Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

καλά Χριστούγεννα

σχόλιο στο ΔΟΥΛΙΧΙΟ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΔΟΥΛΙΧΙΟ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
http://porosnews.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3946.html?showComment=1354831858076#c5759160793317321895
Είναι εντυπωσιακό να προσπαθεί κάποιος να σφετεριστεί κάτι που εκ των πραγμάτων δεν του ανήκει. Είναι επίσης παράλογο να προσπαθεί κανείς να ταυτοποιήσει ένα νησί από τα τέσσαρα βασικά του Οδυσσέα και να καταφεύγει σε ένα στίχο της Ιλιάδας, που δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ανήκει στον Όμηρο. Δεν θα προχωρήσω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Μελετητές των 2 Επών που θεωρούν ότι αυτά τα δύο Έπη, Ιλιάδα και Οδύσσεια δεν δημιουργήθηκαν από τον ίδιο Ποιητή. Το κατ' εξοχήν πάντως Έπος που περιγράφει με απίστευτες λεπτομέρειες την Ιθάκη και δευτερευόντως τα γύρω νησιά, κυρίως το Δουλίχιο και ελάχιστα τα άλλα είναι η Οδύσσεια. Σε 4 περιπτώσεις σ' αυτό το βασικό Έπος, με επιπλέον μία στον Ύμνο στον Φοίβο Απόλλωνα και μία στην Αινειάδα του Βιργίλιου, το Δουλίχιον περιγράφεται ως δίδυμο ΝΗΣΙ με την Σάμη, με την έκφραση "Δουλίχιόν τε Σάμη τε", που σημαίνει ότι αν κάποιος αντικειμενικά θέλει να το εντοπίσει πρέπει να το βρει ανερχόμενος από την Ζάκυνθο προς την Ομ. Ιθάκη και μάλιστα αμέσως μετά την Ζάκυνθο.

ΕΔΩ ΦΟΡΚΥΝΑΣ, ΕΚΕΙ ΦΟΡΚΥΝΑΣ,,!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΚΥΝΑΣ??

ΕΚΛΕΨΑ  ΕΝΑ  ΧΑΡΤΗ,,  !!!ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ  ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ  (ή να τι θέσω καλύτερα,,το νησί μας πιο Βουλιαγμένο) ,, ΚΑΙ Η  ΟΜΗΡΙΚΗ   ΙΘΑΚΗ
ΕΙΝΑΙ  ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥΚΑΙ ΑΡΚΕΤΩΝ  ΑΛΛΩΝ  ΤΑ  ΠΙΣΤΕΥΩ,,,,ΕΧΟΥΜΕ  ΤΑ  ΕΞΗΣ  ΣΕΝΑΡΙΑΚΙΑ  ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΦΟΡΚΥΝΑ!!,,,,  ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΙΔΑ,ΙΣΩΣ ΛΥΘΕΙ  ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΠΑΖΛ!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου