Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΡΗΤΗ


Α.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ: 

Παρουσιάζει στην Αθήνα το ωοειδές Μέγαρο των Τζανάτων ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ http://porosnews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4825.html



Εχώ παρουσιάσει  στις   μυθολογικές αναρτήσεις μου  τους ισχυρότατους δεσμούς των δυο νησιών (Τρελονήσιων με την καλή φυσικά εννοια),που εχουν σημαδέψει την ιστορία  της Ιστορίας μας και όχι μόνο!!
17 Νοε 2012
http://porosnews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1787.html- κεφαλος και λαιλαψ
 Ο μύθος του Μίνωα

Οι απιστίες του Μίνωα [Επεξεργασία]

Ο Μίνωας παρουσιάζεται σε αρκετούς μύθους σαν διεφθαρμένος άντρας και καθόλου πιστός σύζυγος. Η συμπεριφορά του αυτή όπως ήταν αναμενόμενο ενοχλούσε την Πασιφάη, η οποία επιθυμούσε να τον εκδικηθεί. Λέγεται μάλιστα ότι του είχε δώσει ένα ποτό, που τον έκανε όταν έβλεπε άλλη γυναίκα να της ρίχνει στο στήθος άγρια ζώα, που την κατασπάρασσαν. Με βάση τον ίδιο μύθο, ο Μίνωας απαλλάχτηκε από το βάρος αυτό όταν ερωτεύτηκε την Πρόκριδα, ερωμένη του Κέφαλου. Η Πρόκρις έδωσε στο Μίνωα το αντίδοτο κι έτσι εξουδετερώθηκαν οι δυσμενείς επιδράσεις.
Σε  ένα λοιπόν  σοβαρότατο  θέμα,,που  επί χρόνια πλανάται,,ο Ζήλος 
ενός μεγάλου αρχαιολόγου  έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς..!
Ο  δρόμος προς την επίλυση  του ζητήματος πολύ πιθανόν να φτάνει  στην
λύση του, και με την συνεχή προσπάθεια και έργο του θα  έχουμε τις απαντήσεις
που έχουν γίνει μέσα σε όλη αυτή  την σεναριογραφία  στο μπλοκ!
Ευχαριστώ  όλους όσους  έχουν θέσει  την άποψη τους,  διότι βοήθησαν σε ένα όμορφο ταξίδι γνώσεων της ιστορίας μας, και μια ευκαιρία να ξαναξεφυλήσουμε τα δύο τεράστια ιστορικά έργα του Ομήρου.!  
Ολη αυτή φυσικά την  αναφορά  και  ισως  τη  κατάληξη  δεν θα την  είχαμε φυσικά αν δεν υπήρχε ο ζήλος στο θέμα από έναν  χωριανό μας,, που δεν έχω πολυαναφερθεί  ,αλλά  τα περισσότερα που ασπάζομαι  σαν δικά μου σενάρια ,, είναι από την δική του συνεχή   δραστηριότητα,  και Αναμένουμε  πολλά ακόμη και  από αυτόν και στο  μέλλον, και είναι ο Μάκης Μεταξάς!
Επισυνάπτω  το πολύ ενημερωτικό σύνδεσμο της ομιλίας του  το Σαββατοκύριακο στο ΤΕΙ,,
και θα σας συνιστούσα να  ακούσετε την ομιλία του,, και θα ξαναεπανέλθω στο θέμα.
πατήστε   στο κατω συνδεσμο:
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ



ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ 32 σχόλια,ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου