Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΝΗΣΟΥ ΦΕΤΟΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ

Φως ... "Στα Μυστικά της Δράκαινας"

 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ΟΛΟΥΣ!
Αναμένοντας περισσότερο φως (μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο ...), ρίχνουμε φως ... "Στα Μυστικά της Δράκαινας", μιας μικρής σπηλιάς στο Φαράγγι του Πόρου Κεφαλονιάς, 7500 χρόνια πριν, με ένα ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με μασκοτ ... μια γλυκιά δρακουλίνα, μια ενοχλημένη νυχτερίδα κι ένα προβληματισμένο αρχαιολόγο ... ΔΕΙΤΕ & ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, αν θα αρέσουν στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς η παρουσίαση σε ppt, τα κείμενα, τα κόμικ, τα παιχνίδια ... Από μέλη της Επιστημονικής Ομάδας Αρχαιολογικού Προγράμματος Σπηλαίου Δράκαινας με την υποστήριξη της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας 
Georgia Stratouli

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
ΣΕ  ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΚΟΜΕΝΟ ΚΑΙ  ΡΑΜΕΝΟ  ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,, ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ  ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ  ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ  ΑΥΤΗ  Η ΜΙΚΡΗ  ΣΠΗΛΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ!!
ΕΓΩ  ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ  ΟΤΙ:
  • Αξίζουν συνχαρητήρια   της  πρωτοβουλιάς του πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΟΝΗΣΟΣ,  να αφιερώσουν το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ στα 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (1992 - 2012)
  • της πολυμελούς επιστημονικής Ομάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού & Τουρισμού που  εργάστηκε στις Ανασκαφές (1992-1996, 1999-2002, 2004-2005 και εργάζεατι ακόμη στη Μελέτη του πλούσιου υλικού των ιστορικών χρόνων,
  • δηλ. από το τέλος του 7ου αι. μέχρι τις αρχές του 2ου αιώνα, και των προΊστορικών χρόνων (κυρίως της Νεολιθικής Εποχής περ. 5600 - 3700 π.χ.).
  • Το Ημερολόγιο   αποτελείται από τόσα 12  φύλλα που παρουσίάζουν  πλούσια εικονογραφημένο  υλικό από  τις ανασκαφές και αρκετά ευρήματα!
    ΣΕ  ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΘΑ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΜΕ ΦΩΤΟ  ΤΙΣ    ΣΕΛΙΔΕΣ    ΤΟΥ  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ!!    ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου