Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΞ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ


Καλημέρα σας
Διαβάζοντας το blog  σας είδα αναρτημένη φωτογραφία από το δημοτικό Ασπρογέρακα κατά το έτος 1936, είναι δυνατόν παρακαλώ να αναρτηθούν τα ονόματα των μαθητών.
Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω και να σχολιάσω μερικά θέματα:
α) γιατί για το α΄ δημοτικό Πόρου το οποίο λειτουργεί σαν Νηπιαγωγείο δεν χαρακτηρίζεται ως διατηρηρέο κτίριο και λόγω του ιδιαίτερου τρόπου που έχει κτισθεί, σήμερα τα χαρακτηρίζουμε τα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον,
β) το Στενό του Πόρου όπως είναι σήμερα και με τα πλατάνια στις όχθες του Βόχυνα διατηρούν και εντείνουν τα έντονα μυστηριώδη μυθολογικά του στοιχεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί και να διαφημίσει ο Πόρος. Το μυστήριο καθώς γνωρίζετε έλκει ιδιαίτερα τους ανθρώπους. 
γ) η διαδρομή Πόρος-Σκάλας έχει αξία για την ομορφιά που διατηρεί χωρίς ιδιαίτερη ανθρώπινη επέμβαση, σε μερικά σημεία θα ήταν δυνατή κάποια διαμόρφωση με τη φύτευση φυτών που αυτοφύονται στην ευρύτερη περιοχή, μυρτιές, κουκουναριές, δάφνες τα οποία δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη φροντίδα ή έστω αθάνατα τα οποία είναι και προστατευτικά από τις φωτιές.
 ένα πρόβλημα από τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Πόρο είναι ότι τείνει να γίνει -ο Πόρος- κάτι σαν Λούτσα και χάνει κάτι από αυτό το στοιχείο που τον κάνει θελτικό για τους επισκέπτες αλλά και τους καταγώμενους από την ευρύτερη περιοχή του , είναι η φύση και η διατήρηση της ομορφιάς της και όχι η προσαρμογή της σαν μια Αθήνα και ή σαν την Λούτσα όπως το έχουν σχολιάσει πάρα πολλοί επισκέπτες, 
 όπως πολλοί από τους Ποριώτες που ασχολούνται με τον τουρισμό παραπονούνται πως δεν έχουν κόσμο και επισκέπτες, άραγε έχουν αναρωτηθεί ότι κι αυτοί συμβάλλουν με το προϊόν που διαθέτουν στην απομάκρυνση των επισκεπτών και με την ευρύτερη διαμόρφωση του χώρου που δημιουργούν, με μια καταστροφή.
Οι πεζοπορικές διαδρομές που μπορούν να διαφημιστούν έχετε σκεφθεί ότι μπορούν να φέρνουν επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. 
Ευχαριστώ
Δήμητρα καταγόμενη εξ Ασπρογέρακα

Η Απαντηση  μου
σας  ευχαριστώ  για τα σχολιά σας,,τα οποία θα κάνω και ανάρτηση,, οι προσδοκίες μου μέσω του μπλοκ ,,ήταν και είναι η διαφήμιση της περιοχής μας .,,και επιπλέον,,ένας τόπος  να κάτσουμε να πούμε τις ιδέες μας προς καλυτερευσή του μέσα από σχολιασμούς,, διότι αυτό που έχει φέρει το τόπο στο χάλι που είναι για μένα φταίει η ασυνεννοησία, και του ότι δεν κάτσαμε να προβληματιστούμε ,,και να βρούμε τρόπους 
που θα είναι καλό για την ευημερία του τόπου!,,τα πρόσωπά δυστυχώς  δεν τα γνωρίζω,,απλά αντέγραψα την φώτο,, και όποιες άλλες βρίσκω!
καλή σας εβδομάδα!


Eleni Seriatou γιωργο αρκετους απο αυτην την φωτο τους ξερουμε αλλα αν η δημητρα με καταγωγη απο ασπρογερακα ενδιαφερεται για καποιον συγκεκριμμενα ας μας πει γιατι ειναι πολλα τα παιδια κ δυσκολο να γραφτουν τα ονοματα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!

KAI EΠΙΣΗΣ  ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!



24 Ιουλ 2012
 
Αυτοί λέει δεν βγαίνουν,,, γιατι όποιος πάει να βγει τον τραβάνε οι άλλοι ξανά μέσα!


ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΝΝΟΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ,,ΜΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ


Μετά την άνω  χιουμοριστική  δημιουργία Αβραάμ  ,,για το  σχολιασμό Αρις,,ότι θα ήθελε  
να ανοίξει κουρείο  με το όνομά Πρόννοι,,  συνεχίζω με μιά ενημέρωση  πέρι του ονόματος!
  ΜΕΤΑ ΤΗΝ   ΑΠΟΨΗ  ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ  ,,

με την ονομασια ιθακης και Αινου  

(την εχω στο τελος της   αναρτησης  και παλι!)   
θεωρία καλύτερα  ετυμολογίας του ονόματος "Ιθάκη"

  ΣΕ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!
ΚΑΙ   ΕΠΙΣΗΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου