Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Το 1974 η ανθρωπότητα έστειλε αυτό το μήνυμα στο διάστημα, το 2001 λάβαμε την απάντηση [φωτό]

Το 1974, πραγματοποιήθηκε μια εκπομπή από το πρόγραμμα SETI (γνωστό ως το μήνυμα "Arecibo"). O Carl Sagan και οι συνεργάτες του έστειλαν στο διάστημα ένα μήνυμα μέσω ραδιοκυμάτων σε μια ειδική τελετή για να γιορτάσουν την αναδιαμόρφωση του ραδιοτηλεσκόπιου του Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο. Ήταν η πιο ισχυρή εκπομπή που εστάλη ποτέ σκόπιμα στο διάστημα. Το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε ένα σύμπλεγμα αστέρων που βρίσκεται περίπου 25.000 έτη φωτός μακριά, και αποτελούταν από μια εικαστική σύνθεση. 
 
Το ραδιοφωνικό σήμα απεικονίζει τη θέση του πλανήτη μας στο ηλιακό μας σύστημα, τις βασικές αρχές των μαθηματικών και της επιστήμης μας, και την κεραία της NASA που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάδοση του σήματος, με την ελπίδα ότι θα ερμηνευθεί από μια εξωγήινη νοημοσύνη. Το μήνυμα περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τα ανθρώπινα όντα, όπως η φυσική μας εμφάνιση και τον κώδικα του DNA. Το σήμα ήταν ένα εκατομμύριο φορές ισχυρότερο από την τυπική τηλεοπτική μετάδοση. Μπορείτε να δείτε το μήνυμα στη φωτογραφία του εξωφύλλου του άρθρου (παραπάνω).
 
27 χρόνια αργότερα, το 2001, το φαινόμενο των αγρογλυφικών απέκτησε κάποια ιδιαίτερη προσοχή, όταν ένα σχέδιο με τη μορφή απάντησης στην ραδιοεκπομπή του 1974, εμφανίστηκε δίπλα στο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Βρετανίας, το Chilbolton, και παρατηρητήριο, την έδρα του μεγαλύτερου στον κόσμο και πλήρως κατευθυνόμενου μετεωρολογικού ραντάρ. Είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά αγρογλυφικά που εμφανίστηκαν ποτέ, ανεξάρτητα από το αν πιστεύετε ότι αυτό έγινε από άνθρωπο ή εξωγήινη νοημοσύνη.
 
Πάνω σε αυτό είναι μια εικόνα που φαίνεται να είναι η απάντηση στο μήνυμα που έστειλε το 1974 η NASA (βλέπε φωτογραφία στο εξώφυλλο). Μόνο που αυτή τη φορά, το μήνυμα περιγράφει ένα διαφορετικό ηλιακό σύστημα, μια εικόνα του αποστολέα (ακριβώς όπως στο αρχικό μήνυμα της NASA), μη ανθρώπινο DNA, και μια κεραία μικροκυμάτων, αντί για την κεραία ραδιοκυμάτων που απεικονίζεται στη δική μας.
 
Μια απλή αναζήτηση στο Google, θα είναι αρκετή, εάν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες. Γράφτηκε ότι ήταν φάρσα, όπως χαρακτηρίζονται και τα περισσότερα αγρογλυφικά στα μμε.
 
Το πρόσωπό που βλέπουμε εκεί εμφανίστηκε τρεις ημέρες πριν από την ορθογώνια εικόνα. Το πρόσωπο αντιπροσώπευε μια νέα τεχνική κατά την παραγωγή των αγρογλυφικών, μια τεχνιτή οθόνη που χρησιμοποιείται επίσης για την εκτύπωση ενός προσώπου σε ένα κομμάτι χαρτί.
 
Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι το σήμα της κεραίας μικροκυμάτων σε αυτό το αγρογλυφικό εμφανίστηκε επίσης πριν από ένα χρόνο, ακριβώς στο ίδιο χωράφι.
 
Μπορείτε να δείτε μια εικόνα τoυ ακριβώς από κάτω.
 
Το μήνυμα του Arecibo που εστάλη στο διάστημα ήταν σε δυαδικό σύστημα, και σκέφτηκα ότι θα ταίριαζε ως πηγή σε αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας), με τίτλο "Τ κλειδί για τα Εξωγήινα Μηνύματα". Αυτό το έγγραφο αποκαλύπτει ότι μια σειρά από 29 μηνύματα ελήφθησαν από το διάστημα, τα οποίο επίσης φαίνονται να είναι σε κάποια δυαδική μορφή. Μπορείτε να δείτε αυτό το έγγραφο στο επίσημο σάιτ της NSA. Ο τίτλος και μόνο του εγγράφου είναι αρκετά σοκαριστικός με δεδομένο το γεγονός ότι έρχεται κατ 'ευθείαν από την NSA.

Το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της NSA λέει ότι 29 μηνύματα σε δυαδικό σύστημα λήφθηκαν από το διάστημα.
Μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα αγρογλυφικά
 
Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι το φαινόμενο των αγρογλυφικών είναι πολύ χειροπιαστό. Συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν αναφορές για δεκαετίες. Μερικά από αυτά τα σχέδια είναι τόσο περίπλοκα και περίτεχνα που έχουν εντελώς ακατανόητους θεατές, τους ερευνητές και επιστήμονες. Όχι μόνο το γεγονός ότι, πολλά από τα σχέδια είναι συχνά ηλεκτροστατικά φορτισμένα, συνήθως με τους βλαστούς μερικών φυτών κατεστραμμένους στη μία πλευρά. Μερικά από αυτά είναι επίσης γεμάτα με παράξενα μαγνητικά σωματίδια.
 
Αυτό το φαινόμενο έχει επαναληφθεί από πολύ εντοπισμένη θέρμανση μικροκυμάτων, η οποία προκαλεί το νερό μέσα στα φυτά να εξατμιστεί και να αποσπάσει, εξαφανίζοντας έτσι το απόθεμα εντελώς πάνω στη μια πλευρά.
 
Το γεγονός αυτό έκανε μερικούς φυσικούς να δημοσιεύσουν εργασίες σχετικά με το φαινόμενο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι δράστες (που δεν έχουν ποτέ συλληφθεί επ 'αυτοφώρω να κάνουν ένα αγρογλυφικό σε χωράφι, οπουδήποτε) χρησιμοποιούν συσκευές GPS, λέιζερ και μικροκύματα για να δημιουργήσουν αυτά τα εκπληκτικά γεωμετρικά σχήματα (έργα της τέχνης).
 
Αυτό αναφέρει το περιοδικό Nature.
 
"Οι καλλιτέχνες των αγρογλυφικών δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα μυστικά τους εύκολα. Αυτό το καλοκαίρι, άγνωστοι καλλιτέχνες θα εμπλακούν στην περιπέτεια στην εξοχή κοντά στα σπίτια σας και θα πραγματοποιήσουν την τέχνη τους, με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι συνεχίζουν την κληρονομιά του πιο προσανατολισμένου στις θετικές επιστήμες καλλιτεχνικού κινήματος στην ιστορία."
 
Από το Institute of Physics.
 
Άλλοι φυσικοί, όπως ο Δρ. Terence Meadon, εξήγησαν ότι η ενέργεια του φωτός που εμπλέκεται είναι αποτέλεσμα ατμοσφαιρικών φαινομένων.
 
Έτσι, αν οι δημιουργοί των αγρογλυφικών είναι πράγματι άνθρωποι, ψάχνουμε για μια εξαιρετικά προηγμένη/καλλιτεχνική ομάδα ανθρώπων με ένα τεράστιο ποσό πόρων στη διάθεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου