Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

πλήθος ομηρικών σχολιασμών!!!


ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟ,,! ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΦΕΤΕΙΝΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!,και ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΤΑΞΑ!!


  • Makis Metaxas Αγαπητέ φίλε Άρη
  • (Σε σχολιασμους )   Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι όχι μόνο δεν με ενοχλούν τα σχόλια σου που αφορούν την μελέτη μας περί της Ομηρικής τοπογραφίας αλλά αντιθέτως τα θεωρώ πολύ αναγκαία και απαραίτητα.
    Ουδέποτε είχα και θα εξακολουθώ πιστεύω να έχω για όσο διάστημα θα έχω «σώας τα φρένας» την άποψη πως όσα έχουμε διατυπώσει είναι αλάνθαστα και δεν επιδέχονται διορθώσεως ή ακόμη διαγραφής τους εάν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
    Θέλω επίσης να ξέρεις πως μέσα από έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο προφανώς προκύπτουν νέα δεδομένα που από μόνος σου τις περισσότερες φορές είναι αδύνατον να τα προσεγγίσεις. Θέλω επίσης να ξέρεις ότι η μελέτη μας που αφορά την Μυκηναϊκή τοπογραφία στην δυτική Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα έργο συλλογικό που ο καθένας μας προσθέτει τον δικό του δόμο για να σκιαγραφήσουμε την τοπογραφία εκείνης της εποχής.
    Χρησιμοποιώ όπως βλέπεις τον όρο σκιαγραφώ διότι έχουμε απόλυτη γνώση σε ποια αχαρτογράφητα νερά κολυμπάμε. Είμαι και εγώ λοιπόν ένας όπως και εσείς που προσπαθεί να βρεί απαντήσεις για το περιβάλλον εκείνης της εποχής και μακάρι να είχα το θεϊκό χάρισμα και με ένα μαγικό ραβδάκι να έλυνα μια δια παντός τα σύνθετα ομηρικά προβλήματα! 
    Λυπάμαι ειλικρινά που αδυνατώ μέσα από τα δίκτυα κοινωνική δικτύωσης να συμμετέχω σε ένα διάλογο που πολύ θα ήθελα. Δεν έχω ούτε τον χρόνο αλλά ούτε και την υπομονή που εσείς έχετε. Σας παρακολουθώ όμως και σας χαίρομαι. 
    Μαθαίνω μαζί σας νέα πράγματα που χωρίς εσάς δεν θα τα είχα μάθει ποτέ. Συνεχίστε αυτό το όμορφο ταξίδι που έχετε ξεκινήσει μέσα από το φιλόξενο Blog του φίλου μας του Γιώργου που συνεχίζει με αστείρευτο πάθος να υπενθυμίζει στους εδώ συμπατριώτες μας σε ποιο τόπο ζούμε μήπως και ξυπνήσουν από τον λήθαργο. 
    Εάν ποτέ ξυπνήσουν και διερωτηθούν γιατί κυκλοφόρησε ένα ακόμη βιβλίο για την περιοχή τους από τον φίλο μας τον Σάκη ( Ομηρική Ιθάκη, το τέλος του ταξιδιού), γιατί γίνονται αυτές οι ανασκαφές γύρω τους και τι σηματοδοτούν, γιατί υπάρχει αυτός ο διάλογος που έχετε δρομολογήσει εσύ ο Άρης, ο Σάκης, ο Αβράμης, η Κάτε, ο Πρόννειος, ο Γιώργος, ο καπετάν Γιώργος και αρκετοί ακόμη από την μία πλευρά και τα μέλη και το Δ.Σ της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, οι επικεφαλείς και το Επιστημονικό προσωπικό όλων των αρχαιολογικών αποστολών, οι εθελοντές μας και οι εκατοντάδες φίλοι μας που συνεχίζουν αυτή την προσπάθεια από άλλη πλευρά θα αισθανόμαστε πιστεύω στο τέλος δικαιωμένοι πως κάτι καταφέραμε. Σίγουρα όμως όπως βλέπω έχουμε πολύ δρόμο ακόμη!





  • ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
  • ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ

    ΤΗΣ  ΜΙΝΑΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗ   http://mina-tsimogianni.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου