Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Παρίσι
Oι ισχυρές βροχοπτώσεις και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε κατοικημένες περιοχές στην κεντρική και τη βόρεια Γαλλία, με τις Αρχές να έχουν θέσει δύο περιφέρειες σε κόκκινο συναγερμό.


Φουσκώνει και ο Σηκουάνας στην πρωτεύουσα, όπου οι δημοτικές αρχές έκλεισαν δρόμους στην αριστερή όχθη και συνιστάται επιφυλακή μέχρι και την Παρασκευή.Η κακοκαιρία κρατά αρκετές ημέρες σε ολόκληρη την βορειοδυτική Ευρώπη -το Σαββατοκύριακο, στο πάρκο Μονσό του Παρισιού οκτώ παιδιά είχαν χτυπηθεί από κεραυνό ενώ τη Δευτέρα περιοχές της νότιας Γερμανίας είχαν βρεθεί κάτω από το νερό. 

Την Τετάρτη, πλημμυρισμένες ήταν περιοχές στην περιφέρεια Σεν-ε-Μαρν, όπως η Νεμούρ, και στην περιφέρεια του Λουαρέ, όπως το Μονταρζί.

Στο ίδιο το Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα ανέβηκε κατά 4,3 μέτρα παραπάνω από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Πυροσβεστική κλήθηκε για επιχειρήσεις σε 8.000 περιπτώσεις το τελευταίο διήμερο από τα βελγικά σύνορα μέχρι τη Βουργουνδία.
Newsroom ΔΟΛ
Στουτγκάρδη
Το κύμα κακοκαιρίας στη δυτική ηπειρωτική Ευρώπη έχει προκαλέσει πλημμύρες στη νότια Γερμανία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα και προκαλώντας τον τραυματισμό αριθμού άλλων. 

Οι χείμαρροι έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές ενώ η προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και άνοδο της στάθμης των υδάτων στους ποταμούς παραμένει σε ισχύ.
11 φωτογραφίες
Oι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένοι θάνατοι σημειώθηκαν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Νεκρό είναι ένα άτομο άγνωστων στοιχείων όπως και ο πυροσβέστης που προσπαθούσε να το διασώσει στο Σβέμπις Γκμουντ. Τρίτος νεκρός είναι ένας 60χρονος στο Βάιςμπαχ που είχε εγκλωβιστεί σε υπόγειο γκαράζ που γέμισε νερό.

Τέταρτο θύμα είναι μία έφηβη, ηλικίας 13 ετών, που χτυπήθηκε από τρένο έχοντας καταφύγει σε σήραγγα για να προστατευειεί από τη βροχή.

Η κακοκαιρία έχει φέρει επίσης εκτεταμένες πλημμύρες στη Βαυαρία, κυρίως στην περιοχή του Άνσμπαχ. 

Οι τοπικές υπηρεσίες και στα δύο κρατίδια να βρίσκονται επί ποδός, καθώς οι χείμαρροι έφτασαν να παρασύρουν ομάδες αυτοκινήτων και να πλημμυρίζουν υπόγειες διαβάσεις και εκατοντάδες σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου