Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

Σαν σήμερα 16 Aπριλίου, ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη

Σαν σήμερα 16 Aπριλίου, ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη



Πηγή: http://www.mykefalonia.com/#ixzz2QeZz75p0

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΡΗ,,ΚΑΙ ΝΩΝΤΑ,, ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ...
(ΠΟΛΥ  ΧΡΗΣΙΜΗ  ΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΚΑΙ  ΕΠΙΣΗΣ!!

ΜΙΑ  ΠΌΛΥ  ΧΡΗΣΙΜΗ   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ!! 
 ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ



ένα  μικρο  τμήμα  της Ανάρτησης!! προς ενημέρωση και μόνο   για  την  στάση που υπάρχει από   τον κύριο Αρσενη
!!
Ρωτήσαμε και για αυτό το θέμα τον κ. Αρσένη. Είναι άλλωστε πρόεδρος
του Συλλόγου Φιλομήρων «Ευχήν Οδυσσεί». Αυτά που μας περιέγραψε πραγματικά είναι από τα άγραφα.
Έκανε λόγο για πόλεμο, του κ. Βασιλάκη, που πραγματοποιεί επιτυχημένες εκσκαφές στον Πόρο Κεφαλονιάς εναντίον της ομάδας του Αγ. Αθανασίου. Είπε ότι παρότι θεωρεί σημαντική την ανακάλυψη του κ. Βασιλάκη και παρότι εκείνος δεν είναι αρχαιολόγος πιστεύει ότι εξαιτίας αυτών των ανασκαφών δεν χρηματοδοτείται ο αρχαιολογικός χώρος του Αγ. Αθανασίου.
Απευθυνθήκαμε στον κύριο Βασιλάκη και τον ενημερώσαμε για τις κατηγορίες του Σπύρου Αρσένη. Εκείνος μας απάντησε τα εξής:
«Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να ζητήσετε να δώσω μια απάντηση σε όσα προτίθεσθε να δημοσιεύσετε στην έρευνα σας για τον Άγιο Αθανάσιο Ιθάκης και «ένα σχόλιο για τους δυο αρχαιολογικούς χώρους» -εννοείτε προφανώς τον Άγιο Αθανάσιο Σταυρού Ιθάκης και τα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας.
Στην πραγματικότητα μου ζητάτε να σχολιάσω και να απαντήσω στον κύριο Σπύρο Αρσένη.
Λυπάμαι ειλικρινά που θα σας απογοητεύσω, αλλα δε μου επιτρέπεται, λόγω αναρμοδιότητας, να δώσω απάντηση ούτε για όσα αναφέρει ο κύριος Αρσένης, αλλα και ούτε να «σχολιάσω» τους δυο αρχαιολογικούς χώρους.
Αντίθετα με μεγάλη χαρά θα θέσω στη διάθεση σας –όπως έχω ήδη κάνει- όλες τις αρχαιολογικές πληροφορίες για τις ανασκαφές μου στα Τζαννατα.
Με ιδιαίτερη Τιμή
Καθηγητής Δρ Αντώνης Βασιλάκης
Επίτιμος Διευθυντής Υπουργείου Πολιτισμού
Διευθυντής Ανασκαφής Τζαννάτων 
»
Ο Σπύρος Αρσένης κατήγγειλε επίσης την ΛΕ Εφορία Αρχαιοτήτων ότι μεροληπτεί υπέρ της Κεφαλονιάς ενώ δε δίστασε να αναφέρει πως όλα αυτά σαφώς δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό αλλά με… το τουριστικό συνάλλαγμα. Σε προηγούμενη καταγγελία του άλλωστε ανέφερε τα εξής:
Αν δε σταματήσουν αυτή την παραπληροφόρηση και την εξαπάτηση της κοινής γνώμης, οδηγούν και αυτή την όποια ανακάλυψη στα Τζανάτα, στα αρχαιολογικά αζήτητα διότι βασίζεται πάνω στο ψεύδος χάριν της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής που έχει εκδηλωθεί ήδη από Ελληνοκυπριακή τουριστική εταιρεία με 600 εκ. Ευρώ. Ήδη η εταιρεία έχει διαφημίσει την επένδυσή της με συνέντευξη του υπεύθυνου στην εφημερίδα «Ημερήσιος» λέγοντας ότι: «Επενδύουμε στην περιοχή αυτή που βρέθηκε το Οδυσσειακό ανάκτορο και ο τάφος του Οδυσσέα» και αυτό ένα μήνα πριν γίνει η ανακοίνωση του κ. Βασιλάκη.
Ο κ. Αρσένης προχώρησε ακόμη περισσότερο. Μιλώντας ανοιχτά για πόλεμο από την εφορία αρχαιοτήτων παρουσίασε ένα περιστατικό που για εκείνον είναι ενδεικτικό. Πριν μερικά χρόνια οι αρχαιολόγοι αποφάσισαν να ανακοινώσουν τα ευρήματα και να τα συνδέσουν με το ανάκτορο του Οδυσσέα. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ είχε μεταβεί στο χώρο της εκδήλωσης προκειμένου να μεταδώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την σημαντική αυτή είδηση. Αυτό προκάλεσε την οργή του του προϊστάμενου της ΛΕ Εφορίας, Ανδρέα Σωτηρίου ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τον κ. Αρσένη απαγόρευσε την βιντεοσκόπηση της ομιλίας. Ο κ. Αρσένης μας είπε ότι τότε αναγκάστηκαν να κοροϊδέψουν τον προϊστάμενο και να βγουν όλοι κρυφά έξω ώστε να μπορέσει να μιλήσει ο αρχαιολόγος στον σταθμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου