Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ!!


Θα ήθελα εκ μέρους του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων ‘’ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ’’ και εκ μέρος εμού να δώσουμε τα θερμά συγχαρητήρια στον κ. Κολώνα και σε όσους ενεργούν για την διαμόρφωση και την αξιολόγηση των αρχαιοτάτων θολωτό Μυκηναϊκό τάφο, Τζαννάτων, που επιτέλους θα γίνει αυτό που ζητούσαμε επί δεκαετίες από την πολιτεία και πολιτικούς , την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου στην αξία που του αξίζει .
Με την ταπεινή ικανοποίηση
Γεώργιος Μεταξάς . επ/πρόεδρος





Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη ειδικού κλιμακίου επιστημόνων και μελετητών που επισκέφτηκαν τον θολωτό μυκηναϊκό τάφο Τζαννάτων Πόρου με επικεφαλής τον ανασκαφέα του τάφου και επίτιμο γενικό Δ/τη αρχαιοτήτων του Υπ.Πο αρχαιολόγο Δρ Λάζαρο Κολώνα. Η Επίσκεψη του κλιμακίου έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δρ Λάζαρου Κολώνα, του Εφόρου αρχαιοτήτων της Λ.Ε Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρχαιολόγου Ανδρέα Σωτηρίου και της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας με σκοπό την εκπόνηση δέσμης μελετών που θα αφορούν: 
την συντήρηση και στερέωση του Μνημείου,
 την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου και νέου δρόμου πρόσβασης,
 την τοποθέτηση νέου στεγάστρου, 
την εκπόνηση πλήρους αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης για την κατασκευή εκθετηρίου, φυλακίου και WC, 
όπως επίσης την κατασκευή χώρου στάθμευσης και χώρου για πολιτιστικά δρώμενα.
 Η Ομάδα μελέτης του μνημείου με πλούσια εμπειρία στην ανάδειξη των πλέον σημαντικών μνημείων της Ελλάδος όπως την Ακρόπολη, τις Μυκήνες, το θέατρο Ηρώδου του Αττικού και αλλού αποτελείται από τους: Άννα Αρβανιτάκη και Συνεργάτες Δρ. πολιτικός Μηχανικός Μιχάλης Αρβανιτάκης Δρ. πολιτικός Μηχανικός Διονύσης Μονοκρούσος πολιτικός Μηχανικός Ηλίας Μουτόπουλος Αρχιτέκτων Μηχανικός Συντονιστής της μελετητικής ομάδος θα είναι ο αρχαιολόγος Δρ Λάζαρος Κολώνας. 
Σε πολύ σύντομο χρόνο θα ξέρουμε το συνολικό κόστος που θα απαιτηθεί για την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου. 
Ο στόχος είναι να συνταχθούν και να εγκριθούν οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να υποβληθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου