Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ

10 σχόλια : ΣΤΟ 

  1. Φίλε Αλέξαντρε μη λες για εκτελέσεις γιατί με αγριεύεις.
    Και για δε μου λες αλήθεια ένα ντού άμα του κάνανε οι μνηστήρες μέχρι να ξαναβάλει βέλος στο τόξο τόνε είχανε κάμει λιώμα και αυτόνε και δυο τρεις άλλους που ήτανε μαζί του, καλά να πάθουνε λοιπόνε.

    Ορέ μπας και τσου έφαε με ποντικοφάρμακο και μετά τσού έριξε και από μια σπαθιά και ούτε γάτος, ούτε ζημιά? Από αυτόνε όλα να τα περιμένεις.
    Εκειό που δε επρόσεξες όμως είναι τη πονηριά των Σαμικώνε των νεότερων.
    Επιάσανε απά στην ζούλα να σκάβουνε να φτιάσουνε εισόδους στη Μελισσάνη Βορινή και Νότια για να πούνε να η σπηλιά με τσι δύο μπούκες που αφήκανε οι Φαίακες τον Οδυσσέα!
    Αλλά τη πάθανε σα το δρόμο του Χάρακα! Στην άλλη μεριά είχε έρτει και γένναε εκειός ο κορμοράνος του Βοτανικού και μέχρι να τονε ξορίσουνε πλακώσανε οι οικολόγοι και πάει η δεύτερη τρύπα! Έτσι γλύτωσε η ιστορία από παραποίηση και την πατήσανε οι Ρισσιάνοι, γιατί τελικά ο κορμοράνος επήε και έκατσε απά στο Χάρακα, κλωσάει δύο χρόνια και γύρευε πότα θα γεννήσει !!
    Έμαθα ότι οι Ρισσιάνοι κάμανε έρανο να αγοράσουνε μια κλωσομηχανή αλλά τώρα με το capital controls κόλλησε η παραγγελιά και πάει για του χρόνου και γλέπουμε. Κα κα κα κα κα κα.


    Χουά χα χα χα χα χα χα.

  2. αυτο το καπιταλ κοντρολ.., μας τίναξε την πάγκα στον αερα,, Τελειώσανε και οι Ενάλιοι,, και την μόνη πληροφορια που πήρα ήταν απλα ότι ,,τελειώσανε και λειώσανε,, ,,και κιο το νομοσχέδιο με την στάθμη δεν μου την εξηγήσανε!!,,! Ούτε κάν τι ήτανε τελικά ο ναός στην Σκάλα,, και τι τελικά είναι τα Κάκκαβα,, και τελικά θα μείνουμε με την απορία ,, να κάνουμε υπολογισμούς!! Απόκτησα πάντως έναν ακόμη πολύ καλό φίλο .., που έει και πολύ αγάπη με φώτο,, και έτσι θα έουμε υλικό,, ! όι σαν εσα΄ς κιο πάνω που πηγές και σπήλαια ακόυω,, αλλά οι φώτο πέφτουνε με το σταγονόμετρο!! χαχα,, ή κακακακα
  3. επίσης χθεσινή του φωτογράφιση ήταν εκτος την ρωμαική επαύλη σε Αγ.ευφημια,, και στον δρόμο από φ'αλαρη,, κοντά στην πυλαρο,, αξιολογες τοποθεσίες,, αλλά το μόνο να τις ανεβάσω σε άλλη ανάρτηση,, να τις σχολιάσουμε ολοί μαζί,,! μας πρόσθεσε,, και 4η θεωρία πέρι ομηρικής ιθάκης εντός νησιού,, και πάνω που είχαμε μόνο τον Καμπάνη ,,τ'ωτα έουμε και το ΑΡΓΟΣ-τολι
  4. Βωρε αφεντη μου συμπαθα με μα δε μπορω να προσπαθω να παρουσιαζω τα γραφομενα μου ως Κεφ.ομιλια...σε παραδεχομαι παντως που σπαταλας ωρα περι τουτου..δινει μια ταυτοτητα...επειδη ειμαι αυθορμητος κι ανοιχτο βιβλιο κι ουτε εχω την "Σαμικη πονηρια" (η αλλου "ειδους") που επικαλεισαι παρα μοναχα αγαπη για τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο και την προστασια του δυστυχως μου ειναι "βαρια Ελληνικα" καποια απο αυτα που (μου?)γραφεις..συμπαθα με μα αυθεντια δεν ειμαι ουτε επιθυμω δημοσιοτητα ουτε Ζητω....αν ενοχλει η προσπαθεια για προσφορα στον τομεα "Ανευρεση κ προστασια του Αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου" καποιους,σορρυ εδω δε μπορω να βοηθησω..αντιθετα γιγαντωνει το ενδιαφερον μου για αποκατασταση του ονοματος ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΛΛΑΔΑ..δηλ τους απογονους του Ελληνα του γιου του Δευκαλιων κλπ ..χαιρομαι παντως που βλεπω οτι υπαρχουν ανθρωποι που ειχαν επισκεφτει το μερος του σπηλαιου της Μελισσανης ΠΡΙΝ ανοιξουν το τουνελ οι "πονηροι" ντοπιοι και μας πληροφορουν για το πως ηταν πρωτυτερα..δηλ οτι δεν υπηρχε ανοιγμα απο ψηλα..οτι ειναι ψεμματα οτι δεν ειχε νερο τοτε και και και (προσοχη.."ΚΑΙ" οχι "κα κα κα")..ειναι επικοδομιτικο το οτι εστω κι αθελα τους οι ανθρωποι προσφερουν στην ερευνα για την αναδειξη και προστασια του Ελληνικου πολιτισμου που ειναι πασιφανες το ποσο πολυ λατρευουν....παντως δε χρειαζεται να αγριευει κανεις διοτι πολυ απλα αρκει να θυμηθει οτι σαν καλος Χριστιανος που ειναι ας γυρισει το μαγουλο του απο την αλλη και μην κρινει για να μην κριθει (η ειναι μονο για τις Κυριακες αυτα,να χουμε κατι να λεμε δηλαδη?..)...Γιωργο η 4η "θεωρια" ειναι προσωπικη απορια-σκεψη της προσπαθειας να συνδυαστουν τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ γεγονοτα ΚΑΙ ΜΟΝΟ..Δηλ..τι αναφερουν τα κειμενα.."ηταν πολυ κοντα στη θαλασσα στην οποια πηγαινες γρηγορα με τα ποδια","εβλεπε προς Δυσμας"..κλπ..οταν πηγα στο Σταυρο στην Ιθακη κι επισκεφτηκα το μοναδικης ομορφιας αυτο ευρημα το πρωτο που αναρωτηθηκα ειναι το ποσες ωρες θελει καποιος να φτασει τον κοντινοτερο κολπο που φαινεται απο ψηλα...περα απο το οτι ειναι μεταγενεστερης εποχης..ειναι κατανοητο το οτι καποιοι βαζουν το τοπικιστικο πρωτα απο ολα αλλα η ιστορια ειναι πανω απο ολα και πρεπει να τη σεβομαστε...
  5. Φίλε Αλέξανδρε ,,, καταρχήν να πώ και δημοσια,, είναι πολύ ευχάριστο που γνωριστήκαμε, όπως έχω πει και άλλες φορές και στον μπλοκ,,με προβληματίζει απλά το ότι είμαστε λιγοστοί αυτοί που μας προβληματίζουν,, το τι μας άφησαν οι αρχαιοι, και ασχολιώμαστε με το τι και που ήταν το καθε τί!!Επίσης να πώ οτι κάθε αποψη είναι σεβαστή,, και καλό ειναι να πέφτουν γύλλα στο τραπέζι,, και για λόγους ότι μπορούμε να διαλέγουμε τα καλύτερα! Το Αργοστόλι,, ειναι πολύ ωραία σαν σκέψη για το ονομά του,, αλλά όπως αναφέρω και σε ανάρτηση στους Πρόννους , από ερευνα κάποιων,, την ονομασία την πήρε τα τελευταια ρόνια,, οπότε δύσκολο να στεκει αυτή η υπόθεση!!
  6. Ο καλός επίσης φίλος Καμπάνης ,, με τις δικές του απόψεις εχει αποκλείσει την τωρινή Ιθάκη,, και σε αυτό που τουλάιστον αυτοι οι "Λιγοι" (και να τονίσω ότι ο Αβρααμ μου το έθεσε ότι καλύτερα που ειμαστε λίγοι),,,,, συμφωνάμε απόλυτα,, οτι όλοκληρο το νησι της Κεφαλονιας από ακρη σε ακρη,, κρυβει τεραστια μυστικά, Ομηρικά , και σίγουρα αν δεν ήταν ολόκληρη σαν Ομηρική Ιθάκη,, (διότι λογικά το βασείλιο,, ήταν πιθανόν νησιοτικό ,, και περιλάμβανε και την τωρινή Ιθάκη,, αλλα πιθανόν και την Ζάκυνθο
  7. Αγαπητέ Αλέξανδρε μα τον Άγιο δε προσπαθώ να γράψω σε όποιου είδους ντοπιολαλιά μπορώ, αλλά χρόνια τώρα γράψε - γράψε για πλάκα μου κόλλησε αντίστροφα και μου βγαίνει στην καθημερινότητα μέχρι που με προβληματίζει.
    Τέλος με τον φίλο Γιώργο αλλά και με άλλους λόγω μακρόχρονης εμπειρίας στο διαδικτυακό διάλογο βάζουμε και λίγο, ή πολύ αυτοσαρκασμό, καταλαβαινόμαστε όμως χωρίς καμία παρεξήγηση.
    Άλλωστε εφκειό το κα κα κα κα εφκειός μου το εκόλλησε από την ιστορία με τα αρχαία Κάκκαβα.
    Ο αυτοσαρκασμός έπειτα και στοιχείο του τόπου μας είναι, μα και στα άτομα προσδίδει μια παραπάνω καλή πιστεύω ιδιότητα.
    Αεράτο και ορεξάτο σε βρίσκω πάντως και μάλλον προσγειωμένο γιατί έχει και «Ντακότες» ουκ ολίγες. Χα χα χα.
    Παίρνοντας λοιπόν τα αρχαία κείμενα και αναλύοντας περί Ομηρικής Ιθάκης αντικειμενικά, η σημερινή Ιθάκη έχει προβλήματα ταυτοποίησης μα και οι άλλοι μνηστήρες το ίδιο. Στο προκείμενο δε μπορώ να δεχτώ τη Μελισσάνη σα τη σπηλιά του Οδυσσέα γιατί απλά δεν υπάρχει έστω υποθετικά κοινό σημείο. Αυτό βέβαια δε λέει τίποτε γιατί αν το λιμάνι της Σάμης ήταν του Φόρκυκα μπορεί να υπήρχε, ή υπάρχει άλλο σπήλαιο που να μοιάζει. Όμως ούτε το λιμάνι ταιριάζει με αυτό του Φόρκυνα. Άσε που η Σάμη μάλλον Σάμη λεγόταν και την εποχή του Ομήρου.
    Και το σημερινό σπήλαιο των Νυμφών στην σημερινή Ιθάκη τραβηγμένο από τα μαλλιά είναι που λένε. Απλά έχει πάρα πάνω πιθανότητες.
    Δυστυχώς όπως έχουμε ξανασυζητήσει εδώ μέσα, ενώ το θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον για την ντόπια ζωή και όχι μόνο (κατανοητό νομίζω), δεν γίνεται καμία κίνηση να ακουστεί σοβαρή αρχαιολογική σκαπάνη και δεν με νοιάζει σε πιο μέρος θα είναι, ώστε συλλέγοντας στοιχεία να φτάσουμε στο τελικό στόχο προς συμφέρον επαναλαμβάνω όλων!!
    Μόνο κάποιοι που αν δεν βάζαμε και λίγο χιούμορ θα χαρακτηριζόμασταν το λιγότερο γραφικοί θα έλεγα, προσπαθούμε να κρατάμε (όσο αυτό είναι δυνατόν) μια βάρκα στον ωκεανό της έλλειψης ενδιαφέροντος, γιατί πιστεύω έτσι που πηγαίνει σε λίγο θα είναι χαμένη όχι μόνο η Ομηρική Ιθάκη αλλά και η σημερινή Ιθάκη.
    Και αν σε κάποιους φαίνεται παράξενο στο παρελθόν διαπιστωμένα έχει ξαναγίνει.
    Και διαπιστωμένα πάλι ισχύει το ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, δυστύχημα αυτό για όλους που μυαλό δε βάζουμε…
    Αλλά τότες να μου πεις τί σόι κουρλοί θα ήμασταν, για να με πλερώσεις απίκου!
    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    Υ.Γ
    Με το συμπάθιο αγαπητέ ALEXANDROS the GREAT αν κάτι δεν πήγε καλά στο πιο πριν σχόλιό μου, δεν υπήρχε πρόθεση.
  8. Αγαπητε φιλε δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα..αυτο που δεν παει καλα γενικως ειναι οτι τρελλαινομαι οταν ακουω η διαβαζω (αοριστα μιλαω) υποτιμητικα σχολια για τους αρχαιους προγονους μας..πρεπει να ειμαστε ο ΜΟΝΟΣ λαος πανω στη Γη που για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ λογους και μονο ξεφτυλιζει και ειρωνευεται τους προγονους του..και ποιους προγονους..αυτους που οταν διδασκαν ΤΟΤΕ διδασκεται ΑΚΟΜΑ σε ΟΛΑ τα σχολεια του κοσμου...αστρονομια,μαθηματικα,Γεωμετρια,Γεωγραφια,Μουσικη,Φιλοσοφια,Ιατρικη και τοσα αλλα προηλθαν απο αυτους τους.."χαζους".."ειδωλολατρες" (αρα ανικανους ?) και και και...βλεπουμε το ποσο "ηλιθιοι" ηταν και πους τους οδηγησε η "ειδωλολατρια" και ο τροπος ζωης αυτος (δηλ. η αγαπη και ο ερωτας προς τη Φυση και τον ανθρωπο) που ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ο κοσμος μιλαει για τον Αριστοτελη,τον ΠΛατωνα,τον Απολλωνιο Τυανεα,τον Ομηρο,τον Ευκλειδη,τον Αριστοφανη,τον Σωκρατη,τον Αλεξανδρο,τον Οδυσσεα κ τοσους αλλους ...αντιθετα προσπαθω να θυμηθω ποιον σπουδαιο Ελληνα ξερει η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ απο την εποχη που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ το Ελληνικο πνευμα ο Χριστιανισμος μεσω της "Νεας Ρωμης"..πειτε μου εναν σπουδαιο ΕΛληνα που να ειναι λογος να επισκεφτει την Ελλαδα καποιος τουριστας..αυτοι που ερχονται απο την Κινα,την Ιαπωνια,την Αμερικη..ακομα και τον Κολοκοτρωνη δεν τον ξεριε κανεις περα απο τα συνορα μας..ποια ειναι τα επιτευματα της χωρας σε πνευμα,κατασκευες,επιτευματα απο τη στιγμη που σταματησε να χτυπαει η καρδιας του Ελληνικου πνευματος και της Ελευθεριας?
    Βλεπουμε λοιπον οτι υπαρχουν ακομα ΠΟΛΛΟΙ που ειρωνευονται και κτυπανε τους ιδιους τους προγονους μας(αυτους που πεθαναν για να μπορει σημερα η καθε μια κυρα Κατινα να τους βριζει και να τους ειρωνευεται)..ειναι ΑΣΤΕΙΟ ,ΓΕΛΟΙΟ κ δειχνει το ποσο ΣΑΛΙΑΡΗΣ ειναι ο ΝΕΟ-Ελληνας οταν ενω τους βριζει οταν δει κανενα τουριστα ($$$$$$$$) τοτε τους θυμαται και παιρνει αυτο το γλοιωδες ψευτικο χαμογελο "υπερηφανειας" και λεει "Yes..I am Greek..you know..Socrates...Alexander..."..γιατι δεν του λεει πχ "Γεναδιος Σχολαριος...Παλαιων Πατρων Γερμανος..."..μα τι να συγκρινουμε το ΣΚΟΤΑΔΙ που αποτυπωθηκε κ στην ενδυμασια με το ΦΩΣ ? το λευκο των Ελληνων ? της χωρας του φωτος ..(ΕΛ-ΛΑΣ)?
  9. Τελος παντων για να μη μακρυγορω και κουραζω σε οσα γραφεις τα οποια φυσικα και διαβασα η παρανοηση μαλλον εγκειται στο οτι ο Γιωργος ΜΕ ΑΔΕΙΑ κ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ δικη μου..χρησιμοποιησε καποια σχολια μου απο αλλο τοπο και φανηκε σαν να ειναι καταθεση-αρθρο για το θεμα αυτο..(εξηγω το πως ΠΙΣΤΕΥΩ οτι οδηγηθηκαν τα πραγματα σε μια παρανοηση απο καποιους..οσα σχολια ειναι κατω απο φωτος ειναι απο δικη μου σελιδα κ δεν εχω σκοπο να προσβαλω η να το παιξω πολυξερος στη σελιδα αυτη)...
    Ειδικος και αρχαιολογος ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ απλα μου αρεσει να διαβαζω λιγο περι αυτων..δεν το παιζω ειδημονας ουτε προσπαθω να "παραβγω" με καποιον ερευνητη κλπ διοτι το αποτελεσμα ειναι προδιεγραμμενο πριν την εκκινηση...στην ουσια τωρα..για το Αργοστολι : η ΣΚΕΨΗ μου οτι ΙΣΩΣ (ΙΣΩΣ) αποτελει εναν πιθανο τοπο της Ομηρικης Ιθακης πηγαζει ΟΧΙ απο το ονομα της πολης (αυτο το σχολιο μπηκε ως "κερασακι στην τουρτα") αλλα στα εντυπωσιακα τειχη της Κραναιας και την πλευρα που δεν εχει ψαχτει (Δρακατα,Κουταβος) και βασικα στο οτι ενα τοσο μεγαλο καστρο με τετοια τειχη ειναι κοντινοτερα στη θαλασσα απο οποιαδηποτε αλλο στο Ιονιο αν δεν κανω λαθος + τα υπολοιπα περι λιμενος κλπ (να μην τα ξαναγραφω)...κ τα σπουδαια αρχαια που υπαρχουν στην περιοχη.Ο φιλολογος Τσιμαρατος στο βιβλιο του "Ποια η Ομηρικη Ιθακη" αναφερει το καστρο του Αγ.Γεωργιου ως πιθανο τοπο της Ομηρικης Ιθακης εκτος των υπολοιπων γνωστων..εγω το περιλαμβανω στη σκεψη μου (πριν διαβασω το βιβλιο αυτο) πιστευοντας οτι ΙΣΩΣ να υπηρχε καποιο αλλο αρχαιο πανω στο οποιο εκτισαν αυτο(με την απλη πιθανοτητα της ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ και χωρις να εχω ιστορικα στοιχεια περι αυτου)...δηλ οταν καταστραφηκε η Ακροπολη των Αθηνων (Παρθενων) το 600πχ περιπου αν θυμαμαι καλα ..στο ιδιο σημειο ξαναεκτισαν οχι στο..Λυκαβηττο..γιατι κατι "εβλεπαν" στο σημειο αυτο (στρατηγικη θεση κλπ..) - εχω στειλει το αποσπασμα αυτο στο Γιωργο αν θελει ισως το ανεβασει-

    οσον αφορα τη Μελισσανη..δεν ξερω αν ηταν το σπηλαιο των νυμφων..μαλλον κανεις δεν το ξερει..αυτο ομως που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ειναι το εξης..αν οι "Σαμηκοι" ηταν πονηροι και "εκλεψαν" για να το παρουσιασουν ως αρχαιο κλπ,πως εξηγειται το γεγονος οτι βρεθηκαν αρχαια μεσα του (εφοσον δεν υπηρχε εισοδος οπως λες ΑΝ καταλαβα καλα φυσικα)..αρα τοτε οι Σαμηκοι εβαλαν και αρχαια μεσα ?
    τοσο πολυ διαπλοκη απο απλους ανθρωπους του τοτε (δεκαετιες πριν)?Φανταζομαι οτι κανεις δε μπορει να το υποστηριξει απλα να το υποθεσει στο μυαλο του..
    οσον αφορα την Ιθακη (καποιος μου ειπε καποτε οτι ο Οδυσσευς αναφερει το "Θιακι" κι οχι την Ιθακη) πιστευω οτι ειναι καταφανη τα πραγματα οτι ΔΕΝ ειναι η ΟΜηρικη Ιθακη..Δε βλεπει προς ωκεανο της Δυσης..δεν εχει καστρο κοντα στη θαλασσα...δεν εχει σπηλαιο νυμφων επιπεδου Κεφαλονιας...δεν εχει ουτε καν το 1/4 των ευρηματων της Κεφαλονιας..δεν ειχε κοσμο το νησι,δεν ειχε στρατο,το βασικοτερο το ονομα αυτο δοθηκε στο νησι αυτο σχετικα "προσφατα" κι οχι στην αρχαιοτητα..δεν ειναι ΑΔΙΚΟ (?) με το "ετσι θελω" να υποστηριζουμε οτι αυτη ειναι η ΟΜηρικη Ιθακη ?Περα το οτι ακομα και παιδακια μου ΔΕΝ ασχολουνται με αυτα ουτε τους μιλαω περι αυτων μου εχουν πει παρατηρωντας την Ιθακη οτι ειναι σαν να ξεκολησσε απο την Κεφαλονια..τη Γεωλογια γιατι την αποκλειουμε δηλ?
    Αν αυριο βρεθουν ευρηματα που να εχει καστρο που να βλεπει προς τη Δυση/Ωκεανο (...) κ να ειναι κ κοντα στη θαλασσα κλπ να χειροκροτησουμε την ανακαλυψη αλλα τα στοιχεια που εχω δει κ οσα κατανοω με το ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ,αποδεικνυουν οτι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση δυστυχως για το συμπαθες και φιλο νησι της σημερινης Ιθακης..η αγαπη μου κ ο σεβασμος προς την ιστορια δε μου επιτρεπει να αγνοησω την ιστορια κ τα ευρηματα για να κανω "ρουσφετι" υπερ της σημερινης Ιθακης για να μη νιωσουν καποιοι μειονεκτικα η "αδικημενοι"..εκτος κι η Ιθακη στη Μυκ εποχη ηταν πιο νοτια της Κεφαλονιας κι εβλεπε προς τη Δυση κλπ (λεμε τωρα...)

    Αυτα και παντα φιλικα !
  10. Αγαπητά Αλέξανδρε καλά είπα εγώ ότι σε βλέπω ορεξάτο!
    Για το θέμα της θρησκείας λοιπόν θα έλεγα ότι θέλει σκέψη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
    Μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να πήγαν μπροστά στη φιλοσοφία αλλά λίγα πράγματα εφαρμόστηκαν στην πράξη και την καθημερινότητα.
    Οι θρησκείες είναι όπλα ζωής για τον απλό άνθρωπο και από εκεί και πέρα χρειάζεται και λίγο μυαλό για να μη τα στρέφει στον απέναντί του και κατά προέκταση στον εαυτό του.

    Για την άποψη ότι Σάμη = Ομηρ. Ιθάκη:
    Η υπόθεση του οχυρού της θέσης σωστή μόνο που εκεί βασίλευε ο Αγκαίος αργοναύτης και αυτός μαζί με τον Λαέρτη, γιός του Ποσειδώνα ή του Δία (γαμάτος δηλαδή) αρχηγός των Λελέγων.
    Σαν αρχηγός των Λελέγων συγγενών των Τηλεβόων κλπ., πώς έτυχε και υπήρχε μετά την επέλαση στα νησιά του Κέφαλου και λοιπών? Μήπως κάπου ήταν πολύ καλά οχυρωμένος?
    Μήπως δηλαδή είχε ισχυρή θέση? Και αν ήταν στη σημερινή Ιθάκη που είναι τα πολυγωνικά της τείχη? Σαν αρχηγός ολόκληρης φυλής που δεν άφηνε τίποτα όρθιο την σημερινή Ιθάκη θα διάλεγε αυτός, ή οι πρόγονοί του για πατρίδα??
    Εδώ μετά πήγε και κατέλαβε τη Σάμο στο Αιγαίο, άρα είχε κόσμο που δεν δικαιολογεί η έκταση και η παραγωγή της σημ. Ιθάκης.
    Ερωτήματα ισχυρά αυτά δε νομίζεις??
    Και γιατί στα Ομηρικά έπη δεν αναφέρονται τα τείχη της πόλης της Ιθάκης? Μόνο κάτι μαντρότοιχους του σπιτιού του Οδυσσέα έχω βρεί.
    Άρα η Ομηρική Ιθάκη μάλλον ήταν οχυρή τοποθεσία εκ φύσεως και μόνον.
    Όλες αυτές οι σκέψεις μου βασίζονται βέβαια στη μυθολογία και σε κάποια κοινή λογική πάνω σε στοιχεία αυτής και έτσι δεν παύουν να έχουν κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.
  11. και  4  νεα σχολια  στον διαλογό για τον Αρχαικο ναό Σκάλας
  1. 4 σχόλια :

    1. να προσθεσω στο σχολιο οτι δεν υπηρξε ΠΟΤΕ κι ουτε υπαρχει "12-θειστικη" θρησκεια ("δωδεκαθεο")..ουτε ειδωλολατρικη..τετοιες ονομασιες εχουν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ απο αυτους που λενε απο τη μια οτι "σεβονται" ολες τις θρησκειες (αρκει να μην ειναι ΕΛληνικη)..αν τη σεβονταν δε θα την ονομαζαν οπως ηθελαν διοτι μονο μια ονομασια εχει ("Ελληνικη") διοτι αναφερεται σε προσωπα και γεγονοτα που εδρασαν στο χωρο που ζουμε,ηταν Ελληνες και μιλουσαν τη γλωσσα αυτη..η Ελληνικη θρησκεια δεν αναφερεται στον Αβρααμ και σε λαους της Μεσοποταμιας-Ασιας-Αραβιας ουτε χρειαστηκε να μεταφραστει στα Ελληνικα..
      η Χριστιανικη θρησκεια (μια ΑΙΡΕΣΗ του Εβραισμου ΑΡΧΙΚΑ για αυτο και οι Εβραιοι την εποχη εκεινη δεν μιλουσαν για "Χριστιανους" αλλα για "Ναζωραιους" (υποτιμητικα οπως κανουν οι Χριστιανοι σημερα για την ΕΛληνικη θρησκεια την οποια ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ενω δεν του το ζητα ΚΑΝΕΙΣ εφοσον ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να πιστευει οπου θελει..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΜΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ?Να βγαινουν και να ειρωνευονται καθε λιγο κ λιγακι το Ισλαμ..να δουμε τι θα συμβει..αλλα βεβαια εκει που μας παιρνει κανουμε τους μαγκες..πανω απο τις σταχτες του Ελληνικου πολιτισμου..ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ομως..).Βγαινουν στα καναια κατι γεροντακια "εκπροσωποι" της εκκλησιας κι απο τη μια ειρωνευονται την ΕΛΛΗΝΙΚΗ θρησκεια-παραδοση χαρακτηριζοντας της "Δωδεκαθειστικη" κι απο την αλλη λενε (ειρωνικα φυσικα) "ουτε αυτοι δεν ξερουν ποσους Θεους εχουν"...(πως την αποκαλουν τοτε 12θειστικη?)
      ο λογος ο οποιος ο Χριστιανισμος αποτελει ΑΙΡΕΣΗ του Ιουδαισμου ειναι γιατι κατα τους Εβραιους οι Χριστιανοι υπεπεσαν σε μια ΠΡΟΣΒΟΛΗ του Θεου τους Γιαχβε(αληθεια Γιαχβε-Ιεχωβας δεν ειναι το ιδιο?) αναφεροντας τον ως "ΤΡΙΑΔΙΚΟ"..για αυτο και κυνηγησαν τους "Ναζωραιους" διοτι ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ οτι για να ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ στα Ελληνικα εδαφη της Ιωνιας και της κυριως Ελλαδας και να δημιουργησουν μια θρησκεια-ταυτοτητα εκτος απο το ΣΠΑΘΙ και το ΑΙΜΑ των ΕΛληνων που χυθηκε επρεπε να ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ στοιχεια της Ελληνικης θρησκειας για να μπορεσουν να τα "δεχθουν" ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ οι Ελληνες..
      Ετσι αφου ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ μερη απο τα Ελευσινια μυστηρια,την Ορφικη ,Βαβυλωνιακες κλπ και φυσικα τον Ερμη τον Τρισμεγιστο.Ελληνα της Αιγυπτου κλεβοντας πολλα εκτος απο τη φραση "ΕΝ αρχην ο Λογος"..

    2. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι κλεμμενα απο την Ελληνικη θρησκεια (ακομα και οι Αγγελοι) -Ιστορια..εκτος φυσικα απο τις εκρηξεις ΜΙΣΟΥΣ κατα της φυσης και τια καταστροφες..τις περιγραφες αιματοχυσιας κ τους φονους μεταξυ αδερφων-ξαδερων κ φιλων η τους βιασμους που περιγραφονται και τις αιμομυξιες (ο Λωτ με τις 2 του κορες που εκανε σεξ μαζι τους επι 500 κ βαλε !!!!!! χρονια σε μια σπηλια !!!!!! χα,χα...οντως τοσο "θεοπνευστες" ιστοριες αγαπης δε θα μπορουσαν να περιγραψουν αυτοι οι "κακοι" ειδωλολατρες)...
      Η Ελληνικη Θρησκεια δεν βασιζεται σε 12 θεους διοτι δεν ειχε προσδιορισμενο αριθμο Θεων..Θεος ηταν καθε εκφανση της Φυσης κ της Ζωης..αγαπουσαν τη φυση,τη Ζωη κ τον ανθρωπο..ηταν φυσιολατρες οι ανθρωποι..
      Δηλ οσα ΜΙΣΕΙ θεμελιωδως ο Χριστιανισμος..αυτος που περιγραφει στη Βιβλο (πυρκαγιες κ εκρηξεις με εντολη "Θεου" επειδη καποιοι Ιουδαιοι δεν ηταν "καλοι" ανθρωποι και για αυτο εκαψε πολεις,δεντρα,βλαστηση και ζωα...η θρησκεια που εφηυρε Σαταναδες και κολαση για να ΤΡΟΜΑΞΕΙ τους ανθρωπους διοτι ολη της η δομη βασιζεται στο ΦΟΒΟ,δε μπορει χωρις Σατανα μες το μυαλο των ανθρωπων διοτι χωρις το Φοβο κ το Σατανα δεν υπαρχει κι αυτη..-οι Ελληνες ειχαν ΜΟΝΟ τον κατω κοσμο Αδη δεν ειχαν κολασεις και φωτιες-..επισης μισει τον ανθρωπο..το ανθρωπινο σωμα και τη χαρα για αυτο κ εφηυρε οτι ειναι ντροπη το ανθρωπινο σωμα..ειναι αμαρτια να μορφωνεται ο ανθρωπος (γιατι ειναι θρησκεια που θελει τους "οπαδους" της ΠΟΙΜΝΙΑ δηλ ΑΡΝΙΑ χωρις σκεψη) για αυτο κ εκλεισαν τις φιλοσοφικες σχολες της Ελλαδος,απαγορεψαν την Ελληνικη γλωσσα κ εστειλαν στην ΠΥΡΑ 500.000 γυναικες στην Ευρωπης ως "Μαγισσες" επειδη διαβαζαν τις "απαγορευμενες" γνωσεις της Αστρονομιας κ της Φυσικης (των Ελληνων) οι οποιες ανοιγουν το μυαλο και ο ανθρωπος αρχιζει με το μυαλο του και ΕΞΗΓΕΙ τα "ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ" και ταχα "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ" οπως το οτι ΟΛΕΣ οι Θρησκειες ειναι ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ και οι ημερομηνιες τους (25 Δεκ πχ) εχουν να κανουν με τις αποστασεις της Γης απο τους πλανητες και τις αλλαγες των εποχων..δηλ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ..για ενα τετοιο λογο ΕΚΑΨΑΝ ζωντανη την Ελληνιδα Υπαττια της Αλεξανδρειας κι ΕΚΛΕΨΑΝ στο Βατικανο τα Ελληνικα Βιβλια (δεν τα εκαψαν) και μετα εκαψαν την Βιβλιοθηκη.....

    3. τελος παντων..θα προτεινα στους φιλους φανατισμενους με τα εκκλησιαστικα να "διαβαζουν τας γραφας" κι ΟΧΙ μονο αυτες αλλα κ τις αποκρυφες και τους Ρωμαιους-Ιουδαιους-Ελληνες συγγραφεις της εποχης εκεινης για να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ καποια πραγματα που δεν τους τα λενε στο σχολειο οπως πχ να δουν το ποσες ΒΡΙΣΙΕΣ κατα των Ελληνων και της χωρας μας περιεχονται στα "θεοπευστα" αυτα βιβλιαρακια του Λαου της Ιουδαιας οπου εκτος του οτι αποκαλουνται οι ΕΛληνες "κυναρια" (δηλ Σκυλια-Ζωα) υπαρχουν προτροπες του "καλου" κατα τα αλλα Θεουλη να καψει Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ το ναο των Ελληνων του Δια στην Περγαμο..πραγμα που εγινε..ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ" φυσικα και της ανεξηθρησκειας..επισης υπαρχει μια προτροπη ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...να ΑΠΟΙΚΗΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ απο Ιουδαιους διοτι ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΑΥΤΟ...(απλα να θυμισω οτι με την ιδια αιτια πεταξαν τους Παλαιστινους απο τα εδαφη τους)...Ολα αυτα ειναι στην ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ στο κεφαλαιο "Δευτερονομιο" κι οχι μονο..η Παλαια Διαθηκη ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποδεκτη και απο την ορθοδοξη εκκλησια..τα βιβλια αυτα αναφερουν τον Ιησου ως "Ραββι" (δηλ Ραββινο) το λεω επειδη ακουω και διαβαζω περι "Ελληνα" κλπ βεβαια αυτα τα λεμε μεταξυ μας..θα ηταν ενδιαφερον οι ΕΛληνικη ορθοδοξη εκκλησια να κανει ενα ΔΙΕΘΝΕΣ meeting Χριστιανισμου και να ανακοινωσει και τους λαους Χριστιανους τις αποψεις ορισμενων τεκνων της οτι ο Χριστιανισμος ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θρησκεια και ΕΛληνας (Εσσαιος) ητο ο Ιησους να δουμε τι θα πουν οι ξενοι Χριστιανοι..θα ειχε πραγματικα ενδιαφερον...
      Διαβαστε Φλαβιο Ιωσηφ,ιερωνυμο για να μαθετε τους Ρωμαικους νομους της εποχης και να συγκρινετε αν ειναι αληθεια κ στεκουν γεγονοτα που αναφερονται στα βιπερακια αυτα..
      Εσεις που λετε περι αφομιωσης διαβαστε το βιβλιο του Κελσου (Ελληνας) που ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ πως ηταν η ζωη στην Ελλαδα οταν εσκασε μυτη ο Χριστιανισμος και τις ΔΙΩΞΕΙΣ που υπεστησαν οι Ελληνες για να αλλαξουν θρησκεια με το ζορι..διαβαστε τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ Ελληνες να περιγραφουν για τις ΝΤΟΜΑΤΕΣ που πετουσαν στον Αποστολο Παυλο οταν μιλησε στην Κορινθο κι αφηστε τις φαντασιωσεις..ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

    4. η "Λιλιθ" γιατι ΚΟΠΗΚΕ απο τη Βιβλο..?Διοτι ΑΡΧΙΚΑ ο Θεουλης εφτιαξε 3 ανθρωπους τον Αδαμ,τη Λιλιθ και μετα της Ευα.....οσα δεν αρεσουν κοπηκαν...
      Αρκει και μια αναγνωση η μια ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ακροαση των λογων που ακουγονται στην εκκλησια κατα την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για να καταλαβει κανεις το ΜΙΣΟΣ κατα της Ελλαδος..επειδη φυσικα οποιος παει στην εκκλησια δεν καταλαβαινει ΛΕΞΗ απο οτι ακουγεται πειτε στον παππα σας να σας το διαβαζει ΑΡΓΑ η να σας δωσει το κειμενο κ μετα ελατε να μου πειτε για το ποσο "Ελληνικη" ειναι η θρησκεια που βριζει την Ελλαδα...

10 σχόλια :

  1. να προσθεσω στο σχολιο οτι δεν υπηρξε ΠΟΤΕ κι ουτε υπαρχει "12-θειστικη" θρησκεια ("δωδεκαθεο")..ουτε ειδωλολατρικη..τετοιες ονομασιες εχουν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ απο αυτους που λενε απο τη μια οτι "σεβονται" ολες τις θρησκειες (αρκει να μην ειναι ΕΛληνικη)..αν τη σεβονταν δε θα την ονομαζαν οπως ηθελαν διοτι μονο μια ονομασια εχει ("Ελληνικη") διοτι αναφερεται σε προσωπα και γεγονοτα που εδρασαν στο χωρο που ζουμε,ηταν Ελληνες και μιλουσαν τη γλωσσα αυτη..η Ελληνικη θρησκεια δεν αναφερεται στον Αβρααμ και σε λαους της Μεσοποταμιας-Ασιας-Αραβιας ουτε χρειαστηκε να μεταφραστει στα Ελληνικα..
    η Χριστιανικη θρησκεια (μια ΑΙΡΕΣΗ του Εβραισμου ΑΡΧΙΚΑ για αυτο και οι Εβραιοι την εποχη εκεινη δεν μιλουσαν για "Χριστιανους" αλλα για "Ναζωραιους" (υποτιμητικα οπως κανουν οι Χριστιανοι σημερα για την ΕΛληνικη θρησκεια την οποια ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ενω δεν του το ζητα ΚΑΝΕΙΣ εφοσον ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να πιστευει οπου θελει..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΜΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ?Να βγαινουν και να ειρωνευονται καθε λιγο κ λιγακι το Ισλαμ..να δουμε τι θα συμβει..αλλα βεβαια εκει που μας παιρνει κανουμε τους μαγκες..πανω απο τις σταχτες του Ελληνικου πολιτισμου..ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ομως..).Βγαινουν στα καναια κατι γεροντακια "εκπροσωποι" της εκκλησιας κι απο τη μια ειρωνευονται την ΕΛΛΗΝΙΚΗ θρησκεια-παραδοση χαρακτηριζοντας της "Δωδεκαθειστικη" κι απο την αλλη λενε (ειρωνικα φυσικα) "ουτε αυτοι δεν ξερουν ποσους Θεους εχουν"...(πως την αποκαλουν τοτε 12θειστικη?)
    ο λογος ο οποιος ο Χριστιανισμος αποτελει ΑΙΡΕΣΗ του Ιουδαισμου ειναι γιατι κατα τους Εβραιους οι Χριστιανοι υπεπεσαν σε μια ΠΡΟΣΒΟΛΗ του Θεου τους Γιαχβε(αληθεια Γιαχβε-Ιεχωβας δεν ειναι το ιδιο?) αναφεροντας τον ως "ΤΡΙΑΔΙΚΟ"..για αυτο και κυνηγησαν τους "Ναζωραιους" διοτι ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ οτι για να ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ στα Ελληνικα εδαφη της Ιωνιας και της κυριως Ελλαδας και να δημιουργησουν μια θρησκεια-ταυτοτητα εκτος απο το ΣΠΑΘΙ και το ΑΙΜΑ των ΕΛληνων που χυθηκε επρεπε να ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ στοιχεια της Ελληνικης θρησκειας για να μπορεσουν να τα "δεχθουν" ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ οι Ελληνες..
    Ετσι αφου ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ μερη απο τα Ελευσινια μυστηρια,την Ορφικη ,Βαβυλωνιακες κλπ και φυσικα τον Ερμη τον Τρισμεγιστο.Ελληνα της Αιγυπτου κλεβοντας πολλα εκτος απο τη φραση "ΕΝ αρχην ο Λογος"..
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι κλεμμενα απο την Ελληνικη θρησκεια (ακομα και οι Αγγελοι) -Ιστορια..εκτος φυσικα απο τις εκρηξεις ΜΙΣΟΥΣ κατα της φυσης και τια καταστροφες..τις περιγραφες αιματοχυσιας κ τους φονους μεταξυ αδερφων-ξαδερων κ φιλων η τους βιασμους που περιγραφονται και τις αιμομυξιες (ο Λωτ με τις 2 του κορες που εκανε σεξ μαζι τους επι 500 κ βαλε !!!!!! χρονια σε μια σπηλια !!!!!! χα,χα...οντως τοσο "θεοπνευστες" ιστοριες αγαπης δε θα μπορουσαν να περιγραψουν αυτοι οι "κακοι" ειδωλολατρες)...
    Η Ελληνικη Θρησκεια δεν βασιζεται σε 12 θεους διοτι δεν ειχε προσδιορισμενο αριθμο Θεων..Θεος ηταν καθε εκφανση της Φυσης κ της Ζωης..αγαπουσαν τη φυση,τη Ζωη κ τον ανθρωπο..ηταν φυσιολατρες οι ανθρωποι..
    Δηλ οσα ΜΙΣΕΙ θεμελιωδως ο Χριστιανισμος..αυτος που περιγραφει στη Βιβλο (πυρκαγιες κ εκρηξεις με εντολη "Θεου" επειδη καποιοι Ιουδαιοι δεν ηταν "καλοι" ανθρωποι και για αυτο εκαψε πολεις,δεντρα,βλαστηση και ζωα...η θρησκεια που εφηυρε Σαταναδες και κολαση για να ΤΡΟΜΑΞΕΙ τους ανθρωπους διοτι ολη της η δομη βασιζεται στο ΦΟΒΟ,δε μπορει χωρις Σατανα μες το μυαλο των ανθρωπων διοτι χωρις το Φοβο κ το Σατανα δεν υπαρχει κι αυτη..-οι Ελληνες ειχαν ΜΟΝΟ τον κατω κοσμο Αδη δεν ειχαν κολασεις και φωτιες-..επισης μισει τον ανθρωπο..το ανθρωπινο σωμα και τη χαρα για αυτο κ εφηυρε οτι ειναι ντροπη το ανθρωπινο σωμα..ειναι αμαρτια να μορφωνεται ο ανθρωπος (γιατι ειναι θρησκεια που θελει τους "οπαδους" της ΠΟΙΜΝΙΑ δηλ ΑΡΝΙΑ χωρις σκεψη) για αυτο κ εκλεισαν τις φιλοσοφικες σχολες της Ελλαδος,απαγορεψαν την Ελληνικη γλωσσα κ εστειλαν στην ΠΥΡΑ 500.000 γυναικες στην Ευρωπης ως "Μαγισσες" επειδη διαβαζαν τις "απαγορευμενες" γνωσεις της Αστρονομιας κ της Φυσικης (των Ελληνων) οι οποιες ανοιγουν το μυαλο και ο ανθρωπος αρχιζει με το μυαλο του και ΕΞΗΓΕΙ τα "ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ" και ταχα "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ" οπως το οτι ΟΛΕΣ οι Θρησκειες ειναι ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ και οι ημερομηνιες τους (25 Δεκ πχ) εχουν να κανουν με τις αποστασεις της Γης απο τους πλανητες και τις αλλαγες των εποχων..δηλ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ..για ενα τετοιο λογο ΕΚΑΨΑΝ ζωντανη την Ελληνιδα Υπαττια της Αλεξανδρειας κι ΕΚΛΕΨΑΝ στο Βατικανο τα Ελληνικα Βιβλια (δεν τα εκαψαν) και μετα εκαψαν την Βιβλιοθηκη.....
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελος παντων..θα προτεινα στους φιλους φανατισμενους με τα εκκλησιαστικα να "διαβαζουν τας γραφας" κι ΟΧΙ μονο αυτες αλλα κ τις αποκρυφες και τους Ρωμαιους-Ιουδαιους-Ελληνες συγγραφεις της εποχης εκεινης για να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ καποια πραγματα που δεν τους τα λενε στο σχολειο οπως πχ να δουν το ποσες ΒΡΙΣΙΕΣ κατα των Ελληνων και της χωρας μας περιεχονται στα "θεοπευστα" αυτα βιβλιαρακια του Λαου της Ιουδαιας οπου εκτος του οτι αποκαλουνται οι ΕΛληνες "κυναρια" (δηλ Σκυλια-Ζωα) υπαρχουν προτροπες του "καλου" κατα τα αλλα Θεουλη να καψει Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ το ναο των Ελληνων του Δια στην Περγαμο..πραγμα που εγινε..ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ" φυσικα και της ανεξηθρησκειας..επισης υπαρχει μια προτροπη ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...να ΑΠΟΙΚΗΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ απο Ιουδαιους διοτι ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΑΥΤΟ...(απλα να θυμισω οτι με την ιδια αιτια πεταξαν τους Παλαιστινους απο τα εδαφη τους)...Ολα αυτα ειναι στην ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ στο κεφαλαιο "Δευτερονομιο" κι οχι μονο..η Παλαια Διαθηκη ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποδεκτη και απο την ορθοδοξη εκκλησια..τα βιβλια αυτα αναφερουν τον Ιησου ως "Ραββι" (δηλ Ραββινο) το λεω επειδη ακουω και διαβαζω περι "Ελληνα" κλπ βεβαια αυτα τα λεμε μεταξυ μας..θα ηταν ενδιαφερον οι ΕΛληνικη ορθοδοξη εκκλησια να κανει ενα ΔΙΕΘΝΕΣ meeting Χριστιανισμου και να ανακοινωσει και τους λαους Χριστιανους τις αποψεις ορισμενων τεκνων της οτι ο Χριστιανισμος ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θρησκεια και ΕΛληνας (Εσσαιος) ητο ο Ιησους να δουμε τι θα πουν οι ξενοι Χριστιανοι..θα ειχε πραγματικα ενδιαφερον...
    Διαβαστε Φλαβιο Ιωσηφ,ιερωνυμο για να μαθετε τους Ρωμαικους νομους της εποχης και να συγκρινετε αν ειναι αληθεια κ στεκουν γεγονοτα που αναφερονται στα βιπερακια αυτα..
    Εσεις που λετε περι αφομιωσης διαβαστε το βιβλιο του Κελσου (Ελληνας) που ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ πως ηταν η ζωη στην Ελλαδα οταν εσκασε μυτη ο Χριστιανισμος και τις ΔΙΩΞΕΙΣ που υπεστησαν οι Ελληνες για να αλλαξουν θρησκεια με το ζορι..διαβαστε τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ Ελληνες να περιγραφουν για τις ΝΤΟΜΑΤΕΣ που πετουσαν στον Αποστολο Παυλο οταν μιλησε στην Κορινθο κι αφηστε τις φαντασιωσεις..ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η "Λιλιθ" γιατι ΚΟΠΗΚΕ απο τη Βιβλο..?Διοτι ΑΡΧΙΚΑ ο Θεουλης εφτιαξε 3 ανθρωπους τον Αδαμ,τη Λιλιθ και μετα της Ευα.....οσα δεν αρεσουν κοπηκαν...
    Αρκει και μια αναγνωση η μια ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ακροαση των λογων που ακουγονται στην εκκλησια κατα την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για να καταλαβει κανεις το ΜΙΣΟΣ κατα της Ελλαδος..επειδη φυσικα οποιος παει στην εκκλησια δεν καταλαβαινει ΛΕΞΗ απο οτι ακουγεται πειτε στον παππα σας να σας το διαβαζει ΑΡΓΑ η να σας δωσει το κειμενο κ μετα ελατε να μου πειτε για το ποσο "Ελληνικη" ειναι η θρησκεια που βριζει την Ελλαδα...
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και τελευταιο σχολιο δικο μου (γενικως) σε καποιο "ερωτημα"-απορια που διαβασα..δε χρειαζεται να αναρωτηθει καν κανεις αν οποιος δηλωνει "ορθοδοξος-Χριστιανος" ειναι 100% Ελλην..την απαντηση την εχουν δωσει οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ-αρχιεπισκοποι κλπ της ιδιας της εκκλησιας με τον Γενναδιο Σχολαριο (ΒΑΣΙΚΑ αυτον) που δηλωσε
    "Ειμαι Χριστιανος ως εκ τουτου δε δυναται να ειμαι Ελλην.."
    Επειδη ομως ο νεο-Ελληνας ειναι πονηρος και θα πει οτι "ειναι παλια" η δηλωση αυτη κ δε μετραει
    υπαρχει και η δηλωση του κ.Βαρθολομαιου (υπαρχει πιο ανωτερη θεση "εκπροσωπου" της εκκλησιας?)(οποιος θελει να την ακουσει με τα αυτακια του μπορει να τη βρει το Youtube γραφοντας "Βαρθολομαιος Coca Cola") που γιορταζει με Τουρκους μεσα σε Εβραικη Συναγωγη (πραγμα που απαγορευει η ορθοδοξια και η "τιμωρια" ειναι ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ -φυσικα δεν τηρηθηκε) την Εθνικη τους εορτη (29 Οκτ) του Κεμαλ Ατατουρκ..γιορταζουν η Τουρκοι τη ΣΦΑΓΗ των Ελληνων στη Μικρα Ασια τοτε και λεει ο κυριος αυτος
    "γιορταζω τη γιορτη της πατριδας μας της..ΤΟΥΡΚΙΑΣ.." με το ιδιο του το στομα..

    οποιος δεν ικανοποειται ουτε με αυτα σηκωνω τα χερια
    και δε γραφω αλλα γιατι "μη τους κυκλους ταραττε"
    Καλο καλοκαιρι.......................
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...και η ΔΙΧΟΝΙΑ...καλά κρατεί!

    Η μη «συμπόρευση», Ιστορικών, Μελετητών, Ερευνητών και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη λογικό, ότι δηλαδή, η Ορθοδοξία στηρίχθηκε ή είναι η συνέχεια της Αρχαιοελληνικής Φιλοσοφίας και Παδείας, γεννά μια ακόμη Έριδα στην Πατρίδα μας. Των Χριστιανών vs με τους «Εθνικούς» (Αρχαιολάτρες)!
    Μια νέα Δοιχόνια, ανάμεσα σε «Εθνικούς» και «Χριστιανούς», που στο απώτερο μέλλον, ίσως αποδειχθεί καταστροφικότερη και από αυτήν την Τραγωδία που ζεί σήμερα η Πατρίδα μας!

    ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.

    Ποια ακριβώς η θέση της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος στα γραφέντα του Αθανασίου του Μεγάλου στο Διαθωσέν Έργο του «Εξηγητικόν περί του εν Αθήναις ναού» και η «ταύτιση» εξωκλησιών επί των ερειπίων αρχαίων ναών;
    Ποία η σχέση που τα «συνδέει»:
    Τι εξυπηρέτησε, εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί, η ανέγερση ορθοδόξων ναών επιλεγμένων ιερών μορφών, ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ υπερκείμενων των θεμελίων αρχαιοελληνικών ναών, επιλεγμένων αρχαιοελληνικών θεοτήτων;

    Γιατί επικαλούνται Ιερή Δύναμη των σημείων αυτών μέσω θείων μορφών, Τότε και Τώρα στους Ίδιους Ακριβώς Τόπους και Χώρους;
    Ποιος ο συμβολισμός;
    Τι πρεσβεύουν τα συγκεκριμένα απομονωμένα και απόμακρα σημεία ανά την Ελληνική Επικράτεια;
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιληπτικά, τέτοια Ιερά στην Κεφαλλονιά βρίσκονται:
    1. Αίνος, Μεγάλος Σωρός, Ιερό του θεού Διός.
    2. Νησίδα Δίας, Ιερό του θεού Διός
    3. Νησίδα Δίας, Ιερό της θεάς Αφροδίτης (κόρης του Διός) επί του χώρου του Ιερού του Διός.
    4. Στα 2 & 2, επί των ερειπίων των Ιερών Διός και Αφροδίτης, ανηγέρθη εκκλησάκι αφιερωμένο στη Θεοτόκο των Βλαχερνών όπου μετεξελίχθηκε σε Μονή και επικράτησε με την ονομασία Παναγιά η Διότισα! (οχι με «ωμέγα» αλλά με «όμικρον» εκ του Διός)... Τα αρχαία Ιερά της Νησίδας Δίας, αντικαταστάθηκαν με Χριστιανικά και ο Ναός της Αφροδίτης, της θεάς του Έρωτα και της Καλλονής των αρχαίων Ελλήνων, αντικαταστάθηκε με νέο Ναό (επι των ερειπίων του αρχαίου Ναού) πρός Τιμή της Παναγίας, την Θεία και Παρθένο Μητέρα, της «Καλλονής» του Θείου Βρέφους και Υιού του Θεού.
    5. Θέση «Αη Γιώργης» μεταξύ Σκάλας-Πόρου, Ναός Θεού Ποσειδώνος
    6. Στην ίδια θέση (με 5), Ναός Θεού Απόλλωνος
    7. Στα 5 & 6 επί των ερειπίων των Ιερών των αρχαίων ναών κτίστηκε το εκκλησάκι του Άη Γιώργη!
    8. Εντός των τειχών της Αρχαίας Ακροπόλεως της Σάμης, Ναός Θεού Απόλλωνος
    9. Θέση Βάτσα Παλικής, Ναός Θεού Ποσειδώνος. Στην ίδια θέση σήμερα είναι χτισμένη η εκκλησία του Άγιου Νικόλαου.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10. Σε λόφο ακριβώς πάνω από το Φισκάρδο, Ναός Θεού Απόλλωνος κάτω από τα ανακαλυφθέντα πρόσφατα, ερείπια τρίκλιτου χριστιανικού ναού του 6ου αιώνα μ.Χ.
    11. Στην άκρη της λιμνοθάλασσας Κουτάβου υπήρχε Δωρικός Ναός αφιερωμένος στις θεές Δήμητρα και Κόρη
    12. Υπό «έρευνα» το Αρχαιο-λατρευτικό σπήλαιο & Μυκ.Ταφος, στη θέση Αγ. Βαρβάρα, στην είσοδο του χωριού Προκοπάτα, στο βάθος ενός μικρού φαραγγιού κάτω από το λόφο «Φανερό», βρίσκεται ένα αρχαιο-λατρευτικό σπήλαιο στην είσοδο του οποίου είναι χτισμένο το μικρό φημισμένο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας. Από τον Μυκ.Τάφο, του Αρχαιο-λατρευτικού σπήλαιου, κατάφεραν να ανασυρθούν, να συντηρηθούν και να εκτίθονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, ένας Κρατήρας με κάθετες λαβές, ένας Τρίωτος Πιθαμφορίσκος και ένας μικρός Ψευδόστομος Αμφορέας (στις φωτό που ακολουθούν) που χρονολογούνται στην στην Υστεροελλαδική ΙΙΙ Α2-Β Περίοδο, (1390/70 - 1200 π.Χ.)!

    (Εδώ αναφερόμαστε σε μερικά μόνο σημεία της Κεφαλονιάς, τέτοια σημεία βρίσκονται σε όλη την σημερινή Ελληνική επικράτεια, καθώς επίσης και σε όλη την αρχαιοελληνική επικράτεια περιλαμβανομένων και των αποικιών της).

    Γιατί αποσιωπάται το γεγονός ότι σε Μονές και Εκκλησίες της Β. Ελλάδας, απεικονίζονται σε τοιχογραφίες οι Επτά Σοφοί της Ελληνικής αρχαιότητας ;

    Γιατί αποσιωπάται το γεγονός ότι σε Μονή των Μετέωρων, απεικονίζονται σε τοιχογραφία οι Επτά Σοφοί της Ελληνικής αρχαιότητας με ρήσεις των και αποσπάσματα από τα επίμαχα σημεία;
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ

    Στο τρίτομο έργο «Υπέρ της των Ελλήνων νόσου», τόμ. Γ’, «Η συρρίκνωση της αρχαίας ψυχής», (ο τρίτος τόμος του βιβλίου φέρει τόν υπότιτλο «Ες έδαφος φέρειν»), του Πρωτοπρ. Κυριακού Τσουρού, Γραμματέως της Σ. Ε. επί των αιρέσεων.
    «...Πολλά από τα «νεοεθνικά» ρεύματα, που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, ισχυρίζονται συχνά, ότι oι χριστιανοί κατέστρεψαν τους ναούς, τα ιερά και τα αγάλματα της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, καταστρέφοντας, έτσι, έργα τέχνης και μνημεία πολιτισμού....Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπήρξαν, κατά την πορεία της επικράτησης του Χριστιανισμού, και περιπτώσεις ανεξέλεγκτης εκδικητικής συμπεριφοράς των επί αιώνες καταδιωκομένων Χριστιανών κατά των θρησκευτικών συμβόλων των πρώην διωκτών τους. Ή, ακόμη, και αυστηρές αυτοκρατορικές αποφάσεις εναντίον εκπροσώπων της αρχαίας ειδωλολατρικής θρησκείας ή νόμοι που επέβαλλαν το κλείσιμο των ειδωλολατρικών ναών. Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Β’ υπέγραψε και νόμο με εντολή καταστροφής ναών και ιερών της αρχαίας θρησκείας. Όμως, όλα αυτά, δεν ήταν ούτε μια γενικευμένη τακτική έναντι των αρχαίων ναών, ούτε πολύ περισσότερο η στάση της Εκκλησίας...»
    Πληροφορίες που παραδίδουν ο Παυσανίας, ο Στράβων και ο Πολύβιος για τις εκτεταμένες επιχειρήσεις αρπαγής ελληνικών έργων τέχνης εντυπωσιάζουν, όσον αφορά στους αριθμούς και την αξία των μνημείων, που μεταφέρθηκαν στη Ρώμη. Πεντακόσια αγάλματα από τους Δελφούς, τρεις χιλιάδες από τη Ρόδο και εκατοντάδες γλυπτά και έργα ζωγραφικής από την Κόρινθο έγιναν λεία κατακτητών..».
    «...Η λεηλασία του Ελληνικού πολιτισμού προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις επί Νέρωνος, ο οποίος “Πεντακόσιας θεών τέ αναμίξ αφείλετο και ανθρώπων εικόνας χαλκάς” (Παυσανίας, Φωκικά 71). Μεταξύ των κλοπιμαίων ήσαν και η πασίγνωστη Κόρη του Anzio, η Κασσάνδρα, ο έρως του Πραξιτέλους, ο θνήσκων Γαλάτης, ο ο Απόλλων του Σκόπα, η «εύκνημα» Αμαζόνα του Στρογγυλίωνος και ένα μικρό άγαλμα του Αλεξάνδρου, το οποίο είχε επιχρύσωση… Οι αυτοκράτορες και οι πλούσιοι Ρωμαίοι, αφού πρώτα έσβηναν τα επιγράμματα από τις βάσεις των αγαλμάτων, έκοβαν τα κεφάλια και στη θέση τους έβαζαν το μαρμάρινο ομοίωμα του δικού τους κεφαλιού...»
    Ας σημειωθεί, ότι η μαρτυρία του Παυσανία πρέπει να θεωρηθεί ως ιδιαιτέρως βαρύνουσα, αφού το έργο του «Περιήγησις της Ελλάδος», έχει γραφεί μεταξύ των ετών 160 -180μ. Χ.

    Ο Στράβων στα Γεωγραφικά του μας πληροφορεί, πως: «...Το μαντείο της Δωδώνης είχε σταματήσει προ πολλού να λειτουργεί και ήταν ερείπια, αλλά και όλα τα άλλα μαντεία της Ελλάδος είχαν ουσιαστικά σβήσει στα χρόνια του...»
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει βέβαια και μια ακόμη παράμετρος εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    «...Όσοι σώζονται από τους αρχαίους ναούς οι περισσότεροι το οφείλουν στο γεγονός ότι πέρασαν στη χρήση των Χριστιανών. Αν σώζεται σήμερα ο Παρθενώνας το σπουδαιότερο αρχαιοελληνικό μνημείο ο ναός του Ήφαίστου (Θησείο), το Ερεχθείο, το ωρολόγιο του Κυρρήστου και τόσοι άλλοι ναοί στον Ελλαδικό χώρο και έξω απ’ αυτόν, αυτό οφείλεται στο ότι μετατράπηκαν σε χριστιανικούς ναούς. Πολλά δε από τα αριστουργήματα τέχνης που διασώθηκαν και κυρίως αγάλματα, οφείλουν τη διάσωση τους στη μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη για τη διακόσμησή της...»

    Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος παρατηρεί:
    «...Οπωσδήποτε, οι καταστροφές των ειδωλολατρικών ναών στην Ελλάδα δεν οφείλονταν μόνο σε θρησκευτικές συγκρούσεις. Η Ελλάδα είχε σε πολύ μεγάλο βαθμό ρημάξει και καταστραφεί, πριν την αναγνώριση του χριστιανισμού ως θρησκείας...»

    Ο Στράβων στα Γεωγραφικά του μας πληροφορεί πως: «...Το μαντείο της Δωδώνης είχε σταματήσει προ πολλού να λειτουργεί και ήταν ερείπια, αλλά και όλα τα άλλα μαντεία της Ελλάδος είχαν ουσιαστικά σβήσει στα χρόνια του...»


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

    ...«ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ!»

    Χρειάζεται πολύ μελέτη και άδολη εργασία για να ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ τα αληθή γεγονότα στην Ελληνική Κοινωνία.
    Τόσον από την Εκκλησία, όσον και από τους Ιστορικούς.
    Μέχρι τότε, κάθε Ιερό και Όσιο πρέπει να φυλάσεται, να προβάλεται και να τιμάται με ιδιαίτερη φροντίδα και σεμνότητα τόσον από τον απλό Έλληνα πολίτη, όσον και από τους εκπροσώπους της Πολιτείας και της Εκκλησίας.
    Γιατί:
    Έθος και Ήθος είναι τα Ιερά και τα Όσιά σου, είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ σου, είναι η ΥΠΑΡΞΗ σου.

3 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια ερωτηματα..αν εδινες και μια απαντηση (αποψη) που σιγουρα εχεις (δηλ απλα ενα συλλογισμο) σε αυτα θα μας βοηθουσες περισσοτερο εφοσον το κατεχεις το θεμα..παντως εγω ποτε δεν ανεφερα οτι η Σαμη ισως ειναι η ΟΜηρικη Ιθακη ..ισως ομως να ξερεις να μου πεις την τοποθεσια ενος μικρου μνημειου που υπαρχει καπου εκει (δε μιλαω για τα τειχη η τους Αγ.Φανεντες) που καποιος το εχω συνδεσει με την ΟΜηρικη Ιθακη...
    Ποια η γνωμη σου ομως για το Ληξουρι?
    Οτι ακουγεται οτι υπαρχει στο Σκινεα-Κοντογενατα_λειβαδι..μιλαω για ερειπεια τειχων...Ευμαιος...Κεφαλος..ροδακες σε ταφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://porosnews.blogspot.com/2015/07/blog-post_693.html
    και http://porosnews.blogspot.com/2015/07/blog-post_981.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή