Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχαιολογικό και… Εφορειακό διαζύγιο


Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011

Κεφαλονια και Ζάκυνθος

Αρχαιολογικό και… Εφορειακό διαζύγιο λαμβάνουν οσονούπω Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, δεδομένου ότι στα πλαίσια του συμμαζέματος και των περικοπών στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να σωθεί η ατυχής Ελλάς, το Υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να ιδρύσει μία Εφορεία Αρχαιοτήτων σε κάθε νομό.
Η απόφαση αυτή έχει ως επακόλουθο την κατάργηση της ΛΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με έδρα το Αργοστόλι, στην οποία υπάγεται το νησί μας, καθώς και της 20ής Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, με έδρα τη Ζάκυνθο, στην οποία υπάγεται το γειτονικό μας νησί.
Ο νέος Οργανισμός καταργεί, σε περιφερειακό επίπεδο το διαχωρισμό των Εφορειών σε Προϊστορικές, Κλασικές, Βυζαντινές και Νεότερες και δημιουργεί μία ενιαία υπηρεσία σε κάθε νομό, στην οποία θα λειτουργούν όλα τα τμήματα.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΩΝΙΖΩ

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοι μου, είναι δυο υπηρεσίες που δεν αξιωθηκαν να ωριμασουν, αφου η ΛΕ΄Κλασικη της Κεφαλληνιας, Ιθακης και Ζακυνθου απόκτησε προϊσταμενο δυο χρονια (2006) μετα την ιδρυση της (2004)και ενα μονο διοικητικο υπαλληλο φέτο (οι υπολοιποι ειναι φύλακες!), ενω η 20η Βυζαντινη της Ζακυνθου Κεφαλληνιας Ιθακης, αποκτησε πρισταμενο πρωτη φορα φετος (2011), εφτα χρονια από την ιδρυση της (2004)! Η ειρωνια ειναι ότι την ιδρυση τους υπογραψε ο ίδιος τοτε ΥΠΠΟ και σημερα τις καταργει δημιουργώντας τις ενιαίες Εφορείες ανά νομό!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή