Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η “Ενωμένη Τετράπολη” στο Ληξούρι

kalafatis alekos lixouri“Θέλουμε το κάθε χωριό να αποκτήσει ξανά το καφενείο του” “Όταν είχα εκλεγεί ήμουν συνεχώς σε επαφή με τον κόσμο. Επισκεπτόμουν συνεχώς τα χωριά της Κεφαλονιάς και της Παλλικής”.
Χτες το βράδυ ο Υποψήφιος Δήμαρχος της “Ενωμένη Τετράπολη”, Αλέκος Καλαφάτης, με τόλμη πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε Δημόσιο χώρο.
Πολλοί σχολιασμοί για το ότι δεν είχε κόσμο… Κι όμως, παρόλο που σε δημόσιο χώρο όσο κόσμο και να έχεις, πάντα δεν αρκεί, ο Υποψήφιος Δήμαρχος είχε κόσμο που τον άκουσε με προσοχή…. Περίπου 100 άτομα, τα περισσότερα στο σημείο ανάμεσα pero και dejavu, τα υπόλοιπα στον πεζόδρομο της πλατείας. Παλιοί συνοδοιπόροι του Αλέκου Καλαφάτη, που τώρα έχουν αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο. Όπως ο …Μπίλης, που ανέφερε σε πρόσφατο δημοσίευμα ο αγαπητός Σπύρος Σολωμός.
Βλέπετε όταν τα συμφέροντα αλλάζουν, οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ανάλογα.
Γιατί κρίνετε τον Καλαφάτη χαρακτηρίζοντας τον “βρικόλακα” και “φάντασμα” ; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε τους ίδιους χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους που εμφανίστηκαν από το παρελθόν, σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς;
Ακολουθεί το χτεσινό φωτορεπορτάζ και θα προστεθούν και τα βιντεάκια της ομιλίας Καλαφάτη.


Την Τετάρτη 30 Απριλίου ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ μίλησε στο Ληξούρι μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης και απευθύνθηκε στους κατοίκους της περιοχής  με μια μεστή, εμπνευσμένη και ιστορική ομιλία .
Στην αρχή εξήγησε την απόφασή του να ανταποκριθεί στο κέλευσμα πολλών φίλων και πολιτών και να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ενωμένης Τετράπολης:
«Συμπορεύομαι με τον Βασίλη Ρουχωτά γιατί από κοινού διαπιστώσαμε το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε μέχρι τις 20 Μαρτίου δεδομένης της κατάστασης όπως είχε μέχρι τότε διαμορφωθεί. Ήταν φυσικό να συνευρεθούμε με τον Βασίλη παρά το γεγονός ότι μας χώριζαν πολλές διαφωνίες στο παρελθόν. Μας ένωσε η κοινή αγωνία γιατί πιστεύουμε ότι η κατάσταση στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, όπως ήταν μέχρι τότε, θα έφερνε μία από τα ίδια. Στην Κεφαλονιά αξίζει κάτι καλλίτερο…τα πράγματα μέχρι τότε οδηγούσαν σε μία από τα ίδια. Η παρουσία μας ανέτρεψε τα σχέδια πολλών, χαλάσαμε τη σούπα. Γι αυτό γίναμε, και εγώ προσωπικά, στόχος χαρακτηρισμών και επιθέσεων που υποτιμούν τη νοημοσύνη και προπάντων τον πολιτισμό των συμπατριωτών μας. Με κατηγορούν με ανήκεστους χαρακτηρισμούς ότι εκφράζω το παλιό και το φθαρμένο. Παρουσιάσαμε δέκα αρχές τις οποίες Έχω υπηρετήσει με συνέπεια. Στηρίζουμε το Όραμά μας για ένα σύγχρονο δήμο στις αρχές της Διαφάνειας, της Οικονομικής Εξυγίανσης, στην Εντιμότητα, στην Συμμετοχή του Πολίτη. Θέλουμε να απλώσουμε ένα Δίχτυ Αλληλεγγύης και με σεβασμό και αξιοπρέπεια να συνδράμουμε τον πολίτη που τα τελευταία χρόνια υποφέρει. Αν αυτές οι αρχές είναι παλιές τότε ας μας χαρακτηρίζουν όπως θέλουν. Είναι το καινούργιο οι εκβιασμοί για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κάποιων με την απειλή της απόλυσης? Είναι καινούργιο να φτιάχνεις ψηφοδέλτιο με τις απ’  ευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών? Εμείς έχουμε ένα ψηφοδέλτιο που σε 30 μόλις ημέρες φτιάξαμε από συμπολίτες νέους και παλιούς στην πολιτική, που μας ενώνει η φιλοδοξία της ανιδιοτελούς προσφοράς στην πατρίδα μας. Και όλες αυτές τις αξίες μας δεν τις επικαλούμαστε στα λόγια, προσωπικά τις έκανα πράξη και τις έχω υπηρετήσει με συνέπεια…Εμείς δεν διχάζουμε την κοινωνία, δεν εκβιάζουμε. Με προσήνεια προσπαθούμε να πείσουμε ότι μπορούμε καλλίτερα να βοηθήσουμε τον τόπο μας….Προσπάθεια και αγώνας μας θα είναι να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο Ευρωπαϊκό δήμο…».
Εκτενώς αναφέρθηκε στους δεσμούς του με την Παλική και το Ληξούρι. Υπενθύμισε την άρρηκτη και αποτελεσματική συνεργασία που είχε με τους τρεις προηγούμενους δημάρχους: Τον Μάκη Θεοτοκάτο, τον Γιώργο Φιλιππάτο αλλά και τον Σπύρο Κατσιβέλη, αναφέρθηκε σε σειρά έργων που από κοινού διεκδίκησαν, από κοινού πέτυχαν για την Παλική και ζήτησε από τους όποιους δύσπιστους να ρωτήσουν τους ίδιους αν όσα επικαλείται είναι αλήθεια ή υπερβολικά !! Ειδική αναφορά έκανε για τον πρώην υφυπουργό Νικόλαο Λιναρδάτο, την συνεργασία που είχαν και χαιρέτησε, ως την καλλίτερη στιμή της προεκλογικής εκστρατείας, την σημερινή ανακοίνωση στήριξης του ψηφοδελτίου του από εκείνον.
Αναφερόμενος εκτενώς στο σχέδιό του για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην Παλική μετά τους σεισμούς και αποφεύγοντας να «πουλήσει» έργα και υποσχέσεις περιέγραψε τις αρχές που θα κινηθεί εάν εκλεγεί δήμαρχος:
Κατ. Αρχήν αναγνώρισε ότι η Πολιτεία ανταποκρίθηκε θετικά, οι τοπικές αρχές αναγνώρισε ότι παρά τις παραλείψεις που έγιναν προσπάθησαν αλλά σήμερα τόνισε η Παλική χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να ορθοποδήσει. Το κακό δημιουργεί και την ευκαιρία για να φτιαχτεί στο μέλλον ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ανάπτυξης για την περιοχή. Τόνισε:
«Εφόσον εκλεγώ δήμαρχος θα στηρίξω την Παλική αναλαμβάνοντας τις εξής πρωτοβουλίες:
1. Άμεση αποκατάσταση ζημιών που την πλήρη αρμοδιότητα έχει ο δήμος,
2. Στην διαδικασία αποκατάστασης ζημιών από αρμοδιότητες της περιφέρειας και της πολιτείας ο δήμος θα επισπεύδει και θα συντονίζει,
3. Θα προστρέξουμε άμεσα με πρόταση ολοκληρωμένη και πλήρη στην αξιοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ,
4. Θα εκπονηθεί Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Παλικής,
5. Θα κληθούν να συνεργαστούν ΟΛΟΙ μα όλοι οι φορείς και κοινωνικές δυνάμεις χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμα».
«Δεν κατέχουμε το θέσφατο- κατέληξε ο Αλέκος Καλαφάτης- πρέπει να ενεργοποιηθούν με τρόπο διάφανο οι πάντες. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για το ΤΕΙ. Εάν δεν πείσουμε την πολιτεία ότι στον τόπο μας μπορεί να σταθεί ένα αναβαπτισμένο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αργά ή γρήγορα , όπως λειτουργεί σήμερα, θα κλείσει».
Ο Αλέκος Καλαφάτης έκανε ειδική αναφορά και απευθύνθηκε στους νέους:
«Νέοι και Νέες – είπε – δεν χαϊδεύω αυτιά, δεν υπόσχομαι διορισμούς και θαύματα. Έχεις δίκιο να απεχθάνεσαι, νέε, τους πολιτικούς, Έχεις δίκιο να αμφισβητείς τα πάντα, Έχεις δίκιο να εξοργίζεσαι και το χειρότερο η νεολαία μας σήμερα δεν αισιοδοξεί, ίσως δεν ονειρεύεται, κι αυτό αποτελεί δράμα…Αλλά πρέπει να σου πω νέε και νέα ότι ΟΦΕΙΛΕΙΣ να ανιχνεύσεις το περισσότερο φως, να δεις το διαφορετικό, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είναι ισοπεδωτική και πέρα για πέρα άδικη αλλά συνάμα και επικίνδυνη αυτή η προσέγγιση, η ισοπέδωση είναι εύκολη αλλά αδιέξοδη, είναι συνιστώσα Πνευματικής Νωχέλειας….Σε καλώ να αναλογιστείς και να ενδιαφερθείς για το μέλλον του χωριού σου, τις κοινωνικές σχέσεις και τις αξίες της Αξιοπρέπειας και της ισοτιμίας»
Τέλος ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην δέσμευσή του για Αποκεντρωμένη Λειτουργία του Δήμου. Επανέλαβε την απόφασή του να δημιουργήσει σε κάθε ενότητα, έτσι και στην Παλική το Περιφερειακό Όργανο Παλικής. Θα προεδρεύει ο α/δήμαρχος της περιοχής, θα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και θα έχει θεσμοθετημένες από το δημοτικό συμβούλιο αρμοδιότητες.
Υποσχέθηκε την προσωπική του παρουσία και κατέληξε, «…θα είμαστε παρόντες σε κάθε χωριό..!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου