Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Προσθηκη pdf σε αναρτηση - Embed pdf in blogger

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ http://posftiaxnoblog.blogspot.gr/2014/11/pdf-embed-pdf-in-blogger.html
Καποιος επισκεπτης μου εστειλε email και με ρωτησε πως θα μπορουσε να κανει embed ενα pdf σε μια αναρτηση ωστε να μπορει καποιος επισκεπτης να το διαβασει κατευθειαν μεσα απο το blog.

Λοιπον αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να παμε στο https://drive.google.com και να κανουμε εισοδο. Τωρα θα πατησουμε πανω αριστερα εκει που λεει μεταφορτωση - αρχεια.

Embed pdf in blogger
και να διαλεξουμε το pdf που θελουμε να ανεβασουμε.



Embed pdf in blogger
αφου ανεβει κανουμε δεξι κλικ πανω του και επιλεγουμε κοινη χρηση

Embed pdf in blogger
απο το βελακι επιλεγουμε 'ολοι στο δυαδικτιο μπορουν να δουν και να βρουν και απο κατω ακριβως αντιγραφουμε το link που μας δινει.

Embed pdf in blogger

 τωρα παμε στην αναρτηση στο html μερος της και κανουμε επικοληση το παρακατω
<iframe src="https://docs.google.com/viewer?srcid=0B9z5gaevY3QmWTFLVENKM3FyZFk&pid=explorer&efh=false&a=v&chrome=false&embedded=true" width="540px" height="480px"></iframe>

Το επομενο βημα ειναι να αλλαξουμε τα κοκκινα γραμματα απο το παραπανω κωδικο με το file id του pdf που αντιγραψαμε προηγουμενος.

Δηλαδη αν το λινκ απο το pdf ειναι αυτο
https://drive.google.com/file/d/0B9z5gaevY3QmWTFLVENKM3FyZFk/view?usp=sharing τοτε το id του ειναι το 0B9z5gaevY3QmWTFLVENKM3FyZFk.

Μπορειτε να αλλαξετε το 540 που ειναι το υψος και το 480 που ειναι το πλατος με δικα σας νουμερα για να ταιριαζει στο δικο σας blog σε περιπτωση που ξεφευγει απο τα ορια του.

Αυτο ηταν το pdf πλεον ειναι ενσωματωμενο στην αναρτηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου