Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εξαιρετικό ντοκυμαντέρ για τους Κεφαλλήνες στο 1821 από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου - ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Εξαιρετικό ντοκυμαντέρ για τους Κεφαλλήνες στο 1821 από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου
Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας , Παπανικολάτος Αντώνης , Παπανικολάτος Λουκάς, Σαμαράς Παντελής, Σταθάτου Σοφία, Φουρτούνας Γιώργος, Φραγκιάς Νίκος και Χαραλαμπάτος Κώστας συμμετείχαν στο διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκυμαντέρ, που προκήρυξε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία» και η ΕΡΤ. 

Το θέμα του ντοκυμαντέρ που επέλεξαν οι μαθητές ήταν η συμβολή των Κεφαλλήνων στον αγώνα του 1821. Οι μαθητές μας αναζήτησαν πληροφορίες στη σχετική βιβλιογραφία για τους
Κεφαλονίτες, που βοήθησαν στον αγώνα του 1821, και τις παρουσίασαν περιηγούμενοι σε τοποθεσίες του νησιού μας, οι οποίες σχετίζονται με τα πρόσωπα που αναφέρονται στο ντοκυμαντέρ και τη δράση τους.
Εμπλούτισαν το ντοκυμαντέρ με άρθρα, έγγραφα, πίνακες και άλλο υλικό σχετικό με το θέμα. Την εισαγωγή έκανε ο κύριος Γεώργιος Μοσχόπουλος, πρώην καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενική συμμετοχή του.
Στην πραγματοποίηση του ντοκυμαντέρ καθοριστική ήταν η βοήθεια του φιλολόγου κυρίου Πέτρου Πετράτου, διδάκτορα της Ιστορίας, και της σκηνοθέτιδος κυρίας Άννας Βότση, στους οποίους οφείλουμε θερμές ευχαριστίες.
Ευχαριστούμε ακόμα το τουριστικό γραφείο TRAVELLER για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών μας, την κυρία Φούλη Παγουλάτου, που μας ξενάγησε την εκκλησία της Παναγίας στα Ντομάτα, τον κύριο Παπανικολάτο Παναγή και όλους όσοι μας βοήθησαν στην προσπάθειά μας.
Το ντοκυμαντέρ είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο στο σύνδεσμο :
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου