Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Χρονιά Παραγωγής:
1953
Σκηνοθέτης:
ΜΕΡΙΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Είδος:
ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ
Ηθοποιοί:
ΠΟΛΛΥ ΕΦΗ
ΒΑΝΔΗΣ ΤΙΤΟΣ ( 1η ΕΜΦΑΝΙΣΗ )
ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ ΝΟΤΗΣ ( 1η ΕΜΦΑΝΙΣΗ )
ΣΤΑΡΕΝΙΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΠΑΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΣΠΡΕΑ ΚΑΙΤΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΒΑΡΒΕΡΗ ΝΙΝΑ
Σύνοψη της υπόθεσης:
Η ονειροπαρμένη Φρόσω, όπως την αποκαλούν στο Αργοστόλι, ζει στο εξοχικό σπίτι των ντε λα Φρέτα, μαζί με έναν τρελό καλλιτέχνη, τον Γιαννάκη, κι ένα στριμμένο γεροντοπαλίκαρο, τον Βασιλάκη – και οι δύο είναι συγγενείς της σιόρα- Μαριέτας. Η Φρόσω είναι ερωτευμένη με τον σιορ-Παναγή, τον ανιψιό της Μαριέτας, αλλά η μητέρα της που δεν γνωρίζει τα αισθήματά της και επιθυμεί την αποκατάστασή της, προσβλέπει σε έναν καλό γάμο με τον εύπορο καπεταν-Νικόλα. Το προξενιό πετυχαίνει κι ο καλόκαρδος και γεμάτος ανθρωπιά καπετάνιος κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει τη Φρόσω. Θέλει η γυναίκα του να είναι ευτυχισμένη και η Φρόσω, μπροστά στην απέραντη καλοσύνη του – σε αντίθεση με τη δειλία και την υποκρισία του σιορ-Παναγή –, δέχεται μετά χαράς να γίνει γυναίκα του.
ΣΕ  ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΩΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΚΗΝΕΣ ή ΚΟΜΑΤΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΙΚΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!  ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ  ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ  , ΗΛΙΑΣ  ΒΑΛΣΑΜΗΣ.



8 σχόλια:

  1. Υπέροχο έργο, πραγματικά.
    Το έχω δει δυο ή τρεις φορές στην TV.

    Βάλτο όλο αν μπορείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO EXV SE CD, DEN EIXA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑ,, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ YOUTUBE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε, βάλτο, περιμένουμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω δει πριν χρόνια.
    Πολύ ωραίο έργο, εξαίρετη ηθογραφία.

    Σε παρακαλούμε, βάλτο στο youtube (ή κάπου άλλού) να το ξαναδούμε ή να το πάρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ,, ,,ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ,, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ,ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΤΟ CD,, ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ,,ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ! (ΕΣΤΩ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mipos ksereis pou mporoume na to vroume? to psaxno edw kai poly kairo kai den to vrisko gia na to katevasw......!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν το εχει ανεβασει καποιος ,, και εγώ μου έδωσαν το cd ,,περασα ενα μικρο κομάτι,,με την ελπίδα κάποια στιγμη ότι θα βρισκα τρόπο να το ανεβάσω όλο,,αλλά έχασα το cd!! υποθέτω στα αρχεία της ερτ αν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έργο αυτό το είχα δει πριν χρόνια, δυο φορές στην ΤV100 της Θεσν/ίκης.
    Είναι σπάνιο δυστυχώς και δεν υπάρχει πουθενά.

    Πώς το έχασες το CD; αν είναι δυνατόν, κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή