Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Τα άγνωστα Διαπόντια νησιά:

Το δυτικότερο σημείο της χώρας -Κρυστάλλινα νερά, ατελείωτες αμμουδιές, τοπίο μαγεία [εικόνες]
σχολιασμός πρώην ανιπεριφεριάρχη  Ιθάκης , -Σμαραγδας Σαρδελη
Διαπόντια Νησιά
Πανέμορφοι τουριστικοί προορισμοί που δυστυχώς η Πολιτεία έχει εγκαταλείψει...
Νησιά στα οποία οι κάτοικοί τους βιώνουν την ανυπαρξία του κράτους...ακόμη και σε θέματα ζωτικής σημασίας...όπως η υγεία και η συγκοινωνία..!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακομιδή των ασθενών γίνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία και φυσικά αφειλοκερδώς...
Και όλα αυτά για τους Έλληνες Ακρίτες που..."φυλάγουν Θερμοπύλες",στο βορειοδυτικότερο άκρο της χώρας μας...!!!
και ακολουθεί ανάρτηση iefimerida.gr

διαπόντια νησιά. Οχι, δεν βρίσκονται σε κάποιο ωκεανό στην άκρη της γης, αλλά στην Ελλάδα!
Ενα υπέροχο σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων βορειοδυτικά της Κέρκυρας, κόσμημα ολόκληρου του Ιονίου! Οσοι τα έχουν επισκεφθεί, δικαίως τα χαρακτηρίζουν μικρούς επίγειους παραδείσους... 
Τα Διαπόντια, που βρίσκονται σε απόσταση 8 με 10 χλμ. από την Κέρκυρα, αποτελούνται από τρία μεγαλύτερα νησιά, τους Οθωνούς, την Ερεικούσσα και το Μαθράκι και ακόμη 9 ακατοίκητες βραχονησίδες: 
  • το Διάκοπο
  • το Διάπλο
  • το Καράβι
  • το Καστρινό
  • τη Λειψώ (ή Βάρκα)
  • το Όστρακο
  • την Πλάκα (ή Άγκυρα)
  • την Πλατειά
  • η Τραχειά (ή Τραχιά)
Οθωνοί 

Δημοφιλείς αναρτήσεις Μαίου


Στις 3 και 5 Ιουνίου δημοπράτηση 29 παραλιών της Κεφαλονιας

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  KEFALONIAPRESS
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
http://uploaded.mygreece.travel/kefalonia/beaches/platisgialos1.jpg?1341913575406Αρ. Πρωτ.

Περίληψη διακήρυξης
          Ο A/Δήμαρχος Κεφαλονιάς Νικόλαος Παπαδάτος διενεργεί δημόσιο, φανερό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση των παραλιών:
1) Μακρύς Γιαλός Θ2  Δ.Ε. Αργοστολίου, ομπρέλες-ξαπλώστρες (420τ.μ.) (19.300 ευρώ),
2) Μακρύς Γιαλός Θ3  Δ.Ε. Αργοστολίου, θαλάσσια αθλήματα (100τ.μ.) (5.000 ευρώ),
3) Εγλίνα Μηνιές Θ1 Δ.Ε. Αργοστολίου, ομπρέλες-ξαπλώστρες (250τ.μ.) (1.200 ευρώ),
4) Εγλίνα Μηνιές Θ2 Δ.Ε. Αργοστολίου τοποθέτηση καντίνα (15τ.μ.) (1.200 ευρώ),
5) Σπάσματα Μηνιές Θ1 Δ.Ε. Αργοστολίου ομπρέλες-ξαπλώστρες, (280τ.μ.) (5.000 ευρώ),

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΜΕΡΙΚΟΙ ΦΡΕΣΚΟΙ "ΟΜΗΡΙΚΟΙ "ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

  • ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ  "ΟΜΗΡΙΚΑ" ΣΧΟΛΙΑ  (ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ!!)
ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ
Η Οδύσσεια του Όμηρου με τέχνη είναι γραμμένη Το παλάτι που ευρίσκεται σοφά προσδιορίζει και με μεγάλη ακρίβεια την θέση του ορίζει. Εκεί που ναι πραγματικά. Σ όλη την οικούμενη σε ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ γεωγραφικώς, αλλά ΜΟΝΟΝ «τοπογραφικώς» επί ενός «χάρτη» (από μηδενική βάση)!
GER,VALSAMIS
Πλήρως φίλε μου! Στο "τραπέζι" αυτό όλοι παίζουμε με ανοιχτά χαρτιά...και όλων οι γνώμες είναι σεβαστές, ασχέτως της τελικής έκβασης των...Αρχή μου, καμία γνώμη δεν κρίνεται επί της αρχής, παρά μόνον ύστερα από ανάλυση από όλους τους εμπλεκόμενους! σε ΡΑΨΩΔΙΑ Α! ΠΡΟς ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΝ ΦΡΕΣΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ!!

Όσον αφορά δε, τη γνώμη μου περί Δύσης (Λυκόφως) και Ανατολής (Λυκαυγές) πηγάζει μόνον από την γεωγραφική θέση του τόπου που σπεύδει να προσδιορίσει ο ποιητής εκφράζοντας τον με την "φωτογραφική εικόνα" αυτή στον ίδιο στίχο! Τίποτε περισσότερο. Σαφέστατα προσμένουμε και πολλών άλλων την συμμετοχή και τις γνώμες των! σε ΡΑΨΩΔΙΑ Α! ΠΡΟς ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΝ ΦΡΕΣΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ!!


  • ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  Porosnews http://porosnews.blogspot.gr/2015/05/blog-post_786.html
  • ΝΕΑ 

     σχόλια :

    1. Να το παλέψουμε φίλε μου:
      Σε αυτήν αφήγηση μας παρουσιάζεται τοπογραφικά ένας τόπος μέσα σε άλλα νησιά με τα γνωστότερα Ζάκυνθο, Σάμο, Δουλίχιο από τα οποία η Ζάκυνθος γνωστότατη για τα δάση της.
      Τώρα το μέρος αυτό ξεχωρίζει εύκολα λόγω και του ύψους του από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά παρά ταύτα είναι σχετικά χαμηλό ως προς τον περιβάλλοντα χώρο πράγμα οξύμωρο αρχικά μια και το βουνό του το Νήριτο παρουσιάζεται αρκετά ψηλό.
      Αν και το Νήριτο λοιπόν ανήκει στην Ιθάκη η ίδια δεν είναι τόσο ψηλή αλλά χαμηλότερη πιο “ταπεινή” θα έλεγα.
      Εδώ υπάρχει το πρόβλημα, αν θα εκλάβουμε την Ιθάκη σα τμήμα νησιού που υπάρχει το Νήριτο, ή είναι η ίδια νησί γιατί το “αἱ δέ τ᾽ ἄνευθε πρὸς ἠῶ τ᾽ ἠέλιόν τε” μάλλον νησί τη θέλει και μάλιστα Δυτικότερα από όλα τα άλλα.
      Το τελευταίο σαν (Δυτικότερα των άλλων) αντιτίθεται στην ερμηνεία του “αμφί” σαν ολόγυρα, πέριξ και το αναγάγει στην ερμηνεία του από δω κι από εκεί, αριστερά και δεξιά δηλαδή. Τώρα το αν σκιάζεται από άλλο νησί πιθανολογώ ότι μπορεί και να συμβαίνει, αλλά μπορεί και να είναι ελεύθερη μετάφραση.
      Οι πιθανότητες είναι πάντως να σκιάζεται.
      Λέω να σκιάζεται από άλλο νησί και όχι οροσειρά στεριάς γιατί θα πρέπει να δεχτώ ότι ο τότε κόσμος δεν είχε την αίσθηση της Ανατολής – Δύσης και απλά το “ζόφον” το χρησιμοποιούσε σαν έκφραση οτιδήποτε σκιερού.
      Εδώ όμως ο Όμηρος διευκρινίζει προς “ζόφον” που δείχνει κατεύθυνση και όχι απλή τοποθεσία “εις ζόφον”.

      Σπ. Ρόκκος

1100 Αρχαίες Ελληνικές λέξεις στις γλώσσες των Νησιών του Ειρηνικού!


Απίστευτο κι όμως αληθινό: 1100 Αρχαίες Ελληνικές λέξεις στις γλώσσες των Νησιών του Ειρηνικού!

Η επιστημονική υποψία ότι η πολιτιστική επίδραση των πανάρχαιων Ελλήνων θαλασσοπόρων στην Άπω Ασία, την Αυστραλία και την Πολυνησία - Μελανησία - Ινδονησία είναι υπαρκτή εδώ και αρκετό καιρό.Μία από τις σημαντικότερες αποδείξεις ήρθε από έναν ξένο ερευνητή, τον Γερμανό καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Νόρς Σ. Γιόζεφσον (Nors S. Josephson), ο οποίος μετά από οκτάχρονη έρευνα συνόψισε τα πορίσματά του στο αγγλόγλωσσο βιβλίο «Greek Linguistic Elements in The Polynesian Languages - Hellenicum Pacificum» (= Ελληνικά Γλωσσικά Στοιχεία στις Πολυνησιακές Γλώσσες - Ελληνικός Ειρηνικός) εκδόσεως του ιστορικού Γερμανικού Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, 1987 στο οποίο παρέθεσε πίνακα από 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις, που οι ρίζες τους υπάρχουν στις Πολυνησιακές γλώσσες. Τον Νοέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του βιβλίου του κ. Γιόζεφσον και πάλι από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στην Γερμανική γλώσσα.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΙ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ?

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΜΑς ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ,,