση με τα ΜΜΕ  κράτησε περισσότερο από δυο ώρες, αρχίζοντας με μια πολύ μικρή εισήγηση του κ. Καλαφάτη δίνοντας έτσι πολύ χρόνο στους δημοσιογράφους και εκπροσώπους sites , για ερωτήσεις.
Ήταν μια ευχάριστη και μοναδική εμπειρία η συνέντευξη του Αλέκου Καλαφάτη,για όλους όσους συμμετείχαν (υποψήφιοι και φίλοι) και πρώτα απ’όλα για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης . Ποιότητα διαλόγου, ηρεμία, άψογα ελληνικά, επαναφορά ξεχασμένων λέξεων και εκφράσεων..
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος έδειξε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν η συνάντηση του συνδυασμού του) για όλους όσους δεν τον είχαμε γνωρίσει τότε στο ζενίθ της πολιτικής του καριέρας και στους νεώτερους, ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης, όχι με επιβολή αλλά χάρη στην ηρεμία του, την ωριμότητά του, την δυνατή του προσωπικότητα και αν θέλετε την μεγάλη εμπειρία που απέκτησε τα χρόνια της «πολιτικής αποστράτευσής του» όταν βίωνε τα τοπικά και εθνικά προβλήματα σαν απλός πολίτης με τη σοφία μιας συναρπαστικής ζωής.
Σε κάποια αποστροφή μάλιστα είπε κάτι που λίγα δημόσια πρόσωπα και πολύ περισσότερο πολιτικοί θα μπορούσαν να ομολογήσουν: «Τα χρόνια που είμαι έξω από την ενεργή πολιτική έχω αναθεωρήσει αρκετές απόψεις μου. Η δύναμη του ανθρώπου είναι να μπορεί να αναθεωρεί τις απόψεις του» !!!
Με την συνέντευξη του ο Αλέκος Καλαφάτης επιβεβαίωσε ότι είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, ίσως η σημαντικότερη σήμερα στην τοπική μας κοινωνία, και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του απέναντι στους άλλους υποψήφιους.
Άλλωστε εδώ που έχουν  φτάσει την Κεφαλονιά για να σηκώσει κεφάλι χρειάζεται πράγματι μια μεγάλη προσωπικότητα.
 Πιστεύω ότι αυτή τα χρόνια της αποστράτευσης ήταν η πιο ώριμη περίοδος της ζωής του πρώην Υπουργού και είναι αυτή που τελικά δημιούργησε τον Αλέκο Καλαφάτη του 2014.   Μια προσωπικότητα ήρεμη, αλλά δυνατή, ένα άνδρα που ήπιε τη ζωή ως τη τελευταία γουλιά  από 25 χρονών στους φοιτητικούς αγώνες, μετά ως ένας από τους νεότερους δήμαρχους της Ελλάδας (31 ετών) και έκλεισε ως υπουργός.   Τι άλλο πια να ήθελε από τη ζωή του?
 Αυτός , προφανώς τίποτε άλλο. Η ζωή όμως του επεφύλαξε την έκπληξη. Να κλείσει τον κύκλο του έτσι όπως τον άνοιξε. Ως Δήμαρχος.  Μπορείς να το πεις και πεπρωμένο.
 Στην εισηγητική του ομιλία    κ. Καλαφάτης επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:
 √ Εξέφρασε την έκπληξή του για τους χαρακτηρισμούς που του απηύθυναν  ανώνυμοι αρθρογράφοι, (ζόμπι, βρικόλακας)  για την οξεία αντιπαράθεσή  σε προσωπικό επίπεδο μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση του συνδυασμού και τον πανικό που προκλήθηκε σε διάφορους κύκλους από αυτή την επιτυχία.
 √ Διατύπωσε την θέση του   ότι  η ήρεμη σκέψη είναι αυτή που προάγει τη πολιτική, αυτή που επιτρέπει να ανθίζουν όλες οι απόψεις και δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να σέβονται την πολιτική και τους εκπροσώπους της.
 √ Τόνισε ότι ο ίδιος στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας , θα κινηθεί στα πλαίσια  πολιτισμένων συζητήσεων , σε διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο με τους αντιπάλους του και ζήτησε να πράξουν το ίδιο και αυτοί.
√ Ζήτησε ήρεμο κλίμα για να μπορέσουν οι αναποφάσιστοι πολίτες να αποφασίσουν με καθαρό το μυαλό για τις απόψεις του κάθε υποψήφιου και να μην εμπλακούν σε χωρίς ουσία διενέξεις και αντιπαραθέσεις.
 Η δική του επιλογή για την πολιτική του παρουσία είναι : πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικά κριτήρια, χωρίς ύβρεις και κραυγές. .
 Είπε « δεν με κατέχουν  φιλοδοξίες. Γιατί άλλωστε? Έχω ζήσει μια ζωή γεμάτη εμπειρίες. Τώρα είμαι 63 ετών και ζω μια ήρεμη , απλή ζωή, μια λιτή ζωή, γιατί αυτές είναι οι αξίες μου. Δεν με είδατε ποτέ σε κότερα, δεξιώσεις, δεν με είδατε ποτέ με ακριβά αυτοκίνητα. Η λιτή ζωή είναι η φιλοσοφία μου. Κοιμάμαι με ήσυχη την συνείδηση, βρέθηκα στο βούρκο και βγήκα καθαρός. Υπηρέτησα τις αξίες μου με γνώμονα τον αυτοσεβασμό μου.
Είπε : κάποιοι από αυτούς που με αποκαλούν «ζόμπι και βρικόλακα», ήρθαν πριν λίγο καιρό και χτύπησαν την πόρτα μου για να τους βοηθήσω, να  τεθώ επικεφαλής. Το αρνήθηκα , τους είπα ότι πρέπει να αναλάβουν νέοι , τους υπέδειξα και νέους ανθρώπους που θαυμάζω και τιμώ , μεταξύ αυτών που υπέδειξα ως ικανό υποψήφιο δήμαρχο Κεφαλονιάς είναι και ένας εκ των αρθογράφων που με αποκαλεί «βρικόλακα».  Γιατί με κατηγορεί ακριβώς?  Εγώ ήμουν ο πρώτος που ζήτησα από νέους να ηγηθούν , αλλά κανείς δεν δέχτηκε..
Είπε : «Στις 20 Μαρτίου ομάδα αγαπημένων φίλων και ανθρώπων που σέβομαι ήρθε σπίτι μου και μου ζήτησε να ηγηθώ της προσπάθειας γιατί δεν υπήρχε άλλη πρόταση. Τέθηκαν οι προϋποθέσεις αυτής της προσπάθειας και τις αποδέχτηκα».
 
 
 
 
 Στην προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωσή σας, απομαγνητοφωνησαμε ,τις πλέον σημαντικές -κατά τη γνώμη μας απαντήσεις του υποψήφιου Δήμαρχου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και εκπροσώπων sites.
 
 
ΞΕΝΟΦΩΝ Ευαγγελάτος (εφημερίδα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)  Γιατί πιστεύετε ότι σας αντιμετωπίζουν από την πρώτη κιόλας ημέρα που βγήκατε μπροστά έτσι, γράφοντας για βρικόλακες και ζόμπι. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ξεκίνησαν τόσο επιθετικά εναντίον σας; Με τόσο μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς;
 
Αλέκος Καλαφάτης 
 
 Εγω διαπιστώνω το πρόβλημα. Νομίζω ότι αρμόδιοι να σου απαντήσουν είναι αυτοί που τα γράφουν. Το βλέπω ότι είναι λάθος δεν βοηθαει σε τίποτε. Δηλαδη αν γράψει κάποιος σε ένα site ανώνυμα ότι ο Καλαφάτης είναι βρικόλακας , θα πειστεί ο Κεφαλονίτης ότι ο Καλαφάτης είναι βρικόλακας?  Εάν του απαντήσουμε εμείς, ή νομίζετε ότι δεν έχουμε την πολιτική φαντασία ή το λεξιλόγιο ή τις γραμματικές γνώσεις να βρούμε αντίστοιχα κοσμητικα επιθετα για τους πολιτικούς μας αντιπάλους?
Εκτός και αν νομίζετε ότι δεν είμαστε οι ευφυείς αν νομίζετε ότι είμαστε αφελείς τότε πραγματικά εχουμε αδυναμία. Αλλά νομίζω ότι θα βρίσκαμε κάποιον ευφυή να σκεφτεί και να γράψει. Αλλά σας είπα μετά τη συνάντηση του Συνδυασμού στο «Λιμανάκι» ήρθαν στο σπίτι μου 5-6 παιδιά  25άρηδες, από αυτούς που χειρίζονται τα ηλεκτρονικά και μου λένε «κύριε Αλέκο το και το να τους πλακώσουμε , να τους κάνουμε να μην ξέρουν.»  Τους λεω «αν τους πλακώστε είστε εκτός συνδυασμού. 
Εμεις εχουμε αυτό το ήθος, αυτή τη πολιτική και με αυτή θα πορευτούμε. Και εν πασει περιπτώσει σε αυτή την κοινωνία η μάνα μου, μου έλεγε «ότι έχει ο καθενας δίνει. 
Εμείς δίνουμε αυτό το ήθος και ο καθένας καλείται να το αξιολογήσει και να επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων . και δεν είναι τι κάνει ο επικεφαλής αλλά και η από πίσω. Εάν δηλαδή σε κανένα site το οποίο πρόσκειται φιλικά προς εμένα δείτε βρωμιές και δεν εχω τη δύναμη να τους σταματήσω, θα τους καταγγείλω δημόσια . Το να κάνω εγω τον ωραίο και ότι είμαι καλός κλπ αλλά από πίσω να έχω τους δικούς μου να ασχημονούν αυτό είναι δυο φορές υποκρισία.Όπως δυο φορες υποκρισία είναι το ανώνυμο λιβελογράφημα .
Οποιος γράφει επώνυμα κάτι τουλάχιστον έχει την ανδρειά να πει «αυτή είναι η ‘αποψή μου».  Το να κάθεσε πίσω από ανώνυμους κονδυλοφόρους και να γράφει χυδαίες εκφράσεις, αυτό δεν είναι σωστό και νομίζω  είναι πολιτική δειλία.
 
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8SOFaxIyHiPAgilDjBDImgfYROMdPumPQnW6wOG6No8w2HOD773PPbVwHBWNAyAyXqk3fS-yO4AJA360SYx3OF2DtyFLwt6IObkUvnB1oWg_aEDJ7BvIy8nSvJ-KQa5dEkkNCk4XdKWg1/s1600/kalafatis-synentefksi2.jpg
 
 
Κική Κρούσου (εφημερίδα ΠΕΝΑ)   Σας καταλογίζουν ότι συνεχίζετε να έχετε σχέσεις με το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ότι είστε ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς. Τι απαντάτε;
 
 
Αλέκος  Καλαφάτης  
 Αυτό το καλλιεργούν . πιθανόν και ως ένα βαθμό να το λένε και κάποιοι καλοπροαίρετα. Σε αυτή την κατηγορία δεν καταλογίζω 100% δυσφήμιση .
Μπορεί και ενας απλός άνθρωπος να σου λέει ο Αλέκος από το 1974 έως το 2007 ήταν ο πρωτεργάτης του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά. Αρα, μήπως σήμερα κάνει έναν ανακυβισμό? Και θέλει να ξαναφτιάξει το ΠΑΣΟΚ? Αν και έχω απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, θα το απαντήσω και πάλι. Εγώ είμαι δέκα χρόνια εκτός άσκησης πολιτικής εξουσίας , το γνωρίζετε όλοι . Επτά χρόνια δεν έχω καμία θέση , κανένα αξίωμα με κανένα πολιτικό κόμμα . Το έχετε διαπιστώσει.Τα τελευταία 1-2 χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες μα ανασυνταχθεί αυτός ο χώρος γιατι το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν υπάρχει. Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει. Επομένως δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε ότι πάω να ανασυστήσω κάτι που δεν υπάρχει.
Όμως τα τελευταία 1-2 χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες στο χώρο αυτό που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ να γίνουν αναμορφώσεις με τους «58» με τις «Ελιές» κλπ. Με είδατε πουθενά να συμμετέχω? Από πού προκύπτει ότι εγώ ανήκω στην Ελιά, ή στην χοντρολιά ή ξερω ‘γω που.. και ο πρώτος που απευθύνθηκαν ήταν σε εμένα και τους απάντησα «παιδιά, δεν ασχολούμαι».
Με είδατε σε καμιά σύναξη? Με είδατε σε κανένα ραδιόφωνο? με είδατε πουθενά να ασχολούμαι ? Εγω είχα πάρει απόφαση από το 2007 όταν πάλι με πίεσαν φίλοι πολλοί ότι πρέπει να είσαι υποψήφιος για κάποιους άλλους λόγους δεν ήθελα να κατέβω τότε καικατέβηκα είχα πάρει απόφαση να μην ξανακατέβω στην πολιτική. Είμαι πολιτικό ον αλλά δεν ασχολούμαι με την πολιτικη.
Για αυτό είχα αποσυρθεί δεν είχα κάνει ποτέ δήλωση για τα πολιτικά πράγματα στον τόπο μας γιατί ήξερα ότι επηρεάζονται από εμένα τα πολιτικά πράγματα στον τόπο μας , και για αυτό είχα αφήσει τα πράγματα να εξελίσσονται όπως πηγαίνανε.
Τώρα από πού προκύπτει ότι εγώ είμαι προπέτασμα καπνού για να δημιουργήσω ένα προκεχωρημένο φυλάκιο για να έρθει το ΠΑΣΟΚ ή η ΕΛΙΑ ή ξερω εγω ποιος άλλος .. Μπορεί να το ρωτήσω κάποιος που δεν ξέρει τα πράγματα αλλά όταν το λενε άνθρωποι που παρακολουθούν τα πράγματα τότε θα είναι πολιτική συκοφαντία. Και να σας πω επισης ότι ο Συνδυασμός που έχουμε δημιουργήσει είναι συνδυασμός παλαιο-ΠΑΣΟΚ?
Ο Συνδυασμός αποτελείται από φερέγγυα και άξια πρόσωπα της τοπικης μας κοινωνίας , αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από όλες τις κομματικές φυλές και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους όταν γινόταν η κουβέντα, ότι θα ασχολιόμουν μόνο σε ένα ανεξάρτητο συνδυασμό που θα μας ενώνει η αγάπη και το κοινό όραμα για μια σωστη, δυναμική , ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση.
Και για αυτό ακριβώς το λόγο βλέπετε ότι είναι δίπλα μου άνθρωποι οι οποίοι δεν με έχουν ψηφίσει ποτέ , ποτέ στη ζωή τους, και όχι μόνο αυτό αλλά είχαν πολλές φορές βρεθεί και στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Αυτή τη στιγμή μπορέσαμε και δημιουργήσαμε αυτόν τον πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό. Αρα όσα λέγονται είτε είναι ανόητα , διότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα πράγμα το οποίο δεν υπάρχει σήμερα . είτε λέγονται εκ του πονηρού γιατί θέλουν να θίξουν τον δικό μας συνδυασμό ο οποίος έχει αποκτήσει μέσα σε δεκαπέντε μέρες μια δυναμική την οποία δεν υπολόγιζε κανείς .
Για να σας πω την αλήθεια δεν την υπολόγιζα ούτε εγώ ο ίδιος. Ηξερα ότι θα κάναμε μια καλή και σοβαρή εμφάνιση , είχαμε πει ότι θα κατεβούμε για να δώσουμε μαζί τη μάχη ανεξαρτήτως του τι θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα.  Βλέπω όμως ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στο να είναι νικηφόρο. Μένουν άλλες 30 μέρες να το δούμε. Αλλά τέτοιου είδους ερωτήματα είναι ολίγον ανόητα.
Να σας πω και κάτι. Εγώ είμαι 63 χρονών εχω μια πορεία που για έναν πολιτικό μιας επαρχίας πιστεύω ότι είναι σημαντική. 32 χρονών είχα γίνει Δήμαρχος , θα πάω στα 63 μου να ξαναγίνω δήμαρχος να ξαναφτιάξω το ΠΑΣΟΚ? Δηλαδή αυτό είναι μια τρελή διαστρροφική σκέψη την οποία  δεν ξέρω ποιος μπορει να τη λέει και να την υποστηρίζει.ενλόγως, ανοήτως πιθανόν, αλλά ενλόγως μου φαίνεται απίστευτο..
 
 
 
 
Ελένη Χιόνη (kefalonia press)  Φαίνεται να  δίνει μια δυναμική στο συνδυασμό σας ότι σας στηρίζουν στελέχη εκτός του παλιου ΠΑΣΟΚ . Διαβάσαμε και είδαμε την στήριξη των κυρίων Μάκη  Μεταξά , Βασίλη  Ρουχωτά, Νέστορα Βεντούρα, Κώστα  Ζαπαντη, , Ειρηνης Στεφάτου, Σπύρου Κουνάδη, Μάκη Παγουλάτου, είναι επίσης εμφανές ότι μια σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους,  σας στηρίζουν αφανώς. Πως θα μπορέσετε να διαχειριστείτε την κατάσταση σε περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος με δεδομένη  τη πίεση που θα δεχτείτε για αξιοποίηση στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ. Είστε μαθηματικός, πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να τετραγωνίσετε τον κύκλο?
 
Αλέκος Καλαφάτης   
Μπορεί να κυκλώσω το τετράγωνο!  Λοιπόν είπαμε ότι ΠΑΣΟΚ  δεν υφίσταται Καλώς ή κακώς δεν υφίσταται επομένως δεν υπάρχει ο βαθύς μηχανισμός που θα μπορέσει να επιβάλλει σε έναν δήμαρχο κάτι. Εχω να σας πω όμως το εξής , ότι όσες φορές κατέβηκα ως δήμαρχος και κυρίως την δεύτερη φορά που εξελέγην , πάρα πολλά στελέχη μου δεν ήταν ΠΑΣΟΚ .
Λειτουργήσαμε όμως τον Δήμο μια χαρά . με ενότητα και όχι μόνο με ενότητα του συνδυασμού αλλά ενότητα και των τριών παρατάξεων και να πω ότι και οι τρεις παρατάξεις που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο του 1991-1994 συμπεριφέρθηκαν ως φιλοπόλης. Εβαλαν πάνω από όλα το καλό της πόλης μας και ακολούθως το καλό της παράταξής τους. Και αυτοί δεν ήταν απολιτικοί , ήταν τα ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Συνασπισμού τότε που ήταν ενωμένος . Δηλαδή ήταν ότι καλύτερο υπήρχε στην αριστερά και στη ΝΔ. 
Επομένως το θέμα είναι «εχουμε εμπιστοσύνη στον Αλέκο Καλαφάτη?»  Είναι ένα ερώτημα . Εχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορεί να ομογενοποιήσει δυνάμεις οι οποίες προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους?  Εχουμε εμπιστοσύνη στους συμμετέχοντες ότι πρόκειται για έγκυρα πρόσωπα τα οποία θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο τους , έχουν ευγενείς φιλοδοξίες .
Φιλοδοξίες πάντα υπάρχουν σημασία έχει αν είναι ευγενείς ή αν είναι πονηρές.  Φιλοδοξία έχει κάποιος ο οποίος θέλει να δημιουργήσει στον τόπο του για να μείνει το καλό όνομα το δικό του και της οικογενείας του, φιλοδοξία έχει και αυτός ο οποίος έχει άλλου είδους σκέψεις και άλλου είδους συμφέροντα και θέλει να ανακατευτεί με τα πολιτικά.
 Θεωρώ ότι όσοι συμμετέχουν στο ψηφοδελτιο το δικό μας , δεν έχουν τύχει από την δική μου πλευρά καμιάς υπόσχεσης , καμιάς δέσμευσης , δεν σέρνουν πίσω καμία δουλεία και έχουν έρθει γιατι  διακατέχονται από την ευγενή φιλοδοξία της προσφοράς.
Αυτή (η προσφορά) υπάρχει ακόμα, όσο και αν είναι σμπαραλιασμένη η κοινωνία, όσο και αν έχουν υποσταλεί οι σημαίες της ιδεολογίας πιστεύω ότι ακόμα ενυπάρχει στη ψυχή του ανθρώπου , σε όλες τις γειτονιές , σε όλες τις πόλεις , σε όλο τον κόσμο ενυπάρχει ακόμα αυτή η ευγενής φιλοδοξία που οφείλουμε εμείς, οι υπεύθυνοι πολιτικοί ηγέτες της κάθε προσπάθειας, να την αξιοποιήσουμε και να την αναβαθμίζουμε. Να την αναδεικνύουμε. Δεν πρέπει να αναδεικνύουμε το μικρό. Δεν πρέπει ο ηγέτης μιας παράταξης να αναδεικνύει αυτό το οποίο κατατρώει τον κοινωνικό ιστό: την προσωπική βολή. Δεν μπορεί ο πολιτικός ηγέτης να διαπραγματεύεται με την πελατειακή σχέση την ψήφο του πολίτη είτε για μια δουλειά είτε μισή δουλειά είτε για οτιδήποτε άλλο.
Εκεί κρίνεται αυτός που είναι επικεφαλής σε μια προσπάθεια. Κρίνεται στο αν μπορέσει να πάρει μεσα από έναν λαό – ο οποίος χειμάζεται- να πάρει αυτή την αναλαμπή της ψυχής και να την αναβιβάσει. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό? Αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είμαστε άξιοι , αν δεν μπορούμε να το κάνουμε ή επιτηδείως αλλέως πράττουμε τότε θα είμαστε ανάξιοι και θα πρέπει ο λαός να μας συμπεριφερθεί ανάλογα. Όχι τιμωρητικά , αλλά να μας βάλει στη γωνία. Στις μικρές κοινωνίες δεν υπάρχουν τιμωρίες , στις μικρές κοινωνίες αν δεν κάνεις κάθεσαι σπίτι σου.
 
 Κική Κρούσσου (ΠΕΝΑ)  : Το Ληξούρι σε αυτή την 3ετία έχει πλήρως απαξιωθεί. Ο σεισμός το αποτελείωσε . Ποια θα είναι τα άμεσα μέτρα που θα πάρετε, την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων σας, για την ανάκαμψη της περιοχής;
 
 
 Αλέκος Καλαφάτης 
Το Ληξούρι και ολόκληρη η Παλική βεβαίως, θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα !
Ξέρουμε ότι έχει αναλάβει το κράτος, η επίσημη πολιτεία, την ευθύνη για τα μεγάλα πράγματα. Και αυτό είναι πολύ θετικό και πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι οι Κεφαλονίτες.
Το οτιδήποτε είναι σωστό, εγώ το εγκρίνω και θεωρώ ότι η πολιτεία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δράσει αποτελεσματικά.
Στα ζητήματα που είναι αρμοδιότητα του Δήμου θα πρέπει άμεσα να επέμβει.
Πρώτον θα πρέπει να δώσουμε την αποκεντρωμένη λειτουργία ενός θεσμικού οργάνου στην Παλική που να είναι συνεχώς πάνω από τα προβλήματα.
Κάθε μέρα να επιβλέπει τις εργασίες που γίνονται, γιατί οι εργασίες που γίνονται από το κράτος χρειάζονται την τοπική επίβλεψη.
Χρειάζεται η επίσπευση των εργασιών, η παρακολούθηση, ο έλεγχος.
Δεν αφήνουμε κάποιον ξένο να κάνει ό,τι γουστάρει στο σπίτι μας.
Είμαστε από πάνω, βλέπουμε και τον ελέγχουμε. Τον ενημερώνουμε, τον διαφωτίζουμε.
Αυτή είναι η δεύτερη ενέργεια.
Η τρίτη ενέργεια αφορά τις αρμοδιότητες του Δήμου. Την ύδρευση, τους δρόμους, τα σχολεία και ακόμη τα πιο μικρά έργα. ΣΕ όλα αυτά οι υπηρεσίες του Δήμου με τις αποκεντρωμένες λειτουργίες θα μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά.
Το πιο σημαντικό όμως απ’όλα είναι ότι με τη συνδρομή του κράτους και της περιφέρειας, θα δημιουργήσουμε ως Δήμος ένα τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Παλική.
Θα έχετε πιθανόν ακούσει την περίπτωση της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς το 1986.
Υπάρχει λοιπόν η εμπειρία ότι η Καλαμάτα άλλαξε ριζικά μετά τους σεισμούς του 1986. Μέσα από συγκροτημένες δράσεις της πολιτείας και του Δήμου.
Είμαι στενός, αδελφικός φίλος με τον Σταύρο Μπένο, Δήμαρχο τότε της Καλαμάτας. Θα τον έφερνα τώρα, αλλά δεν το κάνω γιατί θα ήταν παλαιοκομματικό.
Όμως από τις πρώτες μας ενέργειες θα είναι να τον φέρουμε εδώ για να μας πει τις εμπειρίες του.
Θα φωνάξω τον Σταύρο Μπένο να κουβεντιάσουμε με την απερχόμενη δημοτική και περιφερειακή αρχή.
Και από τις 25 Μαΐου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε να έχουμε συγκροτήσει μια λύση, ένα πρόγραμμα που θα κουβεντιάσουμε με τους πολίτες και την πολιτεία για να βρεθούν τα χρήματα.
Έτσι θα φτιάξουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Παλικής.
Και δεν είναι μόνο η αναστύλωση της Παλικής, είναι να δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας άλλος, ένας νέος χώρος στην περιοχή.  


 
 
 
 
Ελένη Χιόνη (Kefalonia press)  Nα μείνουμε στα τοπικά πρόβλήματα  κύριε Καλαφάτη. Δεν είναι μόνο το Ληξούρι που έχει εγκαταλειφθεί. Η Σάμη το πρώτο λιμάνι του νησιού τις περασμένες δεκαετίες σήμερα έχει ερημώσει και η παραδοσιακή γραμμή του νησιού με την Πάτρα έχει σταματήσει.   Οι κατοικοι θεωρούν βασικό υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση, τον νυν Δήμαρχο .Τι θα κάνετε έτσι ώστε να ζωντανέψει και πάλι η Σάμη και να επανασυνδεθεί ακτοπλοϊκά με την Πάτρα;
 
 
Αλέκος Καλαφάτης 
Πρώτη ενέργεια που θα κάνουμε είναι να καθιερώσουμε την αντιδημαρχία Σάμης με χαρακτηριστικά παραπλήσια της Παλικής, όπως θα κάνουμε και στους Πρόνους, και τις άλλες περιοχές υλοποιώντας στην πράξη την προγραμματική μας αρχή για την Τετράπολη.
Έτσι θα έχουμε ένα ισχυρό θεσμικό όργανο, που θα μπορεί να μας συμβουλεύει, να παίρνει αποφάσεις και να προωθεί ενέργειες και έργα στην περιοχή της Σάμης.
Από κει και πέρα δεν μπορώ να σας πω ψέματα.
Διότι, το να σας πω ότι θα βάλω πλοίο εκεί, δεν θα γίνει γιατί δεν είμαι πλοιοκτήτης.
Αν είχα πλοίο στη διάθεση μου το βάζω και προχωράμε!
Ούτε και ο Δήμος μπορεί να επιβάλλει κανενός είδους δρομολόγιο.
Εκείνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να θέσει τις ναυτιλιακές εταιρείες προ των ευθυνών τους, ούτως ώστε να μπορέσει να διασυνδεθεί η Σάμη με την Πάτρα για να μπορέσει να τονωθεί.
Από κει και πέρα.
Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δεν είναι επιχειρηματίας για να μας λέει τι είναι βιώσιμο και τι όχι.
Ο Υπουργός και συνολικά η πολιτική ηγεσία ενός τόπου δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να καθορίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είναι μόνο για να τις ρυθμίζει.
Εάν η γραμμή Σάμη – Πάτρα είναι βιώσιμη ή όχι θα το κρίνει η αγορά, δεν θα το κρίνει ο Υπουργός.
Ούτε βέβαια ο Δήμος θα το ρυθμίσει
Εμείς μπορεί να θέλουμε να έχουμε ένα καράβι κάθε μία ώρα.
Τι πάει να πει, θα το κάνουμε;
Η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες. Όποιος διασαλεύει αυτούς τους κανόνες, είναι αυτός που διαλύει την Δημοκρατία.
Εγώ σέβομαι και τις αποφάσεις του ΥΕΝ και των επιχειρηματιών.
Όμως θα τους φέρω μπροστά στις ευθύνες τους, διότι η Σάμη πρέπει να αναζωογονηθεί.
Και τρίτον, πιστεύω ότι στη Σάμη θα πρέπει να γίνουν ενισχυμένα έργα, επειδή είναι στην απέξω.
Και όταν η Σάμη προσφέρει στον Δήμο Κεφαλονιάς με τα δύο σπήλαια της τόσα έσοδα θα πρέπει να έχει κάτι περισσότερο από αυτό που της αναλογεί.
Δηλαδή δεν θα πρέπει να δούμε κάτι το τοπικό σε αυτή την περίπτωση;
Όταν ζητάμε κάτι από τις ανεμογεννήτριες δεν θα πρέπει να κάτι αντίστοιχο να ζητήσει ένας πρώην Δήμος για την περιοχή του;
Λέω λοιπόν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα τέλος επί πλέον για τη Σάμη για έργα εξωραϊσμού.
Η ευρύτερη περιοχή έχει εντελώς εγκαταλειφθεί.
Είχα πάει προχθές στο Πυργί και μου είπανε «δεν έχουμε δει τον Δήμαρχο παρά μόνο σε ένα πανηγύρι που τον ξανάδαμε από τότε που βγήκε» !!!
Και προσθέσανε πως «Υπάρχει ο δρόμος προς το νεκροταφείο του χωριού που δεν περνάει άνθρωπος. Αυτά θα μας κάνεις κι εσύ;».
 
 
 
 
 
 Ερώτηση Μαρκάτου Αθανασία : Κάποιοι σας κατηγορούν ότι ενδιαφέρεστε για την αναδιάρθρωση της Κεφαλονιάς, χωρίς να έχετε επισκεφτεί καθόλου το Ληξούρι όλες αυτές τις ημέρες με τους σεισμούς. Τι απαντάτε.
Αλέκος Καλαφάτης 
Έχω να απαντήσω με πάρα πολύ πιστικό τρόπο.
Όταν έγιναν οι σεισμοί, εγώ δεν είχα κανένα δημόσιο αξίωμα.
Εάν λοιπόν πήγαινα στην Παλική με τις κάμερες ως παρατρεχάμενος, όπως πράξανε άλλοι, θα το έκανα για να δημιουργήσω ένα λαϊκισμό ότι ήλθε ο Καλαφάτης και κάνε και ράνει. Αυτό όμως δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου. Δεν πιστεύω στο λαϊκισμό.
Επισκέφθηκα όμως την Παλική! Αθόρυβα, με φίλους μου.
Κυκλοφόρησα παντού. Πήγα σε όλους τους δρόμους με το αυτοκίνητο και φίλους από την Παλική.
Είδα τις ζημιές που έγιναν.
Δηλαδή τι θέλατε, τι θέλουν όσοι τα λένε, από ένα άνθρωπο που δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο;
Να πάω και να μιλάω στις τηλεοράσεις και να καταγγέλλω την κυβέρνηση, να καταγγέλλω τον Δήμαρχο, να καταγγέλλω όποιον βρίσκεται μπροστά μου; Και να λέω εδώ είμαι ο πασάς ο Αλέκος και είμαι δίπλα σας;
Αυτή του είδους η πολιτική είναι κατάπτυστη!
Είναι ό,τι έχει πάει πίσω την Ελλάδα.
Πιστεύω, πιστεύουμε στους θεσμούς και το έχουμε αποδείξει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ήμουν έξω από τους θεσμούς.
Πήγα όμως στην Παλική !
Θεώρησα και θεωρώ ότι όπου πάω στην Κεφαλονιά, δεν με χρειάζονται, και όχι μόνο εμένα, όταν δεν έχω θεσμικό ρόλο.
Και είναι αδιανόητο και δείχνει το μπέρδεμα όποιων τα λένε αυτά.
Το μπέρδεμα που υπάρχει στο μυαλό των πολιτικών της Κεφαλονιάς που τα ισχυρίζονται αυτά.
Δεν είσαι τίποτα, δεν έχεις κανένα θεσμικό ρόλο, αλλά πρέπει να πας να σκούζεις στις τηλεοράσεις και στις κάμερες !
Να κάνεις καμιά δήλωση ευφυολόγημα !
Και έτσι να παίζεις κάποιο ρόλο !
Αυτό όμως είναι έξω από μένα !
Δεν με ενδιαφέρουν αυτά !
Τα θεωρώ καραγκιοζιλίκια !
Είναι αυτές οι πρακτικές που βλέπουμε στις Αθηναϊκές τηλεοράσεις και λέμε «ρε τον καραγκιόζη, τι θέλει και βγαίνει»;
Δεν επιφυλάσσω στον εαυτό μου τέτοια τύχη.
Εξάλλου πιστεύω ότι έγιναν σωστές κινήσεις από την πολιτεία, από την περιφέρεια και τον Δήμο. Δεν ισοπεδώνω, δεν μηδενίζω τίποτα !
Να πάω λοιπόν στην Παλική για να βγω στις τηλεοράσεις; Να πετιέμαι μπροστά στις κάμερες σαν κοκόρι;
Είναι εύκολο αυτό.
Γιατί λοιπόν λέτε δεν εμφανίστηκα με αυτό τον τρόπο;
Γιατί δεν έχω ενδιαφέρον για την Παλική;
Ή μήπως δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην Παλική;
Δεν έχω δείξει τέτοιο πράγμα. Και αυτό το ξέρουν όλοι.
Όταν είχα θεσμικό ρόλο, όταν ήμουν βουλευτής, κάθε δύο μήνες γύριζα χωριό – χωριό την Παλική. Τα περισσότερα έργα στην Παλική έχουν γίνει με την δική μου βοήθεια και φυσικά άλλων συνεργατών.
Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι πως αυτού του είδους οι πολιτικές είναι φτηνές!
Είναι οι πολιτικές του κουτσομπολιού !
Είναι αυτές οι πολιτικές που προβάλλονται στα παράθυρα των τηλεοράσεων για να  δημιουργείται τζερτζελές. Για να βγαίνουν οι πολιτικοί, να τσακώνονται και να τους σιχαίνεται ο κόσμος !
Ε, αυτό εγώ ως Αλέκος Καλαφάτης δεν το δέχομαι !
 
 
  Γιάννα Κουλουμπή (e-kefalonia): Κάποιοι από τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους που είναι στο συνδυασμό σας έχουν υπάρξει Δήμαρχοι αφήνοντας χρέη στους Δήμους τους. Κάποιες υποθέσεις μάλιστα από αυτές ελέγχονται. Αν εκλεγείτε θα φροντίσετε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και θα ενημερώσετε τον κόσμο αφού μιλάτε για διαφάνεια;
 
 
Aλέκος Καλαφάτης 
Βεβαίως. Θα σας πω όμως το εξής: Διότι όταν λέμε κάτι που προφανώς δεν είναι μόνο δική σας σκέψη, το λένε και άλλοι. Θα πρέπει να δούμε τη συνέπεια αυτών που το λένε.
Ο κ. Φόρτες που είναι στο συνδυασμό μου έχει φύγει από το Δήμο το 2006, όπως και ο Βασίλης (ο Ρουχωτάς). Ο κ. Ζαπάντης έχει φύγει το 2002. Ο κ. Κοτσιλίνης έχει φύγει από το 2010.
Σε όλους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά μήπως και οι άλλοι συνδυασμοί έχουν Δημάρχους μαζί τους; Το γνωρίζετε;
Μήπως άλλοι συνδυασμοί έχουν Δήμαρχο επικεφαλής;
Μήπως οι άλλοι συνδυασμοί προσέτρεχαν στον κ. Κοτσιλίνη και τον παρακαλούσαν να είναι υποψήφιος Δήμαρχος;
Μήπως ο κ. Ρουχωτάς, υποθέτω, δεν γνωρίζω, δεν μου έχει πει τίποτα ο άνθρωπος, υποθέτω, του λένε ακόμη «έλα κοντά μας»;
Μήπως άλλα πρόσωπα του δικού μας περιβάλλοντος βρίσκονται υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς;
Θέλω να πω ότι πρέπει να είμαστε λίγο σοβαροί.
Όταν λες ότι η παλιά τοπική πολιτική ηγεσία δεν έπραξε καλά και δημιούργησε χρέη δεν μπορείς να τους εκλιπαρείς να μπουν στο ψηφοδέλτιο σου.
Αυτή είναι μια προφανής αντίφαση που πρέπει να στιγματίσετε και να στηλιτεύεστε από τα μέσα που γράφετε.
Αν αυτοί όλοι είναι κατάπτυστοι θα έπρεπε να πάνε στο πυρ το εξώτερο.
Δεν μπορεί όμως να παρακαλάνε αυτούς τους ίδιους «έλα αδελφέ», «έλα γνήσιε», «έλα μεγάλε», «έλα εδώ κοντά μας να προχωρήσουμε και να τους φάμε, να μην βγούνε».
Μέχρι εμένα που ήξεραν ότι δεν θα ασχοληθώ με βρήκαν άνθρωποι να τους στηρίξω στην προσπάθεια τους. Έγινε το Νοέμβριο αυτό.
Τώρα αν παρουσιάζομαι ως βρικόλακας, ως δεινόσαυρος, ως βαμπίρ ή ως οτιδήποτε άλλο και όχι ως έλλογο ον με αξιοπρέπεια, αυτό δεν είναι δικό θέμα. Αλλά εμένα μου είπαν τι να κάνουμε. Πες μας αρχηγέ. Πες μας εσύ που έχεις την πείρα πως βλέπεις τα πράγματα. Πες μας τι πρέπει να κάνουμε για να φύγουν αυτοί από πάνω.
Δεν υπάρχει πόρτα παλαιοΠΑΣΟΚου που δεν έχει χτυπηθεί για να μπουν στο ψηφοδέλτιο. Και πολλοί έχουν μπει. Και καλά κάνουνε. Εγώ δεν τους κατηγορώ. Κατηγορώ ποιόν;
Αυτόν που από τη μια θεωρεί πως αυτοί που έρχονται μαζί μας είναι καλοί και από την άλλη αυτοί που δεν έρχονται μαζί μας είναι …. Κλέφτες !!!
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.   
 
 
 
Γιώργος Χαλαβαζής (inkefalonia): Σε ποιους συγκεκριμένους τομείς έχει υστερήσει η τωρινή δημοτική; Και πάνω σε αυτούς τους τομείς, ποιες είναι οι απαντήσεις του συνδυασμού σας;
 
 
Aλέκος Καλαφάτης 
Πιστεύω ότι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι απαράδεκτη.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει τόσο βαριά λέξη μέχρι σήμερα. Τώρα όμως το λέω. Είδα ότι ήταν απαράδεκτη η λειτουργία. Δεν ξέρω ποιος φταίει, τι φταίει.
Αλλά πρέπει να γνωρίζετε κάτι.
Ότι σε οποιοδήποτε θεσμικό όργανο αυτός που χτυπάει το τύμπανο είναι ο αρχηγός, δεν είναι ο στρατιώτης. Αν ο λόχος δεν πάει καλά φταίει ο αξιωματικός, δεν φταίει ο οπλίτης.
Και το τύμπανο στο Δήμο πρέπει να το χτυπάει ο Δήμαρχος !!! Και εν πάση περιπτώσει αυτό το πράγμα για το οποίο όλοι ντρεπόμαστε δεν έπρεπε να γίνει.
Πιστεύω ότι αν έχω σωστή ενημέρωση, και έχω, είμαστε τελευταίου στην απορροφητικότητα. Είναι λάθος ! Είναι μειονέκτημα!
Το ότι δεν υπάρχει αποκέντρωση στη λειτουργία του Δήμου είναι μειονέκτημα !
Και πολλά άλλα ακόμη.
Αλλά εν πάση περιπτώσει, σε αυτά τα 3-4 που μου ήλθανε στο μυαλό ήμουνα σαφής.
 
 
 Ερώτηση Αθανασίας Μαρκάτου  : Για ποιο λόγο να σας εμπιστευτεί ξανά ο Κεφαλλονίτικος λαός και πάλι μετά από 15 χρόνια;
Τι καινούργιο έχετε να προσφέρετε;
Αλέκος Καλαφάτης
Το να με εμπιστευτεί ο Κεφαλλονίτικος λαός είναι ζήτημα δικό του.
Εγώ δεν εκβιάζω κανέναν. Εκθέτω μόνο τις απόψεις μου.
Για ποιο λόγο ζητάω να με εμπιστευτεί ο Κεφαλονίτης;
Πρώτα σύμφωνα με την εμπειρία, την γνώση, την ικανότητα, την εντιμότητα, την καθαρότητα, που διαθέτω ως άτομο.
Τα ίδια πέντε, αυτά που είπα εάν τα πιστεύει ο Κεφαλονίτης ότι αντανακλώνται και στο συνδυασμό μου, να μας εμπιστευτεί συνολικά.
Και αυτό γιατί μπορεί κάποιος να σου πει: «Ξέρεις Αλέκο εσύ είσαι καλός, αλλά αυτούς που έχεις μαζέψει δεν λένε τίποτα».
Μπορεί να πουν και το αντίθετο: «Έχεις πολύ καλούς μαζί σου, αλλά εσένα δεν σε εμπιστευόμαστε».
Κατανοητά και τα δύο.
Ύστερα, να δει αν τότε που ήμουν Δήμαρχος έκανα κάτι για την πόλη που είχα εκλεγεί.
Εάν όταν ήμουν Βουλευτής κοίταξα και φρόντισα τον τόπο μου.
Εάν τότε που ήμουν Υφυπουργός έφερα χρήματα για τον τόπο μου. Αν έφερα προγράμματα για τον τόπο μου.
Θα πρέπει ακόμη να αναρωτηθεί ο Κεφαλονίτης αν ο Αλέκος Καλαφάτης σε αυτά τα χρόνια που πέρασε από την πολιτική είπε ψέματα. Πολιτεύτηκε με βάση το πελατειακό σύστημα;
Πάντα έλεγα πως το γραφείο του Βουλευτή δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας.
Γιαυτό και υπήρξαν φίλοι μου που με κατάγγελλαν για αναλγησία.
Τώρα όμως αυτοί οι ίδιοι φίλοι μου λένε «αυτό κατάστρεψε την Ελλάδα κι εσύ ήσουν πάντα αντίθετος».
Όλα αυτά τα γνωρίζει ο λαός της Κεφαλονιάς, τα έχει ζήσει.
Θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούμε όταν κατηγορείται η πολιτική σήμερα γιατί κατηγορείται.
Κατηγορείται επί αναισχυντία; Κατηγορείται επί κλεπτοκρατία;
Κατηγορείται για το πελατειακό της σύστημα που έφτιαξε, για τη ρουσφετολογία;
Για το ότι κοίταζε πάντα το μικρό και προσωπικό και ποτέ το μεγάλο, αυτό που μας κάνει να ατενίζουμε αλλιώς τον κόσμο;
Αν έπραξα εγώ ο Αλέκος ο Καλαφάτης σύμφωνα με το μικρό να μην με ψηφίσουν οι Κεφαλονίτες !
Δεν πρέπει να με ψηφίσουν !
Εάν έπραξα όμως αλλιώς, εάν κυκλοφόρησα με ψηλά το κούτελο και ψηλά το κεφάλι και περπατώ σήμερα καθαρός στην κοινωνία, τότε πρέπει να με ψηφίσει !
Διότι όπως είπα και στο Λιμανάκι όλοι μπορούμε να λέμε εναντίον της διαφθοράς. Αλλά όταν έχεις διαχειριστεί δισεκατομμύρια ευρώ και έχεις βγει καθαρός, όταν έχεις μπει μέσα στο βούρκο και έχεις βγει καθαρός , τότε έχεις δύο φορές αξία !!!
Διότι όλοι αυτοί που εκτοξεύουν  κατηγορίες δεξιά και αριστερά δεν ξέρω αν θα βρίσκονταν δίπλα στο μέλι τι θα έκαναν με το δάχτυλό τους.
Εγώ πάντως απέδειξα και είμαι ξεκάθαρος, ότι στάθηκα απέναντι στην εντιμότητα πεντακάθαρα.
Και όπου εκπροσώπησα είτε τους Αργοστολιώτες, είτε τους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς, τους αντιπροσώπευσα με αξιοπρέπεια.
Μπορεί με τα λάθη μου, αλλά με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.
Και αυτό πρέπει να το δει σήμερα ο Κεφαλονίτικος λαός και να κάνει συγκρίσεις.
Γιαυτό και δέχθηκα την πρόσκληση να κατέβω στις εκλογές. Γιατί είμαι καθαρός !!!
Αλλιώς δεν θα το έκανα.
Αν είχα, όπως λένε, «τη φωλιά μου χεσμένη» δεν θα το έκανα, δεν θα κατέβαινα στις εκλογές.
Εγώ αγαπητοί μου φίλοι κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ.
Ο ύπνος μου είναι γαλήνιος.
Δεν βλέπω εφιάλτες και ερινύες.
Σκάνε οι μπόμπες δίπλα μου και κοιμάμαι ατάραχα.
Ξυπνά ατάραχος το πρωί.
Μπορεί νάχω τύψεις για άλλα πράγματα, αλλά για την προσωπική μου διαδρομή, συμπεριφορά και στάση στη ζωή, είναι αυτό που με γεμίζει αυτοσεβασμό.
Και νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να παλεύει στη ζωή του για τον αυτοσεβασμό και την αυτογνωσία.
Αυτό είναι υπεράνω όλων.
Υπεράνω αξιωμάτων, υπεράνω Δήμων.
Ο Κεφαλονίτης λοιπόν αφού τα μετρήσει αυτά ας αποφασίσει. Αν έπραξα λάθος προσωπικά στη ζωή μου τότε πρέπει να με τιμωρήσει.  Να μην με τιμωρήσει όμως για κάποιον άλλον, για κάτι άλλο.
Να με τιμωρήσει για αυτό που είμαι εγώ !
Αν εγώ έκλεψα, αν εγώ έφαγα, αν εγώ είπα ψέματα στον κόσμο, αν εγώ υποσχέθηκα διορισμούς, αν εγώ εκβιάζω ανθρώπους που επειδή είναι στην άλφα ή τη βήτα δουλειά.
Αν εγώ τα κάνω όλα αυτά ή τα κάνει κάποιος από τους συνεργάτες μου, γιατί είναι δέσμευση όλων μας στο συνδυασμό μας, όχι μόνο να μην με ψηφίσουν, αλλά να μου ρίξουν μαύρο για μια ζωή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου